3 weken gestopt met methode in bed liggen

afbeelding van stefan1770

Geplaatst door stefan1770 op 09/01/2015 - 02:10

Lid sinds 09 jan 2015

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Alles op een rij.

Hoi mede stoppers

Ik heb 31 jaar gerookt en ben er nu mee gestopt sinds een aantal weken.
Ik was eerst gestopt op 15 december maar toen had ik een aantal dagen verder nog wat vloeitjes gevonden als boekenlegger tussen wat bladzijden in de kast en toen lag daar ook nog wat restjes shag op een velletje papier toen ik een krukje had gepakt om op de bovenste plank te kijken. Had ik daar een paar jaar geleden die shag al neergelegd voor het geval ik zo stom zou zijn te stoppen met roken. Ik was als een echte eekhoorn dat natuurlijk al vergeten, van zoveel winters terug, maar dat was dus het eerste waar ik naar ging kijken, ook al was ik het vergeten, zo smerig is dus de verslaving.

Ik ga ook de hele tijd plannetjes maken om mensen op te zoeken en dan betrap ik mezelf er op dat het steevast mensen zijn die roken.

Verder ben ik ook met drank gestopt want dat liep ook erg uit de klauwen, en nu heb ik van die gele busjes citroensap gekocht, ik heb eens een keer gezien dat die op sicilie worden gevuld uit gepersde citroenen, en dan drink ik de hele dag thee ipv koffie die ik voorheen altijd dronk, en dan spuit ik die citroensap in de thee, ik heb sterk het idee dat die zure smaak goed helpt tegen ontwenning. Als ik bijvoorbeeld zoete dingen ga eten zoals gevulde koeken of chocola, dan heb ik soms wel een paar uur last van ontzettende hemeltergende hunkeringen naar roken.

Het moeilijkste vind ik nog wel van het stoppen om echt zin te hebben in een nieuw leven en een nieuwe toekomst vol energie en nieuwe initiatieven terwijl ik toch eigenlijk het liefst mezelf kapot rook en drink, dat heeft toch meer charme. Ik vraag me dan ook oprecht of onoprecht af, hoe dan ook ik vraag het me af, waarom ik nogsteeds ben gestopt, maar misschien dat ik me daarom heb ingeschreven op dit forum, dan krijg ik daar wellicht antwoord op, op die vraag.

Ik wens jullie alle sterkte en kracht toe.

afbeelding van stoffeltje

Geplaatst door stoffeltje op 09/01/2015 - 05:33

Lid sinds 29 feb 2008

hoi stefan, zat net bij je profiel te lezen,je hebt al aardig wat achter je kiezen gehad! ondanks dat alles goed dat je gestopt bent! heb je iemand als steun om te stoppen ivm. andere problemen hier omtrend ? wat ik lees ,als ik het goed begrijp lig je hele dagen op bed? tijdelijk kan het een oplossing zijn, maar iemand om mee te praten kan gelijk een ondersteuning voor het stoppen met roken zijn.  stoppen met roken geeft alleen maar voordelen,veel sterkte!

afbeelding van petra1969

Geplaatst door petra1969 op 09/01/2015 - 08:03

Lid sinds 21 apr 2014

6 jaar 3 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

Het moeilijkste vind ik nog wel van het stoppen om echt zin te hebben in een nieuw leven en een nieuwe toekomst vol energie en nieuwe initiatieven terwijl ik toch eigenlijk het liefst mezelf kapot rook en drink, dat heeft toch meer charme.

Bovenstaand herken ik als een schreeuw vanbinnen vanuit de verslaving, maakt niet uit welke verslaving, en uit een periode dat ik nog geen moeder was, ik heb het gevoel dat je weinig hebt waar je het voor doet? De vorige zin klinkt niet goed, maar ik weet niet anders te omschrijven...

Heb je huisdieren? kinderen? Ben je sportief, of sportief in het verleden geweest...

sowieso helpt frisse lucht buiten, en of je dit nu doet doormiddel van af en toe een frisse neus halen of te gaan sporten, het geeft je nieuwe gedachten en nieuwe energie.

Maak een keus, wel roken of niet roken, lees je goed in, Allen Carr boek geeft ook veel inzicht...en kan helpen een definitieve keus te maken.

Ik wens  je heel veel succes, en op onze steun kan je altijd rekenen...

Succes!

afbeelding van petra1969

Geplaatst door petra1969 op 09/01/2015 - 08:11

Lid sinds 21 apr 2014

6 jaar 3 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

Stefan, ik krijg net antwoord door je profiel te lezen!

Het leven draait echt om keuze's maken... ga je verder in het gevoel waar je nu in zit, of kies je voor verbetering, ik denk het laatste, misschien wel onbewust, het lukt je om van koffie en sigaretten af te blijven.

En dat is volgens mij een geweldige start...

Ik gaf je de tip al in het vorige bericht, het lezen van boeken over roken, en ook de verhalen hier op het Forum van de oudstoppers bieden soms zoveel herkenning dat het bijna Spiritueel te noemen is haha

Zet 'm opsmiley

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 09/01/2015 - 08:36

Lid sinds 01 feb 2014

6 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Stefan,

Welkom en goed van je dat je gestopt ben!

Gewoon gestopt blijven en door gaan met niet roken, het is het echt waard, het voelt zo goed, wees trots op jezelf, misschien kun je het je nog niet voorstellen maar het word beter, gezonder en veel gezelliger zonder die verslaving!

Heel veel succes! Je kan het!

afbeelding van annemarie2014

Geplaatst door annemarie2014 op 09/01/2015 - 09:12

Lid sinds 03 feb 2013

5 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik voel met je mee .....

Toch ben je directeur van je eigen leven en kun je het zo inrichten om weer wat plezier te hebben. Ik raad je aan veel te lezen over afkicken. Je hebt ook online afkickprogrammaas van bijvoorbeelde Jellinek kliniek. En hier kun je natuurlijk lekker van je afschrijven.

Succes joh!

Geplaatst door Lieve op 09/01/2015 - 10:16

Lid sinds 06 jan 2015

Pfoeh... heftig allemaal. Ik zou zeggen, zet gewoon door met stoppen, geef het nog een paar weken en kijk dan wat eruit komt. Of je voelt je beter, of niet. De tijd zal het leren. Wat heb je te verliezen ??

Sterkte hoor

 

afbeelding van stefan1770

Geplaatst door stefan1971 op 09/01/2015 - 12:43

Lid sinds 09 jan 2015

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Alles op een rij.

Hartelijk dank allen voor de reakties, met nadenken daarover en goed lezen ben ik wel weer een week verder! dank. Ik zal wel weer wat schrijven hoe het gaat, voorlopig vind ik in jullie bewonderenswaardig jullie nuchterheid, ik heb zelf de neiging meegesleurd en omlag te worden getrokken in een maalstroom van woorden, waar ik nu dus maa weer eens mee ga stoppen, ik zie overal verbodsborden om mij heen: STOP! STOP! STOP! ....e dan ben je zelf de politie en de boef tegelijkertijd, verwarrend. Nogmaals bedankt voor alle liede en aandacht, ik wens jullie veel wijsheid en doorzettingsvermogen toe en een glukkig nieuwjaar.

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 09/01/2015 - 12:57

Lid sinds 01 feb 2014

6 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Stefan, 

geen dank, we zijn hier om elkaar te helpen en steunen in de strijd tegen het roken, de een heeft er meer last van dan de ander. Maar kom eens langs bij een van de maandclubs, daar zijn meer mensen die nog niet zolang gestopt zijn!

 

afbeelding van stefan1770

Geplaatst door stefan1971 op 12/01/2015 - 02:43

Lid sinds 09 jan 2015

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Alles op een rij.

Ben even ingelogd om te vertellen dat ik weer het forum heb bezocht omdat ik de hele avond en nacht al last heb van ontwenningsverschijnselen. Ik heb inmiddels het meeste van het forum gelezen en ook het boek van Carr gelezen en nog heel wat utube films gekeken. Ik heb nu dankzij het forum een veel beter beeld van de tikkende tijdbom die je zelf bent als rookt, vooral iedereen met COPD hier, daar had ik nog nooit bij stilgestaan, ik probeer er van te leren, maar dat is moeilijk, ik moet mezelf dan voorhouden: eigenlijk heb je al COPD, je hebt die ziekte al, hij heeft zich alleen nog niet geopenbaard. Verder wist ik nog niet dat ik eigenlijk een Junk ben, ik ben wel altijd boos op de buurvrouw die een drugsdealer is en die heeft een hele drukke (drugse) winkel, maar dat ik van hetzelfde laken n pak ben, dat is wel even schrikken.

Verder (van stoffel)

hoi stefan, zat net bij je profiel te lezen,je hebt al aardig wat achter je kiezen gehad! ondanks dat alles goed dat je gestopt bent! heb je iemand als steun om te stoppen ivm. andere problemen hier omtrend ? wat ik lees ,als ik het goed begrijp lig je hele dagen op bed? tijdelijk kan het een oplossing zijn, maar iemand om mee te praten kan gelijk een ondersteuning voor het stoppen met roken zijn.  stoppen met roken geeft alleen maar voordelen,veel sterkte!

 

Nee ik heb niemand om mee te praten of die mij steunt, gelukkig ben ik een grote egoist en narcist dus dat verklaart ook meteen waarom niemand mij steunt.

''k heb het gevoel dat je weinig hebt waar je het voor doet? De vorige zin klinkt niet goed, maar ik weet niet anders te omschrijven...

Heb je huisdieren? kinderen? Ben je sportief, of sportief in het verleden geweest...''

Ik had huisdieren en ik had kinderen en ik had sportieve aktiviteiten waar ik het allemaal voor deed, maar misschien ben ik dat wel allemaal kwijt geraakt door die rot verslaving, wie weet ?

 

''Toch ben je directeur van je eigen leven en kun je het zo inrichten om weer wat plezier te hebben. Ik raad je aan veel te lezen over afkicken. Je hebt ook online afkickprogrammaas van bijvoorbeelde Jellinek kliniek. En hier kun je natuurlijk lekker van je afschrijven.''

 

Ja ik heb al veel gelezen nu, verder had ik mijn buurman bij de afkickkliniek afgeleverd en daar was zo'n voorportaaltje ( van de hel) en toen bleef ik klem zitten tussen de schuifdeuren alsof ik er niet weg mocht en ik er eigenlijk voor mezelf was.

Belt de buurman een paar uur later op dat ik hem weer moest ophalen, dus dat doe ik, maar ze waren zich nog ernstig met hem aan ht onderhouden dus ik moest nog wachten, toen heb ik in de kou om wat warmer te worden 30 rondjes om dat gebouw heen gelopen om te beseffen dat die kliniek eigenlijk in mijn hoofd zit, dus tja dan ben ik ook de ''directeur'' , maar ik moet zeggen, het betaalt beroerd, ik zit nog niet eens op de balkende-ende norm, maar ik ben dan ook wel een ezel.

Maar LIeve heeft gelijk ''wat heb je te verliezen?'' nou niks inderdaad behalve dan je stomme directeursbaantje, nou dan ben ik liever dan lief werkeloos.( god schijnt trouwens tegenwoordig de enige echte superwerkeloze te zijn, helemaal onder de stoppers met roken , want die moeten het helemaal alleen en zelf doen, maar goed dan moet er iets zijn wat jou in beweging zet en dan gaat de rest vanzelf: dus mijn stelling is dat het forum een god substituut is, want ik vind het uiteindelijk gore nep allemaal maar wel vermakelijk, en je moet er ook niet aan denken dat de EO zich er mee gaat bemoeien, dan ga ik onmiddelijk weer roken)

 

 

 

afbeelding van stefan1770

Geplaatst door stefan1971 op 12/01/2015 - 03:18

Lid sinds 09 jan 2015

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Alles op een rij.

Verder wil ik nog even vermelden dat ik met enorm veel plezier de stukjes gelezen heb van CANARDO, helaas laat deze figuur niets meer van zich horen. In de stukjes van deze collega junkie word gesproken over de zogenaamde BUKSHAG, een woord dat ik niet kende maar waar ik wel meteen onbedaarlijk om moest lachen. Later word het uitgelegd door een ander forumlid nadat iemand er een vraag over had gesteld, en toen wist ik het ook, wat het niet mider grappig maakte. Maar goed het is dus eigenlijk tragi-komisch

Elders op het forum word het zo gezegd:

''Tijdens de "stop met roken klinieken"(sessies) dwing ik veel deelnemers toe te geven dat, als ze door bepaalde omstandigheden door hun eigen voorraad heen zijn, ze peuken uit asbakken, vuilnisbakken en, zo nodig, uit goten vissen die misschien nog bruikbaar zijn om een paar trekjes van te nemen. Het is voor hen walgelijk om aan te denken dat ze ooit tot zo’n groteske daad in staat waren, maar velen realiseren zich dat als ze nu nog zouden roken en weer in die omstandigheid zouden verkeren dat ze weer volledig in staat zouden zijn deze walgelijke handeling te herhalen. Nicotine is een drug. Het is verslavend. En als je het toelaat, kan het een moordenaar zijn. Bedenk dit wanneer je de behoefte krijgt om een sigaret op te steken. Eén haaltje kan en zal in de meeste gevallen een terugval bewerkstelligen. Loop dat risico niet. Onthoud – STEEK NOOIT MEER EEN SIGARET OP! Joel (whyquit.com) Vertaling: Christle

Ik hoop dat canardo snel weer terugkomt op het forum en vooral door blijft gaan met stoppogingen want daar komt mooi leven uit voort. Verder word Canardo aangevallen door de eigen kat, dat is ook erg grappig. Ik heb ook ooit zo'n kat opgevoed, die moest toen uithuis worden geplaatst van de instanties, toen kwam hij in een pleeggezin en daar liep hij zo via de dakgoten door de openslaande ramen van de dakkapellen naar binnen en kroop dan bij volstrekt vreemden onder de dekens. Toen hij ook nog de honden in de buurt ging aanvallen hebben ze hem moeten afmaken. Jammer.

 

 

 

 

afbeelding van stefan1770

Geplaatst door stefan1971 op 12/01/2015 - 04:09

Lid sinds 09 jan 2015

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Alles op een rij.

ik heb goed nieuws: als de rups in dit filmpje die door de sluipwesp-parasiet is bezeten de gedrogeerde sigarettenindustrie machinerie voorstelt dan zal het wel goedkomen met ons stoppers. Ik vind het best wel knap dat zo'n klein rotplantje, zonder ooit van zijn plaats te komen, zoveel macht uit kan oefenen. Dan ben je als mens toch wel een stuk minder narcistisch als dat besef tot je doordringt, of ben je in dat besef ook weer gedrogeerd, dat je denk, ja ik doorzie het! Ja dat dacht je maar/ of het is te laat, ben je gestopt, krijg je toch nog kanker.

 

https://www.youtube.com/watch?v=vMG-LWyNcAs&feature=player_embedded

 

 

afbeelding van petra1969

Geplaatst door petra1969 op 12/01/2015 - 04:13

Lid sinds 21 apr 2014

6 jaar 3 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

Ook goeiemorgen, hier een nachtbrakertje....

Jemig wat schrijf jij een verhalen, ik bleef steken in je laatste verhaal over de valse kat die wegliep, bij wildvreemden onder de dekens schoot, whahaha.... dat vindt ik uiterst vermakelijk!

Ik woon in Friesland en bovenin de provincie woont een geweldige vrouw die leeft samen en voor dieren, beschadigd door het leven, maar ze heeft het hoe dan ook gered, en helpt mens en dier. Als je tijd hebt Google dan eens op Norma's Universum. haar fb pagina, brengt regelmatig prachtige verhalen...

Ja het forum, ik heb het ook bij periodes binenstebuiten gekeerd, totdat je het bijna allemaaal wel weet, maar dan nog blijf ik plakken, ook omdat er ondertussen wel hele mooie virtuele vriendschappen zijn onstaan, en heuse banden tussen de stoppers!

Blijf schrijven, ik mag het graag lezen....smiley

afbeelding van annemarie2014

Geplaatst door annemarie2014 op 12/01/2015 - 14:06

Lid sinds 03 feb 2013

5 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ja, ik mis Canardo ook ....

afbeelding van petra1969

Geplaatst door petra1969 op 12/01/2015 - 14:14

Lid sinds 21 apr 2014

6 jaar 3 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

Denk dat ze veel aan het bukken is....smiley

afbeelding van stefan1770

Geplaatst door stefan1971 op 12/01/2015 - 18:15

Lid sinds 09 jan 2015

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Alles op een rij.

niet als het regent, dan heeft bukken geen zin, dan is de bukshag nat.

 

Bück dich, befehl ich dir!
Wende dein Antlitz ab von mir
Dein Gesicht ist mir egal
Bück dich

Ein Zweibeiner auf allen vieren
Ich führe ihn spazieren
Im Passgang den flur entlang
Ich bin enttäuscht

Jetzt kommt er rückwärts mir entgegen
Honig bleibt am Strumpfband kleben
Ich bin enttäuscht, total enttäuscht

Bück dich...
Das Gesicht interessiert mich nicht

Der Zweibeiner hat sich gebückt
In ein gutes Licht gerückt
Zeig ich ihm was man machen kann
Und ich fang zu weinen an

Der Zweifuss stammelt ein gebet
Aus Angst weil es mir schlechter geht
Versucht er tief sich noch zu bücken
Tränen laufen hoch den Rücken

Bück dich...

Bück dich befehl ich dir
Wende dein Antlitz ab von mir
Dein Gesicht ist mir egal
Bück dich noch einmal

Bück dich...

Reactie toevoegen