2de serieuze poging -dag 1

afbeelding van Mandydier

Geplaatst door Mandydier op 17/02/2016 - 16:10

Lid sinds 17 feb 2016

7 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

1x eerder ben ik 5 maanden gestopt geweest. Toen voelde ik me diep ongelukkig, was angstig, altijd buikpijn, niet mezelf. Toen rookte ik 10 jaar.
Inmiddels hoort roken al 17 jaar bij mijn leven. Langer zelfs aangezien mijn ouders ook rookten, en toen was dat nog heel gewoon, in huis.

Ben nu zelf moeder en stond altijd braaf buiten te roken. Maar het moet eens gedaan zijn. Kanker komt in mijn familie voor, net als hart en vaatziekten, waarom zou je het risico nemen?

Toch heb ik het er moeilijk mee. Voel me al aardig paniekerig worden. Hoe zijn jullie erdoorheen gekomen? Vooral in het begin? Houdt zoiets lang aan? Ik ben bang om me weer zo ongelukkig te voelen als 7 jaar geleden bij het stoppen.

Geplaatst door gippy op 18/02/2016 - 15:28

Lid sinds 15 feb 2016

7 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Oei niemand geeft reactie?

Ik zou dit ook graag willen weten.

Zelf ben ik nu 67 dagen gestopt.En voel me net zo alsd jij beschrijft.

Men denk om antidepresifia(ad) voor te schrijven ,maar was zelf begonnen met sint janskruid,en moet dus 3 weken gestopt zijn ,mag ik medicatie nemen.

 

Ik hoop dat dit gevoel voor die tijd verdwijnt en ik geen ad hoef te gebruiken.

Ik hoop dat iemand een tip kan geven of iets dergelijks.

Ik probeer nu een zonnebankkuur ,aangezien ik ook vaak last heb van winterdepressie,dus het is op dit moment dubbel op.

 

 

 

afbeelding van stoffie

Geplaatst door stoffie op 18/02/2016 - 15:37

Lid sinds 27 dec 2015

4 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

hoy mandy en gippy yes

goed dat jullie gestopt zijn,bij de maand groepen kan je lezen en vragen hoe het bij hun ging/gaat, en bovenaan staat blog ,daar staan ook ervaringen in,succes.

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door whoopiee op 19/02/2016 - 23:02

Lid sinds 13 mei 2011

12 jaar 3 weken geleden gestopt met Lasertherapie.

Hallo Mandydier en Gippy,

Het verschilt echt per persoon hoe je het stoppen ervaart. Probeer het niet als een poging te zien maar als een besluit - en probeer het niet als een straf te zien maar als een bevrijding. Oftewel, probeer het naar het positieve te draaien. 

Bekijk het ook per dag, niet te ver vooruit denken .... drink veel water, dan is het gif het snelst uit je lichaam.

Het onrustige gevoel zal nog wel even aanhouden, maar zoek afleiding - van velen is het huis nog nooit zo schoon geweest als tijdens de eerste periode van het stoppen wink

Heel veel succes !!

afbeelding van Tikkie

Geplaatst door Tikkie op 26/02/2016 - 16:42

Lid sinds 23 okt 2015

7 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hartstikke goed dat je(jullie) gestopt bent(zijn). Dat ongelukkige gevoel verdwijnt en maakt plaats voor het gevoel van onafhankelijkheid, zoals whoopiee zegt, een bevrijding. Er is niets mooier dan de dag dat je voelt het niet meer te MOETEN. Die kwam bij mij na een dag of 30-35. Aan dat gevoel kun je je optrekken. Als het even niet wil, raadpleeg dan dit forum, zoveel lieve mensen die weten waar het om gaat. Ik ben er nu zo'n 125 dagen vanaf, zat vanmiddag te praten met een vriendin die een jaar geleden gestopt is en wat hebben we een plezier, roken voegt NIETS toe. Het is ziekmakende rotzooi waar de staat en de handel goud mee verdient, tuig is het. Ze weten maar al te goed hoe die troep onze gezondheid naar de gallemiezen helpt. Maar ja, geld hè. 

 

 

 

Reactie toevoegen