11 jaar niet roken

afbeelding van Lein

Geplaatst door Lein op 09/01/2017 - 11:37

Lid sinds 11 feb 2012

18 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Beste Stoppers,

Ik kreeg zojuist een mailtje van ons aller Pep dat ik inmiddels 11 jaar niet meer rook.

Het is dat ze me een bericht stuurde want zelf sta ik er niet meer bij stil. Ik vind het niet knap, dapper, volhardend of wat dan ook want roken en ik zijn elkaar volledig kwijtgeraakt. Sterker nog, ik zou het niet meer kunnen of willen, ik walg ervan. Oudjaar feestje bij vrienden, nou rookt het merendeel al niet meer maar de gastvrouw had besloten dat die twee, die nog stevig doorroken, niet naar buiten hoeven en voor het eerst in jaren kwam ik thuis met stinkend haar en kleding en het stond me ontzettend tegen.

Was het dan niet moeilijk? Ja.... best wel en ook een paar keer op m'n bekkie gegaan, maar op het moment dat ik er echt voor ging, zat het tussen mijn oren goed en was ik niet van mijn stuk te brengen. Maar het moet gezegd, dit forum heeft me daar wel enorm mee geholpen hoewel het er wel een beetje op leek dat ik de ene verslaving (roken) voor de andere (forummen) ervoor ingeruild had. Ook dat gaat over! Maar met sommige mensen heb ik IRL nog steeds contact, het klikte toen heel goed en dat doet het nog steeds.

Ik heb zelfs nog een tijdje de hieplijst gedaan en ik kan je vertellen dat is een bak werk, dus Pep heel erg super dat je dat nog steeds doet en zoveel tijd spendeert om stoppers te helpen. Echt chapeau!!

Mensen, héél veel succes met stoppen. En vooral volhouden, niet teveel vechten, zoek afleiding, ga punniken, borduren, schilderen, schrijf een boek, ga studeren en vooral doorbreek gewoontes die het roken triggeren. Dus doe alles om die eerste, best zware periode door te komen. Ik ben het levende bewijs dat het echt kan!

Groetjes,

Lein

 

 

 

 

 

afbeelding van stoffie

Geplaatst door stoffie op 09/01/2017 - 18:05

Lid sinds 27 dec 2015

5 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

 lein van harte gefeliciteerd !

Reactie toevoegen