The AA way

afbeelding van Charlotje

Geplaatst door Charlotje op 26/11/2017 - 11:45

Lid sinds 05 nov 2017

5 jaar 7 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Deze heb ik even van Facebook gepikt van iemand die al jaren gestopt is met drinken en nu dezelfde methode toepast op roken;

Hey medestoppers
Sta me toe mijn verhaal te brengen. Ik ben Frank en ik ben alcoholieker. Waarom ik dit hier vertel is simpel. Ik heb al verschillende rook stoppogingen achter de rug. Steeds hervallen. Nu reeds 15 dagen rookvrij, niet nicotinevrij (plakker en nicorette) maar wat belangrijk is, het voelt anders aan. Waarom, ik ben beginnen nadenken waarom het stoppen met drinken me simpel viel en het roken niet en eigenlijk is het simpel. Hier volgt mijn pleidooi. Je kan hier enkel de dingen uitnemen (vooral de eerste lijn) om niet te moeten stoppen.
Er is op de wereld, niemand en echt niemand die me kan verplichten te stoppen met roken. Waarom ik dan stop. Ik wil niet meer roken, ik mag nog maar ik wil niet. De voordelen van beter smaken, ruiken, gezondheid….. doen me echt niets. Ik mag roken maar wil niet roken. Laat het me anders zeggen. Vandaag rook ik niet, morgen zie ik wel. Door me zo op te stellen gaat het me makkelijker en als ik het lastig heb kijk ik uit naar morgen. Vandaag rook ik niet en morgen zie ik wel. Waarschijnlijk zal ik morgen dezelfde belofte doen maar vandaag rook ik niet, morgen zie ik wel. Zo ben ik dag na dag op 15 gekomen. Ik heb ook moeilijke momenten maar vandaag rook ik niet, morgen zien we wel. Als ik het lastig heb neem ik een snoepje en denk aan morgen maar vandaag geen sigaret. Morgen zien we wel.
Dat is een grondbeginsel van de AA die me al 14 jaar van de alcohol houd. Bij de alcohol zit ik al geruime tijd in het stadium, het hoeft niet meer voor mij.
Dus medestoppers, niemand kan je verplichten te stoppen met roken. Rook gewoon vandaag niet en zie morgen wat je doet, wedden dat je dezelfde beslissing neemt. Vergeet niet, net als bij de alcohol is het het eerste sigaretje die je de das omdoet. Rook gewoon vandaag niet en zie morgen. Dag per dag. Zo stop je niet met roken wat de druk wegneemt en toch rook je niet. Niet denken als je een opwelling voelt oh nee, hoe lang gaat dat duren. Denk, vandaag niet, morgen zien we wel
 

afbeelding van vaucanson

Geplaatst door vaucanson op 26/11/2017 - 16:13

Lid sinds 29 okt 2017

5 jaar 8 maanden geleden gestopt met Luchtsignaal.

Heel erg slim om het zo te doen, er is verder ook geen moeilijk denkwerk voor nodig. Even simpel als briljant. Nadeel van de methode: hij heeft volgelingen nodig om zichzelf waar te maken, ik ben nu de derde (denk ik), wie volgt ?

afbeelding van Vivian

Geplaatst door Mysc op 26/11/2017 - 16:50

Lid sinds 31 okt 2017

2 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik doe sowieso mee met vandaag niet roken :D

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 09/12/2017 - 15:28

Lid sinds 17 nov 2017

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Tabex.

Ik vind het ook een uitstekend idee. Maar eh... "hij heeft volgelingen nodig om zichzelf waar te maken"? Die man is in het verhaal 15 dagen gestopt, plakt pleisters en eet nicotinekauwgum. Waar niks op tegen is, maar hoe succesvol is hij na een paar maanden,  een jaar?

Charlotje, kun jij op Facbook zien hoe het hem nu vergaat? 

Reactie toevoegen