6 weken

Geplaatst door Inge9 op 06/01/2019 - 15:22

Lid sinds 06 jan 2019

Hallo, ik ben 6 weken gestopt met roken. In het begin was het zwaar maar het ging wel als ik constant dacht ik heb al zo lang afgezien ervoor. Mijn man rookt wel nog al vele ruzies gehad over het feit dat hij wel nog rookt het is zo lastig als je het constant ruikt van je man en je blijft dat ook zo lang ruiken. Nu ik 6 weken ver ben vindt ik het nog moeilijker dan in het begin, ik ben enorm emotioneel en denk de hele tijd foert ik ga terug roken stoppen met iedere dag te vechten en toch wil ik niet terug beginnen. Wanneer zal dat toch beginnen beteren ☹️

 

 

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 06/01/2019 - 16:50

Lid sinds 05 aug 2013

9 jaar 4 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi Inge,

Heel goed je besluit om je gezondheid voorrang te geven en heel knap dat je in moeilijke omstandigheden trouw blijft aan jezelf. En al zes weken! Dat emotionele en een kort lontje is bekend maar bij iedereen verschillend en we zijn er allemaal doorheen gegaan. Extra lof voor jou dat je doorpakt terwijl je partner nog rookt. Twee dingetjes: schrijf je motivaties om te stoppen op en je eventuele valkuilen. In onze maandclub kun je van je afschrijven: Sinterkerstennieuw. 

Groetjes Philippa

afbeelding van Arjen

Geplaatst door Arjen op 06/01/2019 - 23:26

Lid sinds 17 jul 2008

14 jaar 8 maanden geleden gestopt met Champix.

Hoi Inge,
Mijn vriendin was ook al 8 jaar gestopt, voordat ik het BESLUIT (moest) nemen. Ze heeft het er nooit over gehad, maar toch voel je je een beetje een slappeling. Een enkele keer in een kleine ruimte kreeg ik nog wel eens een opmerking dat het toch wel stonk . . Je rookt dan toch niet echt lekker meer.
Mijn advies, geen negatieve aandacht aan je man zijn rookgedrag, want dat helpt niet.

Kortom :: Niet het gevecht aan gaan, maar trots en toch ook wel een beetje blij proberen te zijn, dat je al zo lang van dat vergif af bent, en dat ook uitstalen naar iedereen.
Je doet het toch maar mooi, en daar mag je trots op zijn !!
Je moet het ook niet zien als een gevecht, maar als een bevrijding. En dat is gewoon een andere mindset.

Reactie toevoegen