5 jaar gestopt-half jaar geleden weer begonnen

Geplaatst door ad58 op 22/01/2017 - 10:33

Lid sinds 21 okt 2011

In september 2011 ben ik cold turkey gestopt. Ging eigenlijk heel goed. Vorige zomer weer begonnen. Ik heb geen excuus. Ik dacht dat ik er wel eentje met mijn vrouw mee kon roken. Zij rookt nog steeds. Dat had ik niet moeten doen. Eentje kan gewoon niet. Vorige week ben ik naar zo'n avondcursus van 4 uur geweest en nu weer gestopt. Zonder andere hulpmiddelen, dus weer cold turkey. Het gaat wel goed. Maar in mijn hoofd moet ik weer opnieuw stoppen. Ik mag nooit meer roken, dus alle valkuilen goed in de gaten houden.

Sterkte allemaal.

afbeelding van Lapje

Geplaatst door Lapje op 23/01/2017 - 15:33

Lid sinds 05 mei 2014

3 jaar 7 maanden geleden gestopt met Nicorette.

oei dat is zonde zeg, maar wel een goede leerschool. Nooit meer 1. Succes. je weet in iedergeval dat je het kuntwink

afbeelding van Peter-chess

Geplaatst door Peter-chess op 21/09/2017 - 16:28

Lid sinds 29 feb 2016

2 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Ad58, hoe gaat het nu met je? Ik was in december 2011 gestopt maar heb dat niet zolang volgehouden als jij. Ik denk echt dat als je jarenlang een pakje per dag hebt gerookt je altijd verslaafd zal blijven. Had je nooit gerookt dan was je dat niet opeens gaan doen. Ik ken zoveel mensen die na jaren gestopt te zijn toch weer waren begonnen. Altijd is eeuwig en dat gaat wellicht te ver maar ik denk dat het duiveltje pas na 15 tot 20 rookvrije jaren verdwenen is. Mijn vader was 10 jaar gestopt en begon opeens weer te roken nadat mijn moeder overleed. Ingrijpende dingen brengen het duiveltje ook weer tot leven.

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 21/09/2017 - 19:38

Lid sinds 05 aug 2013

6 jaar 3 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Zag dit berichtje en was benieuwd wat er was gebeurd. Het hoeft helemaal niet zo'n ramp te zijn vind ik hoor.. Als je maar weer stopt. Sommigen gebruiken die valkuilen als excuus, o was ik maar nooit begonnen aan die ene etc. Heel dramatisch alles of niets. Alsof dan alles in ene verloren is. Maar dan begint het volgens mij juist pas; ook daar moet je doorheen. Ik wil er niet m'n hele leven met een grote boog omheen hoeven lopen, dat bewijst alleen maar dat het nog steeds macht over me heeft. Ik wil dat het volledig uitdoofd.  Er niet bang voor zijn...is makkelijker als je weet hoe je uit die valkuil klimt. Mijn visie is misschien anders, omdat ik anders ben gestopt. Niet het ideale moment afgewacht, maar eigenlijk op een dieptepunt gestopt. Kon ik daar toch een beetje succces mee boeken smiley Maar ik heb veel spijt dat ik zo lang heb gerookt. En dat ik mezelf had wijsgemaakt dat het zo moeilijk zou zijn. Veel klachten zijn verdwenen en alhoewel ik niks mankeer aan m'n longen met de longtest, heb ik af en toe een schrijnend gevoel op m'n longen. Alsof ik gister nog heb gerookt. Ik heb 12 pakjaren en 25 jaar gerookt, dus zit zgn. op de rand van de 'veilige' kant maar je merkt toch dat de een heel veel last krijgt en de ander niet na x aantal jaren roken.  En als je dan gestopt bent dan worden meer dingen helder en wil je juist nog zoveel doen! Jullie ook neem ik aan... dus je moet er wel doorheen!

Groetjes en succes!

Philippa

afbeelding van Peter-chess

Geplaatst door Peter-chess op 22/09/2017 - 11:15

Lid sinds 29 feb 2016

2 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

|Mooi geschreven Philippa. Klopt als een bus.

Mooi dat je na zoveel jaren gestopt te zijn hier toch nog komt.

Dat zie ik vaker. Geeft ook aan wat een strijd mensen hebben gevoerd, het gaf ook een groot gevoel van verbondenheid.

Ik hoop dat ik net zo ver ga komen als jij. Dat ben ik serieus wel van plan.

Groet,

Peter

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 23/09/2017 - 15:44

Lid sinds 05 aug 2013

6 jaar 3 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

 

Hoi Peter,

Bedankt. In onze maandclub kon ik m'n draai eigenlijk niet vinden maar ben later steeds terug gekomen op/rond m'n stopdatum om wat te bij te schrijven en artikelen te plaatsen over natuurlijke ondersteuning bij het stoppen met roken en de gevolgen van langdurig roken. Staat onder algemeen en dan kopje fytotherapie. Misschien staat er iets voor je bij. 

Het is bijna al een hele week nu he voor jou! Dan is het eerste doel behaald. Wat een heerlijk gevoel zal dat morgen geven en ook nog mooi weer erbij. Een goeie voorbereiding voor volgende mijlpaal. 

Succes Philippa

afbeelding van Peter-chess

Geplaatst door Peter-chess op 23/09/2017 - 17:07

Lid sinds 29 feb 2016

2 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ja, morgen om 11.00 uur precies een week. Dat is alvast binnen. Ik ben zeer geïnteresseerd in fysiotherapie. Zelf gebruik ik aloë vera maar ook bijenprosukten zoals koninginnegelei en bijenprosukten. 3 jaar, geweldig. Maar volgens mij ben je.pas helemaal uit de gevarenzone als je 15 jaar niet gerookt hebt. Ik heb zoveel mensen weer zien beginnen na 4 a 5 jaar. Mijn vader was zelfs 10 jaar gestopt. Maar hoe heb jij het eerste jaar ervaren.? Rookte je veel of een paar per dag?

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 26/09/2017 - 20:50

Lid sinds 05 aug 2013

6 jaar 3 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi Peter,

Gefeliciteerd met je eerste week hoor. yes Ja ik begrijp dat je daardoor sceptisch bent. Ik heb er echt last van, en kan het roken niet meer verdragen. En ik mankeer dan niet eens echt iets (even afkloppen) Daarnaast de sleur die je dan voelt, van daar gaan we weer... Als je nergens last van hebt is het wel veel moeilijker. Goed om te horen dat je in 'fysiotherapie' laughgeinteresseerd bent. (veel linkjes op de fytotherapie pagina doen het trouwens niet meer) Ik heb daarbij dan het idee dat jij niet iemand bent die de hele tijd in z'n hoofd zit. Nu ik iets wijzer ben geworden, denk ik ook dat de mate van er last van hebben samenvalt met in hoeverre je gevoel toelaat? Ik heb mindfullness gedaan en daar waren mensen bij die sommige lichaamsdelen nauwelijks konden voelen.

Maar waar zit jij ongeveer in dit verhaal? Of herken je het nog helemaal niet?

Ik rookte 10 per dag gemiddeld en begon op m'n 18e echt met roken gelijk met koffie drinken. Het eerste jaar was verschrikkelijk, maar ik voelde me ook heel sterk worden, dus nu achteraf, zeg ik verschrikkelijk mooi! Soms als ik lees over jullie gevechten en triomfen dan mis ik dat. De urgentie ervan en in een groep versterkt dat nog. Bij stress rookte ik15 en als ik heel ontspannen was 5 en daar tussen in. Ik schreef laatst: je moet je leven eigenijk herinrichten op de persoon die je bent geworden nadat je stopt met roken. Maar misschien geldt dat alleen voor mij, omdat de verslaving niet zo diep zat maar eerder een symptoom was van niet met stress om kunnen gaan. Het 'lukte' ook omdat ik het echt op nr 1. zette, een stoppen met roken cursus volgde en de 1e drie weken nicotinepleisters had. Nou ik ben benieuwd hoe het verder gaat.

Zet 'm op he komende week!

afbeelding van Peter-chess

Geplaatst door Peter-chess op 26/09/2017 - 22:57

Lid sinds 29 feb 2016

2 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hey Philips,

Dank voor je fijne reactie. Tja, ik bedoelde fytotherapie maar de corrector maakte er fysiotherapie van haha. Zul je wel al begrepen hebben toen ik over Aloë Vera begon.

Dat hele roken zit tussen de oren. Ik merk wel dat ik erg onrustig ben en het gevoel heb niet in evenwicht te zijn. Maar ach, ik ben net een week gestopt. Maar heb jij dat hele eerste jaar als een ramp ervaren? Ik denk overigens dat een ex roker zeker de eerste 10 jaar na zijn stoppen kwetsbaar blijft. Ik heb er zoveel weer zien beginnen na 2 tot 6 jaar gestopt te zijn. Mijn vader was 10 jaar gestopt maar begon een dag nadat mijn moeder overleed.

Maar jij bent erg ver. Mindsetting is waar het om draait. Ik weet wat ik moet denken maar probeer dat om te zetten naar mijn gevoel. Ik zeg ook altijd dat het niet zo is dat ik niet mag roken. Nee, ik moet blij zijn dat ik niet meer rook. Maar wellicht ga ik dat ook snel echt zo voelen.

Dank je wel Philippina.

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 08/10/2017 - 01:38

Lid sinds 05 aug 2013

6 jaar 3 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi Peter,

Bedankt voor je bericht, ik ben hier natuurlijk niet zo veel als jij dus het duurde even. Maar volgens mij ben jij de magische grens van drie weken over gegaan! Fijn dat je het hebt volgehouden smileyyes Sommige stoppers moeten nu wel oppassen om niet te relaxed worden... maar je bent volgens mij wel alert genoeg en hebt al de diverse valkuilen gezien. Vandaag ben ik naar de drogist geweest, er is hier nog een echte authentieke, met grootmoeders spulletjes. Voor zoethoutstokjes, er is nu toch wel aanleiding voor. Heel lang was dat een soort vervanging, maar dit jaar was het niet nodig. De laatste tijd heb ik wel lichte cravings, voor het eerst dit jaar. Het was soms een emotionele rollercoster om weer in het arbeidsproces te komen en m'n studie weer op te pakken na er lang tussenuit te zijn geweest. Dus daar heb je een klein beetje je antwoord op je vraag of het echt zo'n ramp was. Niet alles was te wijten aan het afkicken, maar verslaving is volgens mij in feite een gedragsstoornis. Al het gedrag waarbij je een bepaalde gehechtheid voelt die slecht voor je geestelijke of lichamelijke gezondheid is dat. Het klopt wat je schrijft over mindsetting, ik trek het zelf echt niet meer om gehechtheid aan bepaalde gedachten te hebben. Leuk hoe jij mijn vraag over voelen oppakt, ik hoef niet meer te roken geeft inderdaad een ander, beter, gevoel dan ik mag niet meer roken of ik moet stoppen. Minder gehecht. Ik doelde er zelf op dat sommige mensen letterlijk hun lijf niet kunnen voelen, hoe slecht het daarmee gesteld is als ze roken. Als je stopt ga je weer meer voelen. Dus ik kan je vader ook wel begrijpen, het verdoofd toch een beetje. Ik hoop maar dat hij weer is gestopt. Hoe gaat het verder? Gebruik je die aloe voor het stoppen met roken? Nou het is alweer te lang geworden daarom tot schrijfs en veel succes!

Philippa

afbeelding van Peter-chess

Geplaatst door Peter-chess op 10/10/2017 - 00:18

Lid sinds 29 feb 2016

2 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Wat een mooi lang verhaal en wat sterk. Ik tik net een heel verhaal in maar ben het plots kwijt. Balen.

Je bent een topper. Hopelijk ga ik dat ook halen, dik 3 jaar. Echt super. En een teken van evenwicht in je leven.

Reactie toevoegen