300.000 sigaretten

Geplaatst door Charlesstopt op 06/06/2016 - 15:27

Lid sinds 06 jun 2016

7 jaar 1 week geleden gestopt met Champix.

 

 

Hallo,

Ik heb uitgerekend dat ik na 38 jaar roken nu ongeveer zo'n 300.000 (!) sigaretten moet hebben gerookt.

Altijd zo'n beetje een pakje per dag. Wat een rotzooi moet ik in mijn lijf hebben.

Ook van alles geprobeerd om te stoppen: laser, pleisters, cold turkey, boeken, handoplegging, accupuntuur en alles zonder enig resultaat.

Wat geeft nu de doorslag? Die smerige platen die direct op de pakjes komen. Ik rookte al niet in huis (in de garage en buiten) maar ik kan het mijn kleine meid van 6 jaar echt niet aandoen om die plaatjes te zien en daarbij te denken data papa ook zo ziek wordt van het roken.

Inmiddels 2 weken aan de Champix en zowaar, rook niet meer sinds 31 mei. Als enige bijwerking een duizelig en leeg/nerveus gevoel maar ook dat is sinds 2 dagen voorbij. Nu WIL ik alleen nog een sigaret. Mijn lichaam heeft het niet meer nodig. Ook de momenten waarop ik aan een sigaret denk liggen verder uit elkaar. De eerste dagen echt elke 3 seconden. Nu bij inactiviteit 5 a 10 minuten. Bij bezigheden soms al een half uur.

Ik ga dit volhouden!!! Voor mijn kleine meid, mijn lieve vrouw en vooral....voor mijzelf.

Veel succes voor iedereen die volgt en dank aan de motivaties hier op deze site.

afbeelding van stefan1770

Geplaatst door stefan1971 op 06/06/2016 - 21:52

Lid sinds 09 jan 2015

8 jaar 5 maanden geleden gestopt met Alles op een rij.

hallo Charles
Ontzettend goed dat je bent gestopt. Goed ook dat je het niet alleen voor jezelf doet, dan hoef je je gevoelens niet de hele tijd te consulteren en hun kracht te testen maar kun je die gevoelens simpelweg negeren als irrelevant, wel irritant, maar je weet waar je het voor doet en jouw trek in die ene sigaret gaat je als.je daaraan toegeeft niet mee helpen. Ik heb zelf dat soort krachtige externe motivatoren niet en dat brengt mij wanneer ik mij weer eens kapot wil.roken bij tijd en wijle terug naar de site. Ik had een leuke vrouw ontmoet en daar een leuke tijd mee gehad, maar ja.moderne tijden, daar blijft het dan bij anders word het zo bezwaarlijk ofzo, nou dan wil ik wel weer van de weeromstuit gaan roken, vulling van dat in totale gevoel van in leegte achtergelaten te zijn, zeer vergelijkbaar overigens met het gevoel.van verraad waar de sigaret je mee opzadelt eens verdwenen uit je leven, blijft deze je wel permanent kwellen ex negatievo met zijn opdringerige presentie in de vorm an afkickverschijnselen. Nou ik heb mijn frustraties weer even van me afgeschreven, bedankt dat ik deze plek daar even voor mocht misbruiken.

Geplaatst door Claudien op 08/06/2016 - 11:49

Lid sinds 27 mei 2016

Heel tof dat jij ook gestopt bent - het lege gevoel, het ijl zijn in het hoofd, heb ik ook als ik cold-turkey stop, met mijn nicotinekauwgommen lukt het mij beter. Bij een tegenslag  op een leegte botsen en deze opvullen met een sigaret is voor mij een struikelblok. Eentje kan geen kwaad denk ik dan, maar het is net diegene die het meest kwaad doet natuurlijk.

Ik ga er volledig voor mijn nicotinekauwgommen ga ik de komende jaren bij mij houden voor 't geval ik ze nodig heb. (voorlopig nog heel veel). Ik probeer actie te ondernemen om samen met anderen te gaan sporten en mezelf op te pakken als er niemand is om mee te gaan sporten.

 

Veel succes met jullie rookstop.

afbeelding van petra1969

Geplaatst door petra1969 op 11/06/2016 - 12:30

Lid sinds 21 apr 2014

9 jaar 2 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

Hier ook iemand die in de eerste twee jaar bij emotionele tegenslag altijd de sigaret er bij wilde halen, dikke vinger natuurlijk, gewoon niet doen, en eerlijk is eerlijk...dat gevoel is na twee jaar bij mij volledig uit mijn systeem. Ik probeer altijd voorzichtig te zijn met datums enz. bij een ander kan het immers altijd anders liggen, en ik ben de laatste die iemand wil afschrikken! Claudien lekker gestopt blijven, wordt je een hele frisse meid vanwink, enne Stefan, in het hoge noorden zeggen we altijd nei dizze wer an frisseheartniet te lang treuren dus om de peuk, maar ook zeker niet om de vrouw "uit"je leven. tot zover Mona weet raad.... Succes en Roken is geen optie, echt niet!

Reactie toevoegen