Anekdotes van een stopper (met dank aan Estpas)

afbeelding van Fiebbie

Geplaatst door Fiebbie op 30/10/2013 - 15:52

Lid sinds 20 aug 2013

10 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

Istanboel 1-10-13

Hoi alles,
ik ben er ook nog, en nog steeds rookvrij.
Heb een paar dagen met het werk in Istanboel gezeten. Is erg moeilijk om daar er vanaf te blijven. werkelijk iedereen rookt daar ook niet zo gek met € 3 per pakje. De temperatuur was wel aangenaam 24-28 graden maar dat brengt ook weer mee dat je bijna de hele dag buiten bent en rokers om je heen hebt. Gelukkig kreeg ik hulp, onbedoeld weliswaar, van de verkoper van tassen naast mijn hotel. Die liep 2 op 1. 
Dat wil zeggen 2 peuken en 1 verschrikkelijke rochel, en dat elke keer. Ik heb er een hele analyse op losgelaten ;-)).
let op;
1 peuk oproken de 2de met de eerste aansteken (echt waar) en dan een gigantische rochel
ongeveer 20 minuten geen sigaret en dan.........................
1 peuk oproken de 2de met de eerste aansteken en dan de gigantische rochel
ongeveer 20 minuten geen sigaret en dan..............
1 peuk oproken de 2de met de eerste aansteken  en dan, wat een verrassing de...... gigantische rochel.
Elke keer als ik op het terras zat hield ik het bij, en met die temperaturen heb ik veeeeeel op het terras gezeten.
Dit ging, zover ik beoordelen kon, van s`morgens 8.00 uur tot 21.00 uur s`avonds door. Wat hij daarvoor of daarna deed weet ik niet maar het zal niet veel anders geweest zijn.
Het geluid van die rochel die heeft me erdoorheen gesleept om niet te roken daar. DIE was zo angstaanjagend dat er zelfS mensen aan de andere kant van de straat opkeken om te zien wie er dood ging. 
Dit is precies de reden waarom ik gestopt ben. als dank heb ik wel een rugzak van de goeie man gekocht en niet lopen afdingen maar de vraagprijs van € 25 betaald. Hij keek wel raar toen ik hem ook nog bedankte. Wat zal die man wel niet gedacht hebben, maar ik vond het bedrag dubbel en dwars waard.
dus het is me weer gelukt.
voor iedereen die nog over is 
..................................VOLHOUDEN..................................
Grtjes Peter

afbeelding van Fiebbie

Geplaatst door Fiebbie op 30/10/2013 - 16:19

Lid sinds 20 aug 2013

10 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

De Lift 29-10-13

 

Hallo alles,
Of wat er dan nog van over is ;-)
Vandaag voor het eerst een pas opzij gezet toen ik naast een roker stond. lees.....
Ik kwam vanmorgen op mijn werk, en parkeerde mijn auto in de parkeergarage.
Nu is het op mijn werk zo dat er ook in de parkeergarage gerookt mag worden omdat er op sommige plaatsen een opening is naar buiten.
Meestal begin ik tussen 8.00 en 8.30 uur , vandaag was ik later wat later zo rond 9.00 uur. Er stonden op dat tijdstip een man of 5 te roken. In het verleden stond ik daar ook bij voor de eerste peuk van de dag op het werk. Nu is het zo dat er in het pand waar ik werk meerdere bedrijven zitten en dat tussen 8.30 en 9.00 uur de twee liften intensief gebruikt worden.
Volgens mij is de gedachtegang van  liftmonteurs hetzelfde als ambtenaren. Ambtenaren gaan ook graag maaien en vegen op wegen tijdens de spits. Liftmonteurs gooien graag liften stil tijdens de spits in een gebouw waardoor er vanochtend maar 1 lift beschikbaar was voor een gebouw van 10 verdiepingen. Wat resulteerde in een behoorlijke wachtrij van ongeduldige mensen die graag aan het werk wilde. Mijn werkgever doet niet zo moeilijk over werktijden maar er zitten ook 2 accountentskantoren in het pandje en die zijn nogal van de klok en de uurtjes. Of zouden ze ongeduldig zijn geweest omdat ze anders te laat zouden komen., maar ik dwaal af.
Omdat ik als een van de eerste stond te wachten in de rij mocht ik ook als een van de eerste de lift in. Normaal zou je zeggen da`s mooi, maar dit houdt ook in dat iedereen die na mij komt er weer uit moet omdat ik als een van de eerste de lift moet verlaten. 
Enfin , ik zocht dus tactisch een hoekje op vlak bij de liftdeuren om anderen niet al te veel tot last te zijn bij het verlaten van het hijsvoertuig. Alles ging goed totdat er 3 rokers om mij heen kwamen staan, en hun gesprek uit de parkeergagrage voortzetten in de lift. Geloof me de drie man om mij heen, die net gerookt hadden, verspreidde een asbaklucht dat ik op dat moment allemaal flashbacks kreeg. Flashbacks over niet rokers die mij vroeger keer op keer zeiden dat de adem van rokers smerig was. Het enige wat ik kon doen was een pas naar voren zetten en er met de rug naar toegaan staan. Mijn god die lucht was echt smerig.
Tegelijkertijd schrok ik ook van mijzelf, het laatste wat ik wil worden is zo`n ex rokende azijnpisser. Eentje die jarenlang anderen in de stank heeft gezet en nu zelf gestopt is maar wel rokers veroordeelt en de grond in trapt dat ze nog wel verslaafd zijn.
Aan de ene kant ben ik heel erg blij dat ik die lucht verschrikkelijk vond aan de andere kant zal ik op moeten passen om niet zo`n zeikerd te worden. Ik heb mijn omgeving al laten beloven dat als ik me ga gedragen als zo`n exrokendemessias ze me gaan overtuigen van vrijwillige euthenasie ;-).
Hoe dan ook ik vind dat ik weer een stapje verder ben in het genezingsproces en hoop dat anderen ook deze, weliswaar onbedoelde, ruggesteuntjes ervaren en kunnen gebruiken in hun strijd.
Grtjes ex roker Peter en zoals altijd....
..................VOLHOUDEN...................

afbeelding van Fiebbie

Geplaatst door Fiebbie op 30/10/2013 - 16:28

Lid sinds 20 aug 2013

10 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

Militairy 14-10-13

Hallo Alles,
Weer een rookvrij weekend achter de rug. Dit weekend op de Militairy in Boekelo geweest. Helaas kon ik de zaterdag niet naar de tent.(Mijn bedrijf sponsert elk jaar). Dan zondag maar gegaan, dit is wel minder gezellig maar toch. Terwijl de rest van nederland aan het verzuipen was, scheen het zonnetje in Boekelo. Af en toe een wolkje maar prachtig weer om het springen te volgen. Op een gegeven moment liep ik uit de tent naar het gedeelte waar de paarden stonden te wachten en terugkwamen van de wedstrijd. Daar stond ook een paard, achteraf bleek dat Peter Parker te zijn nederlands kampioen Eventing, met een verzorgster. Ze stonden te wachten op de prijsuitreiking. De vrouw was van mijn leeftijd (belegen dus) en stak een sigaret op  naast het paard. De teugel van het paard in 1 hand en een peuk in de andere.  Op het moment dat ze rook uitblies stond de wind net verkeerd en de rook kwam in de neus van het paard. Deze reageerde gelijk door weg te draaien van de rook. De verzorgster begon te praten tegen het paard "rustig rustig hier blijven" en had wat moeite om hem in bedwang te houden. Toen de rust was wedergekeerd zei ze tegen mij, ik stond ongeveer een meter of 2 van haar vandaan, "ze zijn wat vurig en ongeduldig deze wedstrijd paarden". Ik keek haar aan en heb maar niets gezegd dat volgens mij dat paard reageerde op die rook in zijn neus. Ik dacht dat ik die discussie toch niet zou winnen want als je dat zelf niet in de gaten hebt dan houdt het meestal wel op.
Dan begin je zelf toch ook te denken, was ik ook zo? Zo bot en asociaal dat ik niet in de gaten had dat anderen (mens of dier) daar last van heeft gehad. Weer een kruisje op het bord waarom je zou moet stoppen met roken. Ik veroordeel niemand die nog rookt, heb zelf 34 jaar iedereen om mij heen lopen te vergiftigen, maar sinds ik niet meer rook vallen dit soort dingen mij wel op. Het is net alsof de rook om mijn hoofd is verdwenen (klinkt bekend ;-)) en ik bewuster om mij heen kijk. Wat het dan ook is deze ervaringen sterken mij alleen maar om het vol te houden.
Als je bewust raakt bent van het feit dat je de stinkstok niet als vriend maar als vijand gaat zien ben je erg goed op weg.
Eerst de verkoper uit Istanboel met de rochel en gisteren de verzorgster...... dank jullie wel.
Ik hoop dat iedereen die stopt de sigaret gaat zien zoals ik het steeds meer ga zien ""de vijand""
en het credo blijft
..............................VOLHOUDEN..............................

Grtjes Peter

 

afbeelding van Fiebbie

Geplaatst door Fiebbie op 30/10/2013 - 16:29

Lid sinds 20 aug 2013

10 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

Overdenking 21-10-13

 

Hallo Alles,
  ik ben nooit een schrijver geweest maar of het nu ligt aan het feit dat ik meer zuurstof in mijn grijze massa heb of dat ik bewuster leef en vaker om mij heen kijk vind het steeds  leuker  om te doen.
Ook helpt het mij om rookvrij te blijven, want ik mag dan wel ongeveer 2,5 maanden rookvrij zijn de moeilijke momenten zijn er zeker nog wel. Wel steeds minder maar toch…
Ik merk dat het mij sterkt om niet te roken als ik het gedrag van mensen bekijk die willen roken, soms moeten die best wel kunstgrepen uithalen om de geliefde gedroogde plant in de hens te steken.
Net als ik  … vroeger ;-)
Van alle situaties die ik zie en meemaak zijn er heel af en toe  gevallen bij die leuk zijn of zo raar dat ik erover schrijf. Als ik niets meemaak probeer ik wat op te schrijven waarover ik soms denk. Dat doe ik dan maar hier, dus jullie zijn een beetje mijn proefkonijnen, sorry.
Als je nagaat hebben de stoppers van nu het eigenlijk toch wel makkelijk… ………………………………….. ..................... niet gelijk gaan steigeren nu.
Wat ik hiermee bedoel is dat je vroeger overal kon en mocht roken en dat prijs van een pakje sigaretten niet hetzelfde was als een korte vakantie. Buiten het feit dat je als een ongezellig figuur bestempeld werd als je niet meerookte. Stoppen in die tijd zonder Champix, Zyban, forums, Chatboxen, hulpgroepen en wat er allemaal nog meer is om je te helpen nu, was dan echt een opgave. Je was bijna een paria als je niet rookte.
Wat kan er dan ook veel  veranderen in een jaar of 20/30. Probeer je eens voor te stellen dat je verslaafd bent aan wat dan ook en de gemeenschap/omgeving vindt dat toch belachelijk dat je daarmee op houdt, of dat nu ongezond is of niet. Dan moet je echt sterk in je schoenen staan wil je niet terug vallen.
Tegenwoordig is het tegenovergestelde het geval, je bent bijna een paria als je nog rookt.
Dus als het objectief bekijkt zijn onze stoppervoorouders best wel helden.
Maar wat zou ik graag in de voetsporen van mijn voorouders treden en een kleine held zijn.
Daarvoor is maar 1 ding nodig
……………..VOLHOUDEN………………………
 

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door whoopiee op 30/10/2013 - 19:18

Lid sinds 13 mei 2011

12 jaar 4 maanden geleden gestopt met Lasertherapie.

Je kan het mooi verwoorden Peter yes

afbeelding van Camille

Geplaatst door Camille op 30/10/2013 - 21:18

Lid sinds 10 okt 2013

8 jaar 10 maanden geleden gestopt

Leuk om te lezen, blijf maar schrijvenwink

afbeelding van Fiebbie

Geplaatst door Fiebbie op 02/11/2013 - 17:58

Lid sinds 20 aug 2013

10 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

2-11-11 zaterdagochtend

Hallo alles,

Het is weer weekend een tijd waar ik vroeger al op maandagochtend half negen al naar verlangde. Twee hele volle dagen  zonder irritant gejengel van de wekker in mijn oor en heerlijk rustig wakker worden met een krantje en uitgebreid ontbijt.Nu is het wel zo dat sinds ik nazaadjes heb , twee jongens, het rustig wakker worden in het weekend  al wel veranderd is. Maar het bleef toch een moment van ontspanning.

Sinds ik gestopt ben met roken 12-8-13 verlang ik eigenlijk om vrijdagmiddag vijf uur naar maandagochtend half negen. Het is eigenlijk te gek voor woorden maar het is gewoon zo. De eerlijkheid gebied te zeggen dat dat gevoel wel minder wordt.

Waarom verlang ik op vrijdagmiddag naar maandagmorgen............. ik denk dat iedereen die recent gestopt is met roken het antwoord hierop kan geven. je bent de hele dag in de gelegenheid om te roken, en zeg nu zelf de lekkerste sigaret is de eerste in de ochtend met een kop koffie en een krantje voor mij althans. Ik zat dan, bij elk weertype, in de tuin onder de overkapping te genieten en te chillen. Dat was voor mij het ontspanningsmoment optima forma. Vanaf het moment dat ik stopte met paffen tot aan nu mis dat zaterdagochtendmomentje (mooi scrabble woord trouwens) gigantisch. Als ik al zou struikelen dan is het op een zaterdagochtend.

Maar niet vandaag, niet deze zaterdag. Als ik niet uitslaap om het mijn moeilijke moment voor te blijven zorg ik dat ik bezig ben voor afleiding. Vandaag was zo`n dag, ik was al vroeg klaarwakker dus dan maar een klusje zoeken. Boodschappen doen was de gelukkige bezigheid. Dus bewapend met een krat en tassen op naar het gebouw dat alle atributen in huis heeft om deinnerlijke mens tevreden te houden. Ik draaide de parkeerplaats op en verbaasde me nog hoeveel mensen al vroeg op zijn om zich te bezigen met deze hobby.

Ik kwam met boodschappen zwaarder en een flink lichtere bankrekening weer uit de supermarkt. Nu moet ik als uit de winkel kom langs een indonesisch tokootje, die de meest lekkere snacks en hapjes verkoopt. Alhoewel het nog vroeg was kreeg ik zin in een vietnamese loempia. Het was best lekker weer dus ik stond buiten even rustig mijn snack weg te werken  toen mijn oog viel op een groepje Hell`s Angels met elektrische scootmobielen. Het waren er een stuk of 3. Ze waren de aanbiedingen aan het bespreken want het aanwijzen in de folders was in volle gang. Een man, ik schat hem rond de 70. had een zuurstoffles achterop zijn vervoersmiddel. Ook had hij zo`n zuurstofslangetje in de neusgaten en ............... een sjekkie in zijn hand. Nu weet ik natuurlijk niet of de goede man de zuurstof nodig had vanwege het vroegere roken of vanwege een andere reden. Maar het feit blijft dat het enorme tegenstrijdigheid is, hetzelfde als water naar de zee dragen of de snelweg zwart schilderen.

Ik heb, bij het aanmelden hier, geschreven dat mijn schrikbeeld was dat ik over een jaar of 10 door het leven moest met een zuurstoffles op mijn rug. Althans dat het roken de oorzaak daarvan was. En laat ik eerlijk zijn de de eerste stap al wel gezet was door mij, antibiothica, prednisolon en een puffer vanwege longproblemen door het roken en dan nog blijven roken.

Wat een idioot was ik, terugkijkend. Dit is niet 1 keer voorgekomen maar meerdere keren. Hoe dom kan je zijn dat je die chemische troep in je lijf moet duwen omdat je zelf de problemen veroorzaakt. Eigenlijk moeten degene die roken en zo zichzelf ten gronde richten excuses moeten aanbieden aan de mensen die een longziekte hebben en een transplantatie nodig hebben om te overleven. Het is erg radicaal wat ik zeg, dat begrijp ik, maar als ik iemand zie bij een medisch programma die nog geen 50 meter kan lopen vanwege een longaandoening terwijl ze 25 jaar zijn, dan schaam ik me diep.

Dan schaam ik me dat ik wel gezond ben en mijzelf al die jaren te kort heb gedaan door mijn lijf zo te mishandelen. 

Ik hoop dat ik nog twintig jaar rookvrij leef en dat ze, als ik dood ben, mijn longen schoon genoeg zijn om nog iemand te redden. Niet alleen de longen ze mogen alles strippen wat ze maar kunnen gebruiken om anderen te helpen.

Misschien maak ik het dan nog een beetje goed :-)

Prettig Weekend en

......................VOLHOUDEN.....................

grtjes Peter

 

 

 

 

afbeelding van estpas

Geplaatst door estpas op 03/11/2013 - 11:43

Lid sinds 14 aug 2013

Goeiemorgen!!

Wederom een prachtig stukje tekst.

Wees maar blij dat je kunt werken ( niet verwijtend bedoeld trouwens hoor) hierdoor heb je in ieder geval de nodige afleiding. Ik moet mezelf de hele dag zien te entertainen omdat ik arbeidsongeschikt ben. Kwart over acht 's ochtends gaat zoonlief de deur uit en dan zie ik een lange dag voor me. Nou wandel ik wel veel en sport ik maar ik heb nog te veel tijd over en dan is het stoppen zwaar.

Maar zoals jouw motto klinkt, we houden vol!!!!!

fijne zondag en groetjes

esther

afbeelding van Fiebbie

Geplaatst door Fiebbie op 04/11/2013 - 10:14

Lid sinds 20 aug 2013

10 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

Dat bedoelde ik ook te zeggen Esther, dat volhouden voor mij een stuk makkelijker is dan iemand die de hele dag de gelegenheid is om te roken. 

maar je moet volhouden hoor, anders zijn de augustustoppers echt overleden, ;-)

Hoe moeilijk ook 

 

grt Peter

 

...........VOLHOUDEN..................

afbeelding van Fiebbie

Geplaatst door Fiebbie op 05/11/2013 - 16:18

Lid sinds 20 aug 2013

10 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

Betrapt………… 5-11-13

Hallo stoppers,

Zoals ik al beschreven heb in mijn verhaal van “de lift 29-10-13” werk ik in een bedrijven verzamelpand. Onder dat pand is een parkeergarage waar gerookt mag worden. Een plek waar ik elk scheurtje en vlekje in het beton ken en gezien heb.  Ook leer je de mensen kennen die in hetzelfde pand werken maar bij andere werkgevers. Sinds ik niet meer rook kom ik daar uiteraard niet veel meer en probeer ik deze plek eigenlijk zo veel mogelijk te vermijden.  Wat ik wel enorm mis is het contact met deze mensen, want hoe slecht het dan ook mogen zijn, roken heeft wel degelijk een sociale functie. Althans het roken is dan wel niet sociaal maar het ontmoeten van andere mensen wel.

Een week of 6 geleden zat ik te lunchen toen ik Judith weer eens zag,  Judith is een vrouw van ongeveer 35 jaar en net zo verslaafd en gek als dat ik ben of beter gezegd was.  Zij is werkzaam bij een accountantskantoor op de achtste verdieping.  Nu had ik al in het lift verhaal verteld dat die stoffige boekhouders nogal van de uurtjes zijn en in hun optiek is roken het werk van de duivel, gewoon omdat men dan niet werkt en geen geld verdient.  Tenslotte  ”ledigheid is des duivels oorkussen” toch? Het is zelfs zo erg dat er mensen zijn die zelfs als het min 10 vriest zonder jas gaan staan roken, alleen maar omdat als ze hun jas pakken de baas ziet dat ze gaan roken. Judith niet, die kwam gewoon met haar jas aan, het kon haar geen bal schelen wat de baas zei. Gewoon een leuk wijf met dezelfde humor als ik heb en voor de duvel niet bang.

Ik zat dus te lunchen toen haar weer eens zag na ongeveer twee maanden. Ze kwam gelijk naar mij toe en kreeg een knuffel van haar, gelijk begon ze zich te verontschuldigen dat we elkaar al lang niet meer hadden gesproken. Ze was namelijk gestopt met roken een paar weken terug en kwam daarom niet meer op de rookplek. Ik schoot in de lach en zei dat ik ook gestopt was en dat ik onze gesprekken, die meestal nergens over gingen, best wel miste. We spraken af om zo af en toe gewoon af te spreken om eens bij te kletsen. Helaas gaat dat vaak zo dat daar niets van terecht komt.

Behalve vandaag,  ik moest voor mijn werk buiten de deur wat nakijken en kwam zo rond half twee de parkeergarage weer inrijden. Ik draai de bocht om en vol in het licht mijn koplampen stond Judith met een sigaret….. en zonder jas.  Ze schrok en haar ogen waren nog groter dan konijn op de weg      s `nachts in het licht. Ik stapte uit en vroeg of ik in een paar weken zo lelijk was geworden dat ze van mij schrok. Gelukkig was dat niet het geval, maar omdat ze een paar weken niet gerookt had dacht iedereen dat ze er vanaf was, en ze schaamde zich dat ze weer begonnen was. Ze wilde niet elke keer voor slappe hap uitgemaakt worden. Dat was al eerder gebeurt met een collega van haar.

Ik zat weer achter mijn computer toen ik me afvroeg wat een invloed mensen toch kunnen hebben. Je mag ook invloed vervangen door “een plank voor de kop”.  Ja,  Judith was weer begonnen met roken helaas, maar in plaats van haar daarop aan te vallen kun iemand toch beter steunen. Het wegvallen van het sociale aspect van het roken, het ontmoeten van andere mensen,  heeft wel degelijk een behoorlijke impact. Voor mij persoonlijk in ieder geval wel.  Misschien moeten  ex-rokers  twee keer per dat 15 minuten bij elkaar komen om dit gemis te compenseren.  Dat voor iedereen die dit wil tussen 10.00 en 10.15 uur en 15.00 en 15.15 uur een ruimte openstaat om elkaar te ontmoeten. Ik zou daar een groot voorstander van zijn. Maar ik ben bang dat de pakken met stropdas  die de dienst uitmaken  bij Judith dit heel anders zien. Tot die tijd zal ik af en toe de garage inlopen om te kijken of ze er is, en kan ik haar misschien een fleecejack geven.

Groetjes Peter ennuh………

…………..VOLHOUDEN………………………..

 

 

 

afbeelding van Fiebbie

Geplaatst door Fiebbie op 08/11/2013 - 13:42

Lid sinds 20 aug 2013

10 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

Verdrietig  8-11-2013

Hallo alles,

Ik voel me een beetje verdrietig  op dit moment. De dag begon zoals altijd met een hoop kabaal en hectiek in huize Fiebbie. Alles moet tegelijk douchen, eten, thee drinken , brood eten enzovoort.  Gewoon de start van een dag zoals er in Nederland en over de wereld een heleboel zijn.

Jezelf ergeren aan de jongens als ze iets niet  doen of juist wel doen,  erachter komen dat je iets vergeten bent en weer naar huis moet. De traditionele ruzie van broers op de achterbank  van de auto. Weer een  plotselinge aandrang om een peuk op te steken, eigenlijk niets bijzonders dus.

Maar als je dan op je werk zit en even rustig, met een kop koffie, de krant op het je schermpje leest, dan komt op het eind van de zoektocht naar het laatste nieuws toch de kater. Dan ga ik toch even denken. Man wat word ik toch moe van dat hele Pieten gezeur, geen gouden oorbel, andere kleur lippenstift, geen kroeshaar.  Of je luistert naar Dries Roelvink die zegt dat een schnabbel in de reclame een leuk extraatje is voor een vakantie of een auto. En met een lachend gezicht zegt dat dat op zijn minst € 50.000  oplevert.  Misschien moet iemand meneer Roelvink is aan het verstand brengen dat 95% van zijn eigen fans, en de rest van Nederland,  heeeeeel lang moet werken voor dit soort bedragen. Joran vd Sloot gaat weer eens in beroep, deze keer zijn uitzetting uit Chili destijds en hij eist 10 miljoen schadevergoeding. Geer en Goor in “ff geen cent te makken” waar de twee nichtjes maar liefst 1 hele maand op bijstandsniveau leven en werken. Dat hierdoor er mee vrijwilligers  aan het werk gaan bij de ouderen is ok, maar moeten ze daar nu € 250.000 de man voor verdienen. Het zou ze sieren als je daarvan 75% aan de stichting zouden schenken waarvoor ze nu bezig zijn. Ik kan nog wel even door gaan met dit soort mensen die gewoon niet in dezelfde wereld, in ieder geval mijn wereld, leeft.

En dan lees je het drama van het 3 jarig meisje in Reuver. Neergeschoten door haar eigen vader en waarom………….. Dan wordt ik toch wel verdrietig en wat voor wereld leven we. Wij maken ons druk over stoppen met roken, over hoe moeilijk we het hebben om van het roken af te blijven, mijzelf niet uitgezonderd. We zijn trots dat we niet meer roken , en terecht,  maar we zijn door onze eigen schuld verslaafd geraakt. Hoe moeilijk hebben de opa en oma en andere familie van dat meisje het nu? Ik weet ook wel dat er nog veel meer dingen gebeuren in de wereld die erg zijn maar dit gevoel van verdriet kon ik even niet meer kwijt raken, en ik denk dat de twee kleine fiebietjes die thuis rond hobbelen vanmiddag een extra knuffel krijgen en dat ze dit weekend net even iets meer kattenkwaad dan anders mogen uithalen. Ik vind het best.

 

Groetjes Peter

………………..VOLHOUDEN…………………

afbeelding van Fiebbie

Geplaatst door Fiebbie op 18/11/2013 - 10:24

Lid sinds 20 aug 2013

10 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

BIJNA

 

Bijna 100 dagen ……….. zonder  rook

Bijna 100 dagen ……….. zonder  nicotine

Bijna 100 dagen ……….. zonder  teer

Bijna 100 dagen ……….. zonder  houvast

Bijna 100 dagen ……….. zonder  rustgever

Bijna 100 dagen ……….. zonder toegeven

Bijna 100 dagen ……….. zonder stinkende adem, vingers of kleding

Bijna 100 dagen ……….. zonder  hoesten

Bijna 100 dagen ……….. zonder  rochelen

Bijna 100 dagen ……….. zonder geneesmiddelen

Bijna 100 dagen ……….. met lucht

Bijna 100 dagen ……….. met eigenwaarde

Bijna 100 dagen ……….. met meer geld

Bijna 100 dagen ……….. met stress

Bijna 100 dagen ……….. met verlangen

Bijna 100 dagen ……….. met zenuwen

Bijna 100 dagen ……….. met lucht, met lucht, met lucht, met lucht, met lucht, met lucht, met lucht

Het is nu bijna 100 dagen, 100 dagen zonder mijn haat/liefde verhouding. Al  100 dagen zie ik mijn spookbeeld,  ik zittend in een karretje met een zuurstoffles achterop, langzaam verdwijnen aan de horizon. Het hele geval bijgelicht door de ondergaande zon zoals de tekenfilms van Lucky Luke en hoor ik het liedje van de” Lonesome cowboy “.  Al 100 dagen zonder de houvast die de stress liet verdwijnen en het gevoel van opluchting teweeg bracht.

Het enige wat daarvan overgebleven is, is het woord opLUCHTing.  Ze zeggen dat deze verslaving je hele leven bij je blijft en dat is, nu ik niet meer rook, nog langer.  Ik moet gewoon dat beeld van mijzelf in dat karretje in gedachten houden.

Misschien moet ik er nu het nog kan, snel een foto van maken voor ik aan de horizon ben verdwenen.

 

Grtjes Peet

…………………… VOLHOUDEN……………………………..

afbeelding van Fiebbie

Geplaatst door Fiebbie op 19/11/2013 - 10:47

Lid sinds 20 aug 2013

10 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

100 dagen rookvrij

·         Laat de zon op mij neerdalen

·         Haal de feestvarkens van stal

·         Gooi de confetti in het luchtruim

·         Laat de kurken knallen

·         Gooi de knuppel in het hoenderhok

·         Laat de fanfare spelen en geef ze een biertje

·         Speel de carnavals CD en doe de polonaise

·         Laat het volk juichen

·         Geef de pastoor een kroket en de koster een bitterbal

·         Laat ons bidden met de Vrolijk Orthodoxen 

·         Geef me de vijf en een schouderklopje

·         Laat het gebak aanrukken

·         Hang de slingers op

·         Bel de burgemeester en  wethouders

·         Blaas de ballonnen op

·         Mail naar “ Hart van Nederland”

·         Laat de paus op audiëntie komen

·         en doe er ook maar een bisschopje bij

·         Spring een gat in de ozonlaag

·         Geef iedereen een extra maandsalaris en mij twee

·         De tabaksfabrikanten kunnen barsten

·         Laat Den Haag de tabaksaccijns maar stoppen waar de zon niet schijnt

·         Organiseer een surpriseparty

·         Laat mijn oom uit Canada komen

·         en vraag Sylvie Meis ook maar want…………………………

Al 9 miljoen 216 duizend slagen pompt mijn hart steeds schoner wordend bloed door mijn aderen.

Ik ben vandaag 100 dagen rookvrij

WHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Wat een overwinning voor deze ex-kettingroker. Mede stoppers vier elke dag zonder peuk als overwinning. En maak van elke lustrum , 10, 20, 30 uren, dagen, jaren gestopt een feestje voor jezelf.  Geniet van elk moment dat je rookvrij bent, hoe moeilijk ook.  Wees trots en steek je tong uit naar iedereen die zei dat je dat niet gaat redden. F*** iedereen die je niet steunt, heb ik ook gedaan.  Iedereen die tegen mij gezegd heeft  “dat gaat jouw niet lukken”  ik heb ze al 100 dagen de mond gesnoerd. Hulde aan iedereen die gestopt is ook al is het maar een uur. En ook al struikel je, sta op,  klop het stof van je kleren en begin gewoon weer met het vieren van je eerste uur stoppen.

Mijn dag kan niet meer stuk en die grijns die ik heb, van oor tot oor,  krijgen ze er met een honkbalknuppel nog niet vanaf ;-)

Op naar de 110 dagen

Grtjes Peter

……………………..VOLHOUDEN…………………..

afbeelding van Janet

Geplaatst door Janet op 19/11/2013 - 16:40

Lid sinds 28 jul 2011

12 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

       

afbeelding van Janet

Geplaatst door Janet op 19/11/2013 - 16:43

Lid sinds 28 jul 2011

12 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Gefeliciteerd

Hier de fanfare voor jou .

  

afbeelding van Fiebbie

Geplaatst door Fiebbie op 20/11/2013 - 09:05

Lid sinds 20 aug 2013

10 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

 
Dank dank dank voor de fanfare.
Ben der heel blij mee. Op naar de 200 dagen.
 

Reactie toevoegen