1 Januari gestopt..

afbeelding van rvds

Geplaatst door rvds op 03/01/2019 - 12:52

Lid sinds 03 jan 2019

1 jaar 7 maanden geleden gestopt met E-sigaret.

Hoi allemaal,
 

Het is cliché maar 1 januari hebben mijn vriend en ik besloten samen te stoppen met roken.
Ik rookte 1.5 pakje per dag (ik ben nu 30 en heb vanaf mijn 16e gerookt), hij minder.
Voor nu ben overgestapt op de E-sigaret om de ontwenningsverschijnselen te kunnen handelen. 
Ik moet zeggen ik vind het erg lastig, ik zit nu op dag 3 en ik voel mij erg in het nauw gedreven door het stoppen met roken. Ik sta wel 100% achter mijn keuze, daar niet van maar ik heb zulke gevechten in mijn hoofd momenteel, bah!.
Wanneer gaat deze drang minder worden? Dit is mijn eerste echte poging tot stoppen met roken in mijn leven, ik ben ooit een keer 6 maanden lang gestopt maar dat was niet uit vrije keuze omdat ik toen Pfeiffer had en ik niet kon roken dus het op gaf dus nu is dit heel anders....
Hoe gaat het bij jullie? 

Groetjes
 

afbeelding van TinaJ

Geplaatst door TinaJ op 03/01/2019 - 23:20

Lid sinds 10 dec 2018

1 jaar 7 maanden geleden gestopt met Tabex.

-

afbeelding van TinaJ

Geplaatst door TinaJ op 03/01/2019 - 23:19

Lid sinds 10 dec 2018

1 jaar 7 maanden geleden gestopt met Tabex.

Hoi rvds,

De eerste 3 dagen zijn die afkickmomenten vaak heftig, het afkicken is pas net begonnen. Je hebt afscheid genomen van een jaren lange troost. Dus dan voelen die afkickverschijnselen ook extra ellendig. Maar ze duren maar 3 minuten per keer. Na de eerste 3 dagen worden die momenten minder. Dus rustig door ademen, probeer jezelf ergens mee af te leiden (ik heb altijd een boek of tijdschrift bij me en mijn iPod gaat ook overal mee naar toe) en voor je het weet is dat knagende gevoel weer voorbij. 

Ik zag dat je het SinterKerstEnNieuw forum ook al had gevonden; als je het moeilijk hebt kom dan daar van je af praten. Soms helpt het alleen al om het gevoel van je af te schrijven. De vorige keer, toen je 6 maanden gestopt bent geweest, heb je die afkickverschijnselen ook overleefd. Dus je weet dat je dit kan!

Succes!

Reactie toevoegen