1e maand dip, HELP!

Geplaatst door sinaasappeltje op 07/09/2020 - 09:17

Lid sinds 07 sep 2020

2 jaar 7 maanden geleden gestopt

Hallo mede stoppers, 

morgen ben ik 1 maand rookvrij, YES! 

Natuurlijk ben ik hier supertrots op en zou ik ECHT NIET TERUG WILLEN!! 

Ik heb na 3 weken door alcohol een paar hijsjes van een sigaret gehad en vond dit zó goor! alsof ik weer 14 was en mijn 1e sigaretje rookte. 

Nou was ik gisteren door het forum aan het scrollen en zag een aantal motiverende berichten. O.a. van Ron (geloof ik) richting Tara. 

Hierdoor werd ik meteen weer gemotiveerd! 

Ik gebruik nog wel een e-sigaret. Ik ben wel van bijna een pakje per dag naar de e-sigaret gegaan zonder nicotine. omdat ik van de smaakjes mét nicotine altijd last kreeg van mijn keel in het verleden. dus een soort van cold turkey, iig qua nicotine. 

maar dat stemmetje blijft me lastigvallen. En ik weet en besef ook dat dit vooral op momenten is dat ik voorheen zou gaan roken. Zoals stress, verdriet etc. 

Het was altijd makkelijk om mijn emoties weg te roken zodat ik hier niet mee om hoefde te gaan. Maar besefte dat ik dit niet kon blijven doen. 

Naast het feit dat het mij ongelofelijk veel geld kostte en ik het ook gigantisch merkte aan mijn gezondheid; rokershoestje, keelpijn, 0 conditie etc. 

 

En toch, ondanks dat ik er nu een maand vanaf ben, zijn er nog best wel momentjes dat ik denk hmm.... zal ik? terwijl ik weet dat het mega goor is! 

 

* Ik gebruik mijn e-sigaret alleen vóórdat ik ga werken, soms in de grote pauze, en na werk. 

Ik wil z.s.m. gaan proberen om hem niet meer mee te nemen naar werk en dus ook niet in de auto te gebruiken. Wilde dit vanmorgen doen maar toch maar meegenomen want kreeg gelijk paniek en dacht als ik hem niet meeneem ben ik bang dat ik naar de benzinepomp ga rijden omdat ik dan niks om handen heb. 

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 10/09/2020 - 15:45

Lid sinds 05 aug 2013

9 jaar 4 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi Sina,

Gefeli met je eerste maand! Je kan hier ook op de hieplijst en bij de maandgroep gaan of had je die al gevonden? Ik ben een leek met e smokers, maar als ik het goed begrijp krijg je dus helemaal niks binnen en is het meer eens soort rietje? Het is bij jou dus vooral de craving bij stress en verdriet, ik had het zelf ook nog bij verveling(wachten op trein) Het scheelt al dat het niet perse 't het roken zelf is wat je nog lekker vind. Bovendien heb je al heel veel last van je gezondheid. Hoelang rook je al een pakje? Het lijkt erop dat je weinig keuze hebt,  als je al 15-20 jaar rookt mag je blij zijn dat je er zonder kleerscheuren afkomt.. Wat mij ook motiveerde was het kijken van 'erge' filmpjes zoals de serie van longkanker patiënten. Ik heb zelf een lange lijst van klachten waar ik al heel snel vanaf ben gekomen. Er is geen weg terug naar weer roken als je al klachten hebt. De enige weg is er doorheen, hoe dan ook, zoals je deed met die die paar haaltjes, daarna weer doorstarten. Op een dag verliest het z'n macht over jou en ben je weer vrij. Zelf was ik het eerste jaar helemaal rookvrij, het 2e jaar heb ik haaltjes genomen en terugvallen gehad (bij stress en verdriet) varierend van 1 sigaret tot een half pakje verdeeld over drie weken. Ik ging 1 x in de 3 maanden de fout in, met meestal 1 sigaret. Dan werd ik heel misselijk. Het 3e jaar waren de cravings weg en rookte ik voor de grap met de kerst nog een halve samen met mn nichtje. Vanaf het 4e jaar waren de cravings helemaal weg. Het fijne van zo stoppen is dat je de verslaving helemaal ontmaskert. Het blijft niet de machtige vijand waar je voor de rest van je leven met een boog omheen moet lopen. Ik heb gewoon sigaretten in de kast liggen voor als iemand wil roken. Ze smaken alleen niet meer, want ze zijn heel oud wink Maar de meeste mensen zijn gebaat bij er met een grote boog omheen lopen. Zoals je klinkt denk iig dat het jou gaat lukken! 

Veel succes, Philippa

 

Reactie toevoegen