4-6-2013 gestopt

Geplaatst door SandrAloveBennY op 14/08/2013 - 00:06

Lid sinds 13 aug 2013

19 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo allemaal,

ik heb besloten te stoppen met roken omdat ik een conditie had van 0,0. S'nachts lag ik in mijn bed te hijgen na het toiletbezoek en daar hoef ik niet eens een trap voor op/af te lopen.

ik besloot 3 juni te stoppen. Dat was na mijn verjaardag en de dag dat mijn wijkteam buurtgericht zorg ging leveren. Alles ging dus toch al anders worden. Goed moment vond ik. zaterdags met mijn verjaardag nog gigantisch gerookt. zondags pas s, avonds 3 en S, maandags moest ik naar school nog 4 in de pauzes. Ik had er toen nog 2 over. Dinsdag niets meer meegenomen naar werk, maar uit werk laatste 2 gerookt.

 

Dit vind ik ook het moeilijkste stopmoment van de dag. dat uithijgmoment met een peukie achter pc, tje na het werk. Nu duik ik gelijk de keuken in, en maak een sneetje brood (1300 uur ongeveer)

 

Ik had besloten zonder hulpmiddelen te stoppen. Nicotine is per slot na 2,3 dagen uit je lichaam en dan moet het nog uit je kop.

Om mijzelf te blijven motiveren om niet te roken ben ik gaan joggen. Ik gebruik hiervoor een trainingsschema van runners. Echt door niet te roken motiveer je om te lopen, en omdat je wil lopen motiveer ik om niet te roken. Werkt heel goed.

 

Lichamelijk heb ik gelukkig geen klachten. Ik voel me alleen maar beter. Vanaf het begin voel ik me veel fitter, minder moe, slaap vaster, reuk en smaakverbetering merk ik niet zo. Oja ik rookte ongeveer 13 zware VanNelle per dag.

 

Wat me wel echt tegenvalt is dat ik nu na ruim 2 maanden nog elke dag momenten heb dat ik moet "vechten" om niet te roken.

Ik had verwacht dat dat nu wel veel minder zou zijn.

Wat mij vaak overeind houd is een opmerking van een goede kennis van mij die zelf gestopt is. Haar opmerking was dat als je nu gaat roken, het zo zonde is van alle dagen die je niet gerookt hebt. en elke dag komt er weer zo,n zonde dag bij.

 

Op naar de 3 maanden en op naar een uur joggen.

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 14/08/2013 - 11:31

Lid sinds 29 mei 2012

Daarom is het ook een verslaving, het is een hele klus.

 

En ja, als je zwicht, is het niet alleen zonde, maar ben je dus gewoon weer stopper af.

Je wil dat gewoon niet meer, toch. En de enige manier is door het echt niet te doen, nog geen trekje. Want anders dooft die behoefte nooit uit.

 

Lekker lopen, het is heerlijk om je conditie toe te voelen nemen, niet meer te piepen, hijgen, brommen. En bovendien is het momenteel echt fantastisch weer!!!

Ik ben ook gaan lopen toen ik stopte, merkte zoveel vooruitgang.

Net ook nieuwe schoenen gekocht. Makkelijk te betalen nu ik niet meer rook, haha, heeft me anderhalve maand aan peuken gekost whaahaahha

 

Volgende maand ga ik de Dam tot Dam lopen (16,1km) en in oktober de halve marathon. Het voelt fantastisch en ben elke dag blij dat ik de stap gezet heb. Het is het allemaal meer dan waard geweest.

 

 

Zet m op!

Geplaatst door SandrAloveBennY op 14/08/2013 - 13:58

Lid sinds 13 aug 2013

19 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Te gek Juul, Ook een loopverslaafde geworden haha. de ene verslaving voor de andere. Alleen deze is veel gezonder,

 

Misschien volgend jaar dam tot dam loop. Nu ben ik daar lang niet aan toe. Op dit moment ook een lichte overbelasting in mijn knie, dus ff rustig aan met lopen. Misschien dat ik daarom ook wel ff niet in mijn vel zit.

Maar komt goed. heel veel succes gewenst.

 

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 14/08/2013 - 16:45

Lid sinds 29 mei 2012

Die is wel lang hoor, zou eerst een kortere loop doen, kijken hoe het gaat! Maar ach je hebt nog een jaar.

 

Weet je, vergeet dat hele voorstellen maar even. Echt je staat erin, heb t zelf gezien. Er is echt geen toelatingsexamen hoor.

Bij deze een linkje naar de maandclub van juni 2013 (omdat dat de maand is dat je gestopt bent, meen ik), is een ongelofelijk leuk stel meiden bij elkaar.

Juni 2013

 

Daar kun je zo binnenwandelen en je wordt met open armen ontvangen.

Reactie toevoegen