al 3

Geplaatst door liberalofoob op 24/06/2015 - 19:28

Lid sinds 24 jun 2015

vorige week beginnen dampen (rookte +15 jaar shag + weed), nu sinds deze maandag 22/06 ook met de nicotine gestopt. Eerste dag was een ramp, kon alles en iedereen wel tegen de muur plakken voor het minste, nu nog steeds behoorlijk ontvlambaar maar het lijkt te beteren en gaat toch vlotter dan verwacht, mss net omwille van die boosheid en agressie...

Wel last van keelpijn nu, en was al bezorgd om hoge rugpijn met uitstraling naar hoofd (wat ook mn reden van stoppen was...) Mss toch best huisarts raadplegen?

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 24/06/2015 - 19:40

Lid sinds 01 feb 2014

9 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Whow hoe spreek ik jou naam uit!

Hai welkom en goed van je dat je bent gestopt!

Al drie dagen op weg, super! Gewoon lekker doorgaan, het word makkelijker en milder, de moeilijke momenten!

Als je ongerust ben kan je inderdaad beter even langs de huisarts gaan!

Heel veel succes met stoppen!

afbeelding van Wendy1978

Geplaatst door Wendy1978 op 24/06/2015 - 21:30

Lid sinds 23 jun 2015

Succes! Ik ben ook net drie dagen gestopt!

 

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 28/06/2015 - 21:40

Lid sinds 02 mei 2015

Hou vol, je moet er even doorheen. Laat die e-sigaret misschien ook maar snel achterwege: andere leuke dingen met je handen gaan doen?

Geplaatst door liberalofoob op 29/06/2015 - 13:30

Lid sinds 24 jun 2015

vrijdagavond bewust 2 sigaretten gerookt (hoewel alles en iedereen het afraadt wou k toch proberen het nicotinemonster de baas te zijn, moet het zelf ff ervaren denk k), maar meteen terug intense borst- en rugpijn... Huisarts dacht aan hartproblemen maar denk toch eerder dat k met 1 of andere longziekte zit, afwachten wat de specialist morgen zegt. Die e-cig gebruik k ook nog steeds, hoewel er geen nicotine of wat dan ook inzit. Bedankt voor de reacties.

afbeelding van tantenettie

Geplaatst door tantenettie op 30/06/2015 - 12:32

Lid sinds 01 mrt 2008

6 jaar 4 maanden geleden gestopt met Tabex.

succes liberalofoob.. en dat ding van jij het nicotinemonster de baas te zijn. zolang je niet rookt wel. Zodra je rookt, is hij het.

afbeelding van rdewit

Geplaatst door rdewit op 01/07/2015 - 09:23

Lid sinds 30 jun 2015

Hoi Liberalofoob,

Je moet je vooral niet iets als een 'nicotinemonster' in gaan beelden, die bestaat simpelweg niet. Het zit allemaal in je koppie. Op het moment dat jij denkt dat er iets als een monstertje is dan wordt het een strijd met het monster en dat maakt het gewoon moeilijker. Bedenk je gewoon dat:

- Het enge boze nicotinemonster niet bestaat. Het is alleen je eigen lichaam die de afkickverschijnselen probeert op te heffen.

- Roken doet helemaal niets voor je. Als je nu weer begint heb je niets opgelost, het blijft zoals het was. Het geeft alleen tijdelijk een fijn gevoel door een dopamineboost. Dat is het stofje waardoor jij je prettig voelt tijdens het roken. Het lichaam kan de nicotine vrij snel eruit filteren waardoor je weer een lager dopamineniveau hebt dan een niet-roker. Je voelt je dan iets minder happy en voila: daar is jouw 'monster'. 

- Geef jezelf de tijd. Accepteer dat je de komende maand iets minder in je vel zit, wat eerder moe bent e.d.

- Je de komende tijd een iets lager dopamine niveau hebt. 

- Verval niet in zelfmedelijden. Op het moment dat je dat gaat doen is de kans groot dat je toe geeft aan je lichaam en er 1 op gaat steken. Op sommige momenten gewoon even doorbijten, de trek verdwijnt vanzelf.

Dampen is in mijn optiek niet de oplossing. De handeling van dampen lijkt gewoon te veel op dat van echt roken. Plak gewoon een pleistertje, kauw een kauwgummetje en bedenk dat alles snel beter wordt (conditie, reuk, hartslag / bloeddruk en nog veel meer)

Ik heb makkelijk lullen met mijn 9 dagen clean maar deze gedachten helpt mij iig zeker! ;-)

 

Succes!

 

Reactie toevoegen