36 dagen gestopt

Geplaatst door Lindavw op 23/10/2016 - 18:12

Lid sinds 19 sep 2016

Hoi allemaal,

Ik ben linda 38 jaar en ik heb de laatste 3 jaar weer gerookt met gemiddeld 15 sigaretten per dag (daarvoor 4 jaar ervan afgeweest) . Het laatste half jaar heb ik diverse stoppogingen gedaan met nicotine pleisters of cold turkey maar elke keer ging ik na 2 weken weken of veel korter weer voor de bijl.

Nu ben ik 17 september gestopt 's middags om 12.30 uur. Ik wilde het zo graag, ondanks dat ik er ook absoluut van een paar genoot die ik rookte op een dag was het vooral mijn gezondheid; piepende adem en veel hoesten als ik in bed lag, slechte conditie en ook hoe veel geld ik er voor kwijt was.

En nu ben ik 36 dagen verder en heb het moeilijk al een flink aantal dagen.                                                  

Ik mis niet de smaak van de sigaret, of de geur van de sigaret op je vingers of de vieze smaak in je mond. En alleen al het idee hoe misselijk en duizelig ik zal worden als ik er nu een op steek. De 2e zal wel gaan maar de eerste is naar weet ik uit mijn eerdere stoppen en weer roken ervaringen.

Nee waar ik heel veel moeite mee heb en ik weet het zit tussen de oren, is omgaan met mijn emoties zonder dat ik ze weg kan roken. Wanneer ik verdrietig was, gefrustreerd of heel gespannen of juist erg blij dan ging ik zitten op mijn balkon pakte een sigaretje en ik werd rustig als het ware. Ik kon mijn emoties beter handelen. En ik weet dat door het roken de situatie niet veranderd, en dat je hart juist sneller gaat kloppen na een sigaret ik weet het allemaal en toch kon ik mijn emoties beter trekken, of juist beter wegstoppen !!!

Apart he dat een verslaving zoveel invloed heeft op je gevoel en gemoedstoestand   

Geplaatst door For ever op 23/10/2016 - 19:55

Lid sinds 25 sep 2016

Heel goed Lindavw dat je al 36 dagen gestopt bent. Gefeliciteerd.

Ja, het stoppen met roken betekent inderdaad een tijdelijke verandering in je gemoedstoestand, maar roken daarentegen helpt absoluut niet om je problemen op te lossen.

Je zou eens Valdisperttabletjes kunnen nemen en er 1 of 2 in kunnen nemen op momenten dat je emoties "onhandelbaar" lijken te worden. Je hebt ook Valdispert voor stress momenten. Bij mij werken die pilletjes fantastisch.

Probeer het eens, alles beter dan een peuk waar je weer opnieuw verslaafd aan raakt.

Veel succes.

Reactie toevoegen