Auriculotherapie iemand ervaring?

Geplaatst door Mabel op 17/02/2014 - 17:33

Lid sinds 26 sep 2012

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Heeft er iemand ervaring met Auriculotherapie? Dit is een behandelinh waarbij naaldjes in je oor worden gezet die ongeveer 3 weken blijven zitten. ....

 

ben benieuwd!! 

Thanks

Geplaatst door rammetje1977 op 17/02/2014 - 21:51

Lid sinds 11 sep 2013

Hoi mabel ik ken die therapie wel ja heb deze samen met mijn man gedaan in 2007 is een hele goede therapie en het heeft ons toen 1 jaar doen stoppen qua lichamelijke verslaving, we waren er geestelijk toen niet klaar voor en daarom weer begonnen maar dat had niks met die therapie te maken.

Wij waren zelf gewoon zo stom om te denken dat het toen zou helpen bij stress not !!!!! daarom wij nu  weer goed op weg maar heb het nu gedaan met de damper heb poos geleden zelf afgebouwd met de nicotine en heb inmiddels niks meer in gebruik blijf erbij met alles wat je doet om te stoppen je moet het echt zelf willen en dan lukt het ook, enne die ene sigaret die werkt niet nooit meer 1 aansteken anders ben je verknocht maar suc6 met de therapie als je hem gaat doen groetjes marieke

Geplaatst door Mabel op 17/02/2014 - 23:23

Lid sinds 26 sep 2012

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Das jammer om te horen om na een jaar weer te beginnen! Heb je last met die therapie? Werkt hetenigzins ontspanned? 

Ik heb al een aantal pogingen gedaan maar ik wordt er te onrustig van... Ik hoop dat dit uitkomst kan bieden!!!

mensen praten vaak over kwakzalverij.... 

Geplaatst door caja op 19/02/2014 - 01:09

Lid sinds 01 okt 2012

5 jaar 8 maanden geleden gestopt

Mabel, ik denk dat het meer is dat je er zelf in moet geloven. Ikzelf heb het eerst met lasertherapie geprobeerd, maar toen dat weinig met me deed (rookte wel veel minder, maar niet stoppen) zat ik een week later bij mijn huisarts. Toen ik haar vertelde over de lasertherapie vertelde ze me lachend dat dat echt een placebo is en dat terwijl ik van mensen had gehoord dat het bij hun wel geholpen had.

Ik ken Auriculotherapie niet, maar omdat laser ongeveer net zo werkt als acupunctuur en jij het ook over naaldjes in je oor hebt, zou je het misschien eerst bij je huisarts kunnen informeren. Ik denk echter wel, dat als je er zelf heel erg in gelooft dat het zal werken, het je wel zou kunnen helpen. 

Geplaatst door caja op 19/02/2014 - 01:15

Lid sinds 01 okt 2012

5 jaar 8 maanden geleden gestopt

Oh, ik zie nu dat je ticker aangeeft dat je al bijna 4 maanden bent gestopt Mabel. Nog steeds dat onrustige gevoel? Dat is lastig. Tja, misschien toch eens bij de huisarts informeren. Vaak is er wel iets van begeleiding namelijk. Hier in het dorp is dat iemand die samenwerkt met de huisartsen, maar ik weet even niet meer hoe dat heet. Heb er zelf geen gebruik van gemaakt nl, maar diegene kan je begeleiden en door de moeilijke momenten helpen. Wie weet is dat in jouw woonplaats ook.

Geplaatst door Mabel op 19/02/2014 - 17:38

Lid sinds 26 sep 2012

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Helaas klopt die ticker niet meer, heb al meerdere malen geprobeerd te stoppen met roken, wel bijna een maand volgehouden. Echter heb ik zoveel omrust in mijn lijf en vooral hoofd dat het niet werkt. Vandaar dat ik wat anders wil proberen, ik weet dat je hetzelf moet doen en er ook volledig achter moet staan, maar als het pyschisch zo waar is ... Brrrr.

 

ik kn geen andere dingen zoals pleisters en kaugom etc gebruiken omdat ik een te snel werkende schildklier heb.

Ik zie de naaldjes niet als wondermiddel.... Wellicht kan het wel een beetje onrust wegnemen???

vandaar de vraag heeft iemand ervaring......???

mijn moeder gebruikt de naaldjes voor af te vallen en ik moet zeggen dat het wel lekker gaat!!!

 

 

Geplaatst door rammetje1977 op 01/08/2014 - 18:56

Lid sinds 11 sep 2013

Hoi mabel was benieuwd of je nou die naaldjes gedaan hebt met die therapie, hopelijk heeft het voor je geholpen groetjes marieke.

Reactie toevoegen