7 dagen gestopt! met Cold Turkey

Geplaatst door M1988 op 29/06/2016 - 15:30

Lid sinds 29 jun 2016

6 jaar 2 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hallo iedereen,

 

vandaag ben ik 7 dagen gestopt met roken. Ik ben 28 jaar en rook sinds mijn 17. Tussen mijn 20 en 23 stopte ik al eens drie jaar.
Het stoppen met roken is best pittig. Een hele uitdaging. Maar elke keer als er uren bij op de teller komen wordt ik overspoeld door trots en blijschap.

De ontwenningsverschijnselen zijn zeker aanwezig. De eerste vier nachten sliep ik letterlijk niet. Ongeveer 2 a 4 uur per nacht. Op dag vier zag ik het helemaal niet meer zitten en ben ik naar de huisarts gegaan. Die zei me dat dit te maken heeft met stoppen met roken, maar natuurlijk ook versterkt wordt tussen de twee oren. Wat ik ook wel wist, dat niet slapen puur psychologisch is, maar daar ben je dan niets mee he. Ik heb voor drie dagen een slaappilletje gekregen. Om het patroon te doorbreken.

Nu ik terug beter slaap kan ik er allemaal weer beter tegen. Al blijf ik me enorm moe voelen. Ik weet niet of mijn lichaam zich gewoon herstelt van de slapeloze nachten (ik werk voltijds) of dat dit een bijwerking is. Het lijkt ook niet dat dokters daar echt een duidelijk antwoord op vinden.

De drang is aanwezig maar valt te negeren. Ik zit natuurlijk veel te snoepen en drink 's avonds wel een glaasje wijn, maar dat is maar gewoon om de eerste weken te overbruggen. Ik probeer zoveel mogelijk te sporten.

Hoe was dit bij jullie? Sliepen jullie ook slecht en waren jullie ook moe? Ik zou willen weten waaraan ik me fysiek nog moet verwachten. Want verder heb ik geen last van hoofdpijn, duizeligheid,... . Een beetje keelpijn 's avonds en een hoestje maar op zich niets gigantisch groots.

 

Groetjes,

Geplaatst door Xena princess op 29/06/2016 - 17:11

Lid sinds 25 sep 2011

8 jaar 1 maand geleden gestopt met Tabex.

ik heb ook een paar nachten slecht geslapen, was in het begin duizelig en onrustig. ook vandaag gaat het niet heel lekker. ik merk wel dat het beter me gaat als ik keihard ga werken, sporten of schoonmaken. dan kan het maar zo zijn dat ik een paar uur helemaal niet aan roken heb gedacht.... je moet er gewoon ff doorheen (voor het goede doel)

Geplaatst door M1988 op 30/06/2016 - 16:35

Lid sinds 29 jun 2016

6 jaar 2 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

En helpen je pleisters niet tegen de ontwenningsverschijnselen?

succes nog!

Reactie toevoegen