Bakken en braden

Geplaatst door Nanne op 12/01/2018 - 14:59

Lid sinds 11 jan 2018

Cold turkey vanaf gisteravond.
Vanochtend meteen best veel zin in een sigaretje toen ik met de hond liep. Het is de gewoonte...
Na de lunch kon ik nog maar aan één ding denken. Als afleiding brownie gebakken met zoonlief.
Als soort van woordgrapje hebben we een hele kip gekocht (nee, turkey en kip is niet hetzelfde :-)) die staat nu in de oven.
Verder heeeel veel spelletjes gedownload op de telefoon.
Wat doen/deden jullie bij zin in roken?

Geplaatst door Lon10 op 12/01/2018 - 20:04

Lid sinds 17 nov 2017

11 maanden 7 uren geleden gestopt met Tabex.

Koude kalkoen als maaltijd, daar heb je verder niet veel bereidingen bij nodig. Makkelijk en snel. Net als de manier van ontwennen van roken. Plain and simple.

Als roker stond ik veel uitgebreider in de keuken, wijntje erbij... alle tijd, even de keukendeur open en een sigaret... gezellig samen, maar ook in mijn eentje. Dat doen we nu niet meer, en nu sta ik ook even niet zo uitgebreid meer te koken.

Wat dan wel als afleiding?

Nou bijvoorbeeld googlen n.a.v. jouw bericht waar dat Cold Turkey vandaan komt.

Wandelen, tegen de onrust.

De eerste weken; chocolade :) Nu mee opgehouden want beetje op de pondjes letten.

Spelletjes op de computer.

Opruimen, schoonmaken, nu extra tijd voor...

 

Geplaatst door suus6 op 19/01/2018 - 12:51

Lid sinds 04 nov 2017

9 maanden 1 week geleden gestopt met Cold Turkey.

Ha Lon om jou blij te maken hou ik dit topic ook even levend cheeky 

Mijn afleiding vind ik juist wel in koken. En dan vooral een beetje gezonder koken. Dus minder pakjes en zakjes, minder chemische toevoegingen. Dat leidt af omdat a)het koken zelf soms meer tijd in beslag neemt (zelf sausjes of marinades maken of pulled chicken maken kost nou eenmaal iets meer tijd dan een zakje opentrekken en opwarmen) en b) je zo lekker een tijdje bezig bent in de supermarkt (met het nalezen van de ingrediënten) en op internet (om lekkere recepten te zoeken)

Op nr twee qua afleiding staat eropuit gaan. Veel wandelen, af en toe een geo cache (dan wel graag een multi of puzzel anders is het zo saai haha). Ik moet eerlijk zeggen dat deze manier van afleiding in het begin juist moeilijk is hoor. Want wandelen deed ik ook gewoon altijd rokend, dus het is niet iets dat ik uit gewoonte al link aan niet-roken. En dan een geo cache die uren duurt en waar je totaal niet  uitkomt, en zowat ruzie krijgt met je lief omdat jullie allebei absoluut 100% zeker weten dat de ander de verkeerde locatie heeft gekozen...haha dat waren dan toch JUIST momentjes waarop je een peuk opstak. Maar het went, en best snel, en  wat dan overblijft is lekker bewegen, actief zijn, iets leuks doen en frisse lucht die longen in gooien!

Heb je trouwens al uitgevogeld waar die uitdrukking Cold Turkey vandaan  komt? Ik heb wel wat summiers gevonden maar niet echt eeen bevredigend verklarend antwoord.

Geplaatst door Lon10 op 19/01/2018 - 17:54

Lid sinds 17 nov 2017

11 maanden 7 uren geleden gestopt met Tabex.

Nou wat lief van je Suus. Ja leuk toch, om te weten wat stoppers doen als afleiding?? Dat geocaching klinkt leuk, ik heb dat 1 keer gedaan op vakantie in Duitsland en zou dat wel vaker willen doen.

Wat cold turkey betekent, tenminste één van de opmerkingen in die richting want er is geen eenduidige uitleg; daar begin ik mijn vorige topic mee.

Wie volgt? Wat doe jij als afleiding voor de rookzin?

Geplaatst door Mysc op 29/01/2018 - 12:51

Lid sinds 31 okt 2017

11 maanden 3 weken geleden gestopt met Tabex.

Legpuzzels maken :)
Of klussen :P

Reactie toevoegen