31/10/2014

Geplaatst door _Tom op 17/11/2014 - 13:25

Lid sinds 17 nov 2014

Gestopt na 20 jaar roken. 36 jaar nu.
Benauwd, hyperventileren, opgezette buik. Depressief. Angsten. Slecht/ weinig slapen. Constante spanning. Hartkloppingen. Snelle hartslag. Geen kracht, energie.

Je moet er wat voor over hebben :) Logische dingen als je afstand doet wat 20 jaar een belangrijk onderdeel van je leven is.

Zaken horen erbij. Voor de 1 wat minder dan de ander. Lezen op deze site helpt. Vooral dat het niet allemaal hosanna is, en na een paar dagjes 'wel mindert'.

Ik heb voor mijzelf de doelstelling om het leven een kans te geven zonder roken. Als straks de zomer begint energiek en gelukkig te zijn. Als ik de langdurige rokers mag geloven is het de beste beslissing uit hun leven. Daar pin ik mij aan vast.

afbeelding van Sokkie28

Geplaatst door Sokkie28 op 17/11/2014 - 13:29

Lid sinds 23 aug 2014

2 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Tom!

Gefeliciteerd met je beslissing! Even doorzetten nu, het wordt allemaal veel en veel beter!!!

Geplaatst door _Tom op 17/11/2014 - 14:48

Lid sinds 17 nov 2014

Hi Brit. In eerste instantie pleisters gekocht, maar werd ik eng van op het moment dat die nicotine gaat geven. Pleisters en nicotine blijft een uitstel van nicotine verslaving, dus die weg gegooid en gewoon hardcore gestopt. Ik ben klaar met roken, dus moeilijk Heb ik het niet wat betreft zin om te roken. Wel qua lichamelijke vooral hyperventilatie lijkende klachten.

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 17/11/2014 - 14:50

Lid sinds 01 feb 2014

6 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Tom,

Welkom en een goed besluit van je om te stoppen, je gaat je heerlijk voelen.

Onafhankelijk, vrij, betere gezondheid, alleen maar voordelen.

Succes, je kan het!!

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 17/11/2014 - 14:52

Lid sinds 01 feb 2014

6 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Tom wat betreft de hyperventilatie, gewoon gezond bezig zijn, sporten, wandelen enz, niet teveel over je ademhaling nadenken.

afbeelding van Arjen

Geplaatst door Arjen op 17/11/2014 - 22:36

Lid sinds 17 jul 2008

11 jaar 11 maanden geleden gestopt met Champix.

Hoi Tom,

Het is inderdaad de beste beslissing van je leven (al denk je daar NU misschien ff anders over)!!

Gestopt op mijn verjaardag (31-10), dus dat is sowiezo al een goed voorteken. Als nicotine het medicijn zou zijn voor je huidige klachten:  Benauwdheid, hyperventileren, opgezette buik, Depressie. Angsten. Slecht/ weinig slapen. Constante spanning. Hartkloppingen. Snelle hartslag. Geen kracht, energie dan was je nu schatrijk geweest.

Wees eerlijk, je snapt zelf ook wel dat iet nergens op slaat. Nicotine is puur vergif wat je langzaam sloopt.

Zolang je in de rokerige (nicotine)gevangenis zit voelt het natuurlijk vertrouwd, en zodra naar buiten gaat ben je die vertrouwde omgeving kwijt en voelt het onwennig en vreemd, maar geloof me daar buiten wordt het steeds leuker en beter!!

Kijk maar eens wat rond op deze site, infarctje hier, wat COPD daar en ga zo maar door. Daar wil geen mens bij horen maar zover moet het in veel gevallen wel komen.

Dus neem een BESLUIT en maak het een NOVEMBER TO REMEMBER !!

Stap uit die gevangenis :: de deur staat wagenwijd open ! !

 

Sterkte en suc6,

Geplaatst door _Tom op 18/11/2014 - 02:38

Lid sinds 17 nov 2014

Haha dank je voor de peptalk Arjen. Maar ben er klaar mee. Ik denk er geen seconde aan om naar de pomp te rijden en weer te beginnen. Mijn vader is redelijk vroeg(58) overleden na 3 hartinfarcten dus ik moet op tijd er mee gaan stoppen.
Ik geniet al een paar jaar niet meer van het roken zoals ik vroeger deed, en rookte eigenlijk alleen nog maar om de ontwenningsverschijnselen in te dammen.

Veel ontwenningsverschijnselen die mensen hebben zijn redelijk identiek aan spanningsklachten/ hyperventilatie.
Wat het moeilijk maakt is de miscommunicatie tussen je hersens en je lichaam. Verstandelijk kun je het allemaal prima plaatsen, maar je lichaam reageert bij sommige mensen vrij extreem.

Geplaatst door Gia op 18/11/2014 - 13:07

Lid sinds 27 okt 2014

Inderdaad: stoppen met roken is een van de beste beslissingen die je kunt nemen. Het is in het begin vaak heel lastig, maar die moeilijke momenten gaan ECHT voorbij. Over een week of drie voelt het al heel anders.
Wees trots op jezelf en bedenk dat bijna alle rokers je benijden omdat jij de moed hebt om los te breken uit deze stinkende, dure, dodelijke verslaving.
Ik ken geen enkele ex roker die al lang is gestopt die graag weer zou willen beginnen. Als jij volhoudt, ga jij precies hetzelfde ervaren.

Succes!

Reactie toevoegen