Augustus stoppers 2017

Geplaatst door P1957 op 03/08/2017 - 21:51

Lid sinds 23 sep 2016

Hier kunnen personen die in augustus stoppen hun berichten kwijt.

Geplaatst door Ellenrenee op 09/08/2017 - 16:24

Lid sinds 09 aug 2017

1 jaar 1 week geleden gestopt met Cold Turkey.

Ha, ik ben een augustus 2017 stopper!!! Zeven augustus om precies te zijn! Zijn er nog meer?

Geplaatst door Rapunzel op 09/08/2017 - 18:50

Lid sinds 02 mei 2015

Ik heb wel een plaatje in de aanbieding, hergebruik van vorig jaar, maar nog steeds toepasselijk smiley

Geplaatst door Ellenrenee op 09/08/2017 - 21:06

Lid sinds 09 aug 2017

1 jaar 1 week geleden gestopt met Cold Turkey.

Haha, gaaf plaatje, die houden we erin!

Geplaatst door musti op 10/08/2017 - 08:51

Lid sinds 04 aug 2017

11 maanden 3 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Ellenrenee,

 

Hier nog een augustus stopper, al is het een toekomstige. 16 augustus stop ik! ik zit me al een weekje ofzo in te lezen op dit forum , en was al bang dat er helemaal niemand zou gaan stoppen deze maand hihi. Maar nu dus toch laugh

En sinds gisteren is ook Eva actief op dit forum, haar stopdatum is 28 augustus  (haha die Eva, nu staat voor ons beiden zwart op wit nog maar eens de data, zodat we niet meer terug kunnen krabbelen). Ik ga ook voor Cold Turkey, ik wil niet de ene verslaving voor een andere inruilen.

 

Maar goed, jij bent dus nu 3 dagen bezig... hoe voel je je? gaat het goed?

Geplaatst door Eva82 op 10/08/2017 - 10:53

Lid sinds 03 sep 2016

11 maanden 3 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Ja hier toekomstige stopper Eva ;-). 

De 28e begint idd mijn definitieve rookvrije bestaan. 

Hoe gaat het met jou Ellenrenee? Is het vol te houden?

Geplaatst door Tasjaa op 10/08/2017 - 11:49

Lid sinds 10 aug 2017

Hallo ellenrenee
Ik ben ook 7 augustus gestopt! Gedeeltelijk cold turkey met alleen op de zware momenten nicotine kaugoms maar probeer dit zoveel mogelijk te ontwijken en dat gaat me nu nog goed af.

Geplaatst door Ellenrenee op 10/08/2017 - 17:32

Lid sinds 09 aug 2017

1 jaar 1 week geleden gestopt met Cold Turkey.

Ha, medestoppers to be en medestopper op de zevende!

Het gaat tot nu toe goed met mij. Vandaag iets te druk gehad met kleine dingen, dus dat voelt als een momentje. Niet nu maar ik moet zorgen dat ik niet oververmoeid raak anders weet ik dat ik het niet ga redden.

Vermoeidheid is mijn valkuil. Zoiezo omdat ik door mijn MS moet zien te vermijden om niet een terugval te krijgen.

Dus nu lekker niks meer, op tijd naar bed en morgen verplichte rust dag.

Last van afkick verschijnselen heb ik niet echt gelukkig. Heb extra slaap medicatie en dat werkt gelukkig.

Ik hoop dat we voor elkaar een steun kunnen zijn!!!!

Geplaatst door Lode (niet gecontroleerd) op 10/08/2017 - 18:38

Lid sinds

Hoi allemaal,

Ik ben gestopt sinds vannacht dus is de 10e mijn stopdag. Ik ben de laatste jaren vaker gestopt. Dat ging dan nooit lastig maar na een paar weken of maanden dacht ik dan 'eentje kan wel' of 'ik minder wel'. Stom stom stom, want elke stopperiode eindigt zo. 

De laatste tijd rookte ik wel erg veel en het ging me steeds meer tegen staan. Gisteren besloten dat er nooit een juist moment is en m'n sigaretten meegegeven aan een vriendin. Was vanmorgen wel onrustig wakker worden pff. Ik weet dat het vooral de eerste week lastig is en dat het met de weken verder uit m'n systeem zal verdwijnen. Ik wil niet meer roken, zie geen enkel voordeel (helaas voelt het wel alsof ik iets opgeef i.p.v. iets krijg, maar dat verandert nog wel).

Iedereen succes!

Geplaatst door Lode op 10/08/2017 - 19:01

Lid sinds 22 Mar 2010

6 maanden 6 dagen geleden gestopt met Cold Turkey.

Ook even een oud account aangepast :-)

Geplaatst door musti op 10/08/2017 - 20:05

Lid sinds 04 aug 2017

11 maanden 3 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Tasjaa en Lode,

 

goed dat jullie je aansluiten, hoe meer stoppers hier in augustus hoe meer steun we elkaar kunnen geven!

@ Lode, zomaar ineens weer besloten om vannacht te stoppen of had je deze datum al eerder geprikt?  En ja, superjammer dat veel stoppogingen altijd weer stranden omdat je na een tijd denkt dat een paar sigaretten af en toe geen kwaad kunnen. Hopelijk weet je nu dat dat bij negen van de tien mensen niet zo werkt en je toch beetje bij beetje weer meer en meer gaat roken en lukt het deze keer om helemaal een exroker voor altijd te worden. ik wens je alle succes!! Wel goed om te lezen vond ik dat jij niet eens zo heel veel last had de eerste tijd van ontwenningsverschijnselen, dat geeft mij als binnenkortstopper wat moed hihi laugh

fijne avond allemaal, zet hem op jullie kunnen het!

Geplaatst door Lode op 10/08/2017 - 20:45

Lid sinds 22 Mar 2010

6 maanden 6 dagen geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Musti,

Nee ik heb de datum niet geprikt, wel heb ik mezelf beloofd te stoppen voor ik weer aan het werk ga. Ik had het dus nog even uit kunnen stellen maar was het ineens zat dus vannacht :-).

Ik bekijk het vrij rationeel: lichamelijk heb je maar 5 dagen nodig om af te kicken, de rest is geestelijk. Ik weet uit ervaring dat de eerste 5 dagen vreselijk lastig zijn maar dat het daarna snel beter wordt. Als ik die eerste week maar doorkom gaat het dus wel. Ik heb wel onrustig geslapen, veel gedroomd en gezweet, maar dat was niet bij elke poging zo.

Ik noem het nu ook geen poging. Ik rook niet i.p.v. ik ben gestopt. Dat werkt bij mij psychisch beter.

Ik heb vandaag alles wat los en vast zat gegeten. Dat mocht op dag 1 vond ik en nu ga ik zo slapen. Dan is de 1e dag voorbij :-).

Hoe is het met de rest? 

Geplaatst door Hay Lin op 10/08/2017 - 22:55

Lid sinds 28 apr 2017

4 maanden 1 week geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hallo,

Ik meld mij ook. Ik heb ergens in april dacht ik ook een keer meegedaan met een maandclub, maar de stoppoging was mislukt. Intussen alweer twee keer geprobeerd, en ook niet gelukt.

Nu heb ik de voor de tweede keer bronchitis en dat wil ik niet meer. Bij mijn bezoekje aan de huisarts direct informatie gevraagd over stoppen met roken. Heb met 1 ervan gebeld en morgenochtend heb ik een intake afspraak. Ik krijg dan informatie wat het met je lichaam doet en wat er tussen je oren gebeurd en vervolgens een plan opstellen en eventueel een recept voor medicijnen. Daarna krijg ik 10 weken lang persoonlijke begeleiding via de telefoon. Ik mag de eerste twee weken zo vaak bellen als ik wil, dus dat is een fijn idee. Daarna is het afbouwend. Na 10 weken nog een mogelijkheid tot gratis nazorg.

Dus dat is het traject wat ik inga. Eerlijk gezegd kan ik niet wachten. Voel me erg verrot met die bronchitis. Morgen om 11 uur de afspraak. :)

 

Succes, mede-stoppers!

Geplaatst door musti op 11/08/2017 - 08:09

Lid sinds 04 aug 2017

11 maanden 3 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

goeiemorgen allemaal,

 lekker geslapen iedereen? dat is wel iets waar ik tegen opzie, die slaapproblemen de eerste tijd, Ik slaap al een jaar heel slecht (lang wakker, tussendoor wakker, onrustig) en ik vrees dat als ik nog minder slaap krijg, er niet veel meer overblijft haha. Nemen jullie iets in om te kunnen slapen, en wat dan?

@ Tasjaa en Ellenrenee,  gaan jullie nog goed? de eerste dagen hebben jullie er al weer op zitten, zet m op!

@ Lode, ik herken wel wat je zegt over het feit dat je het niet als poging ziet. een stoppoging klinkt toch al snel als iets dat kan lukken of mislukken, is vrijblijvender en dat maakt de kans op mislukking groter in je hoofd op de een of andere manier. je bent gewoon een niet-roker (of exroker), punt uitsmiley

@ Hay Lin, goed dat je hier weer terug bent na de eerdere terugval. Heel veel succces straks bij de stopcoach, laat je weten hoe het gegaan is? ik hoop dat hij je in de juiste mindset krijgt deze keer om het wel vol te houden, geloof in jezelf!

@Eva, ben je ook zo aan het 'afscheid' nemen? Het is heel raar, ik begin steeds meer te geloven dat sigaretten gewoon smerig zijn enzo. Dat ik ze niet nodig heb voor ontspanning, rust, concentratie, gezelligheid etc. Dat dat alleen een trucje is van dat nicotinemonstertje in ons, om ons te laten roken zodat hij aan zijn nicotineshot komt. En toch, nu mijn stopdag dichterbij komt, ben ik me heel bewust van alle sigaretten die ik rook. Zo van, hm dit is de laatste keer dat ik lekker uit eten ga en na afloop uitbuik met een sigaret. En gister was ik op kantoor en dacht jeetje dit is de laatst keer dat ik hier met collega's in de parkeergarage sta te roken. En dan lijken ze toch weer zo lekker te smaken...Klinkt dat herkenbaar?

 

Fijne dag allemaal

 

Geplaatst door Ellenrenee op 11/08/2017 - 10:51

Lid sinds 09 aug 2017

1 jaar 1 week geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo allemaal,

Had net bericht geschreven, maar helaas plaatsen lukte niet.

Maar goed, ook ik vroeg mij af hoe het met jullie gaat. Met mij gaat het prima. Alleen heel moe nog, dus wordt rustig dagje voor mij. Slapen gaat redelijk goed, daar ben ik vooral heel blij mee. Van verdere afkick heb ik geen last gelukkig.

Heb gister al twee complimenten gekregen dat ik er zo goed uit zieblush. Dat gaat snel haha.

Net mijn dochter verteld dat ik gestopt ben. Zij vindt dat niet zo een goed idee, omdat ik het al zo vaak heb gedaan en altijd mislukt is. Maar MS mag geen excuus zijn om te blijven roken. 

Ik voel gewoon dat als ik door ga er iets fout gaat met mijn lijf, dit keer ga ik luisteren. 

Net mijn bloeddruk gemeten, slik er medicijnen voor, was bijna te laagsurprise

Hoop dat ik daar dus snel mee kan stoppen.

Nu komt het weekend er aan, maar mijn man heeft al beloofd niet veel te gaan drinken en de sigaren aan de kant te laten. Geeft mij steun, ik doe dit weekend gewoon of het maandag is haha.

Ik weet niet of ik dat al schreef , maar ik drink geen alcohol als ik niet rook. Door alcohol wordt mijn rookcentrum getrickerd, dus dat neem ik niet. Dat mis ik ook niet gelukkig.

Voor iedere augustus stopper, we gaan er voor, we gaan dit doen! En musti en Eva tot snel!

Als stoppers dan, al heel fijn om nu al de steun te krijgen, doet mij goedwink

Fijne dag allemaal en op een goed, rustig weekend!

Geplaatst door Eva82 op 11/08/2017 - 10:58

Lid sinds 03 sep 2016

11 maanden 3 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

 

Goedemorgen!

Ja musti dat klinkt heel herkenbaar. Ik heb ook al de plaatsen in acht genomen waarvan ik dacht als ik daar weer kom rook ik niet meer...

Ik heb voor mezelf de 28e uitgekozen omdat de vakantie dan voorbij is. Ik ga nog weg met teveel rokende mensen en ben bang dat ik niet sterk genoeg ben om er dan stoppend doorheen te komen. Op 2 september heb ik een groot feest maar ben vastbesloten dat dat mijn eerste rookvrije feest in jaren wordt. 

Ik probeer het me wat "moeilijker" te maken door iig alleen nog buiten te roken. Nou met dit weer scheelt dat toch ;-) en om niet overal Mn sigaretten meer mee naartoe te nemen. 

Tegelijk mezelf er enorm van bewust hoeveel je ermee bezig bent. 

@alle andere stoppers: goed bezig hoop zo enorm dat het mij ook gaat lukken!!

Fijne dag!!

Reactie toevoegen

Pagina's