6 maanden gestopt met roken

Geplaatst door ernesto op 13/02/2014 - 09:06

Lid sinds 21 jan 2012

8 jaar 3 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Ben nu 6 maanden gestopt met roken  was in het begin erstig zeer erstig vermoeid die vermoeidheid is er nog steeds  maar niet erstig  maar ben  het zo zat  die vermoeidheid  dat het duivelje van het roken zeg steek er een op dan ben je van die vermoeidheid af .wat ik mijn afvraag wanneer houd dit op die vermoeidheid ik heb al meerdere keren gestopt met roken maar nog nooit zo lang  en met al die pogingen  kwam die vermoeidheid dus duidelijk  die klachten door het stoppen met roken zou graag willen weten wanneer dat afgelopen is want ik zit er echt helemaal doorheen.

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 13/02/2014 - 09:39

Lid sinds 29 mei 2012

Het is ook winter, daar zijn ook veel mensen moe van. Ik ook overigens. 

Calculeer in dat het nu misschien niet meer door het roken komt. En laat je niet om de tuin leiden door dat stemmetje dat het over gaat als je een sigaret opsteekt.

Dat stemmetje ben jij ook zelf, of in elk geval de verslaving. Zeg dan maar met je echte stem dat dat stemmetje zn waffel moet houden.

 

Het is een valkuil. De wereld is vol met mensen die denken dat hun klachten verdwijnen als ze weer met roken beginnen: slapeloosheid,  benauwdheid, moeheid, hartkloppingen. etc etc.

Je bent hopelijk met me eens dat het werkelijk te bezopen voor woorden is dat een sigaret al die problemen verhelpt.

 

Er bestaan echt geen redenen om weer te beginnen met roken. En roken doet ook niks goeds voor je.

Lichamelijk ben je allang van t roken af, het is het gedeelte tussen de oren wat zo lastig is.

 

Prent jezelf in:

roken is GEEN optie, het doet niks voor me, ik wil er juist vanaf.

Roken is iets van vroeger, dat ga je niet meer doen. Accepteer dat en laat t los.

afbeelding van Marvel

Geplaatst door Marvel op 13/02/2014 - 11:44

Lid sinds 04 jan 2014

6 jaar 3 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik wilde ongeveer net zo'n antwoord geven als Juul.

De verslaving die nog in je geheugen zit , is bezig om met jou onbewuste tot compromisen te komen. Het laat je daadwerkelijk geloven dat het daar aan ligt. In dat geval ligt het dus aan de nicotine? Maar sta je nu te springen om een pleister te plakken? Nee, maar je wilt wel roken. 

Met andere woorden, het is dus echt de verslaving die dit veroorzaakt.  Het zou toch echt van de zotte zijn dat een verslaving die bij iedereen de longen kapot maakt, bij jou juist het tegenovergestelde bereikt.

Niemand weet hoe lang het duurt. Wat ik wel weet is dat het uiteindelijk over gaat!

Hou vol!

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 13/02/2014 - 16:04

Lid sinds 29 mei 2012

Nou bij mij is het allang over.

Dus.

Gewoon lekker doorgaan met stoppen zou ik zeggen!

Geplaatst door rcp op 14/02/2014 - 16:15

Lid sinds 30 jan 2014

@juul hoe lang heeft het bij jou geduurt?

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 14/02/2014 - 19:28

Lid sinds 29 mei 2012

Heb mezelf een half jaar gegeven om los te gaan qua vreten, ruzie e.d. Heb ik ook gedaan, haha!

Moe, tja, ben eigenlijk altijd wel moe maar dat is ook doordat ik 2 kinderen heb (4 en 9 inmiddels), een baan met wisseldiensten en hobbies.

Was wel echt de godganse dag met stoppen bezig. Niet met roken, wilde het echt niet, dus dat vond ik niet moeilijk maar echt met het stoppen. Sommetjes in mijn hoofd, hoe lang ik niet gerookt had, hoeveel sigaretten, mantra's, rationaliseren. knap vermoeiend allemaal, toch wel.

 

Waar ik echt veel moeite mee had was de stoelgang en dat heeft 9 maanden geduurd.

 

maar het is in het begin net alsof alles wat gebeurt,  gekoppeld wordt aan het roken. De klachten, de triggers etc. En gaandeweg ga je die klachten los zien. Want ook niet-rokers zijn periodes moe (en gaan dan echt niet roken hoor) en ook neit-rokers zitten wel eens verstopt (en gaan dan ook niet roken)

Nu kan ik gewoon moe zijn of paar dagen niet kakken en dat is dan maar zo. Zo is het leven.

 

Dus laten we zeggen, tussen de 6 en 9 maanden had ik geen klachten meer. Het fijne was ook dat we weer richting de zomer gingen.

Toeval?

 

 

Geplaatst door rcp op 15/02/2014 - 15:42

Lid sinds 30 jan 2014

@juul dan heb ik nog wel even te gaan! Maar we gaan ervoor! Bedankt voorjullie steun!

Geplaatst door rcp op 15/02/2014 - 16:55

Lid sinds 30 jan 2014

@marvel dank je wel!!

Geplaatst door ernesto op 15/02/2014 - 21:45

Lid sinds 21 jan 2012

8 jaar 3 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Bedankt voor jullie reactie blijf gewoon stoppen met roken want ik weet dat als ik nu weer begint met roken het zeker weet dat het mijn nooit meer gaat lukken.mijn grote drijffeer is dat ik voor de eerste keer opa  ben geworden en die kleine meid maakt mijn zo gelukkig ik pas drie keer in de week op haar omdat mijn dochter werkt en daar geniet ik van ze heeft niets aan mij als ik copd zou krijgen of wat dan voor ziekte dan ook door het roken voor haar stop ik voor mijn liefie.

afbeelding van Elzebel2

Geplaatst door Elzebel2 op 19/02/2014 - 17:43

Lid sinds 27 sep 2010

Dag Ernsto! Gelijk heb je! Ik ben ook oma geworden en ik wil gewoon een vrolijke oma zijn en niet eentje die eigenlijk liever naar buiten wil om een sigaretje te roken!

 Succes!

Geplaatst door Willy Raven op 03/06/2014 - 11:37

Lid sinds 03 jun 2014

5 jaar 7 maanden geleden gestopt

Hallo allemaal. Ik ben 6 januari gestopt met roken. Wat een ellende allemaal. Kreeg 2 weken daarna een onrustig gevoel en steken in mijn zij links en rechts. 2 weken later naar de dokter geweest. en het volgende is allemaal gebeurd al

Urine nagekeken en was goed.

2 keer bloed laten prikken en dat was goed

Echo onderbuik was goed

Echo bovenbuik kwam uit gals stenen maar dan heb je alleen rechts pijn dus niet links

Ga me flink zorgen maken voel me nog steed rot. Heel onrustig in mijn lijf soms misselijk. Soms bij dat onrustige gevoel gaat mijn bloed druk erg omhoog stoms bovendruk 200. Heb heel veel huilbuien en voel me niet lekker. Vorige maand was een goeie maand 24 dagen voelde ik me redelijk goed. We zijn op zoek naar andere oorzaken en uit bij lactose. Als ik melksuikers neem krijg ik meer last .

Ziekenhuis ct scan gehad. uitslag was goed 

klachten blijven en word een beertje raar ervan. verlang naar de dag voor ik stopte met roken. toen voelde ik me goed was ik vrolijk . Nu heb ik het gevoel dat ik alleen maar aan het klagen ben.

Vorige week ziekenhuis geweest voor een darm onderzoek. uitslag  poliep weg gehaald en verder was de darm goed en schoon 20 juni terug komen. En ik voel me nog steeds kut. Huil veel . Vaak denk ik ik pak weer een sigaret maar tot nu toe heb ik het nog niet gedaan. Wie kent dit ook. Huisarts zegt dat zijn afkick verschijnselen maar ik heb nog nooit iemand gehoord die dit ook zo heeft.

Iedereen zegt Het komt wel goed en dat hoop ik dan maar.

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 12/06/2014 - 14:36

Lid sinds 05 aug 2013

6 jaar 2 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi Willy, ja en nee... huilbuien en enorme woede horen er wel bij want dat heb ik hier vaak gelezen. Soms wel maandenlang. Ik heb zelf een hele maand gehuild. De meeste mensen hebben een paar lichamelijke klachten...jij meer. Zelf denk ik dat jou lichaam het uiterste punt heeft bereikt met tolerantie. Dat je lichaam de handdoek als het ware in de ring gooit. Je hebt een grens bereikt. Zo zie ik het, je lichaam roept heel hard nee tegen de sigaretten/ sjag en andere slechte gewoontes. Tijd om je verantwoordelijkheid te nemen. Waar kan ik wel en niet tegen. Daar ben je heel goed mee bezig. En op de goeie weg, blijf op deze weg en neem de tijd ervoor. Accepteren dat het even ongemakkelijk is, helpt ook.

Je kan het hoor smileyook veel leuke dingen doen!

Maar als ik het goed begrijp heb je galstenen en een hoge bloeddruk... hoe gaat dat nu? Weet je al hoe je de stenen gaat aanpakken en de hoge bloedruk?

Heb je ook positieve veranderingen opgemerkt?

Groetjes Phillipa

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 12/06/2014 - 19:09

Lid sinds 29 mei 2012

had je die hoge bloeddruk niet al voor je stopte? En als je galstenen hebt, voel je dat niet alleen rechts hoor. Meeste mensen voelen dat meer in het midden, maagstreek, of met uitstraling naar de rug.

Misschien moet je accepteren dat het leven tijdelijk even wat pittiger voor je is omdat je het nu zonder sigaretten moet doen. De een scheld wat om zich heen een de ander heeft meer lichamelijjk ongemak.

En probeer je niet teveel zorgen te maken en probeer ook de klachten die je hebt, los te zien van het roken.

Geplaatst door ticker (niet gecontroleerd) op 18/01/2016 - 23:44

Lid sinds

afkick verschijnselen kunnen zeer lang aanhouden, maar misschien is het boek bijnieruitputting van James Wilson ook iets om te gaan lezen :)

ik zie dat het al een oude topic is, maar wellicht herkennen meer mensen het.....

Geplaatst door Renato (niet gecontroleerd) op 21/03/2016 - 13:33

Lid sinds

Ik ben gestopt middels de cursus IKSTOPERMEE en ben klaar met roken.

Grappig is dat 80% van de mensen die de cursus deden gestopt zijn, rook je binnen 3 maanden weer krijg je je je geld terug.

Welke garantie wil je nog meer. cursus duurde 4 uur en ik ben er klaar mee. AANRADER als je wilt stoppen dan..

 

Gr,

 

Renato

Geplaatst door Renato (niet gecontroleerd) op 21/03/2016 - 13:33

Lid sinds

Ik ben gestopt middels de cursus IKSTOPERMEE en ben klaar met roken.

Grappig is dat 80% van de mensen die de cursus deden gestopt zijn, rook je binnen 3 maanden weer krijg je je je geld terug.

Welke garantie wil je nog meer. cursus duurde 4 uur en ik ben er klaar mee. AANRADER als je wilt stoppen dan..

 

Gr,

 

Renato

Reactie toevoegen