Bang om wéér te falen..

afbeelding van Nicole91

Geplaatst door Nicole91 op 10/07/2013 - 14:41

Lid sinds 10 jul 2012

8 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Daar ben ik wéér... dankzij de lieve mensen hier ben ik zonder middelen zo'n 3 maand gestopt geweest. Maar helaas weer begonnen.. ik had tijdens die drie maanden geen enkel keer last met het niet roken,, na 3 maanden begon het verlangen elke dag heftiger te worden, de gedachten 'één kan wel'. Oké ik heb ondervonden dat die éne echt niet bestaat.. Ik zou zo dol graag een niet-roker worden! Maar ik ben al zovaak gestop, de ene keer een week, een paar week, een maand en als langst 3 maand. Het ontbreekt mij aan moed om te stoppen dus zou heel graag weer in de wereld van de niet rokers hier willen praten om er hopelijk snel toch weer voor te gaan! Blijvend!

Wel woon ik sinds drie weken samen, ik ben nu ook nog eens gewend om binnen te roken... dus de verleiding zal groot blijven, helemaal omdat vriendlief ook rookt en nog geen plannen heeft om te stoppen. Mijn reden is omdat het toch echt gekkenwerk is. Elke ochtend schaam ik mij bij de benzine pomp om alwéér een pakje sigaretten te kopen! Ik rook door de weeks zo'n 20 tot 25 sigaretten per dag. Op zaterdag gaat er zo het dubbele door. Ik ben 21 jaar, student, eigen paard, eigen huis, bijbaantje, en elke cent die naar de kasse van de benzinepomp gaat hou ik het liefst voor leuke dingen!! het is gewoon zonde,, ik heb belang bij mensen die mij weer op het goede spoor zouden kunnen krijgen, dan zit ik hier goed toch?

Bedankt dat ik mij even mocht uiten en ik hoop op jullie steun hier!

Geplaatst door AGPatrick op 10/07/2013 - 18:30

Lid sinds 08 jul 2013

8 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Welkom terug, hopelijk gaat het je deze keer wel lukken. Ik ben zelf nu in mijn 2e dag van stoppen. Wat mij persoonlijk helpt is als ik trek in een peuk heb om heel bewust na te denken over of ik die peuk wel echt wil. Ik heb vanfag een shaggie gedraait van een collega en had bijna gefaald. Tot ik naar die peuk in mijn handen keek en heel bewust ging nadenken. Wou ik deze peuk? En zo ja, was ik bereid om de kosten ervoor te betalen? Mijn gezondheid, geld, dat ik mijn belofte aan mezelf breek, dat ik iedereen aan wie ik het verteld heb dat ik gestopt ben moet teleurstellen? Na 2 minuten naar die peuk te hebben gekeken heb ik hem teruggegeven en tegen mijn collega gezegd me nooit meer een shaggie aan te bieden of te laten draaien. En het heeft mij iig nieuwe moed gegeven om toch door te zetten met het stoppen. 

 

 

Misschien dat dat je een beetje helpt. Ik hoop het iig voor jou dat het je alsnog lukt om te stoppen. 

 

Groetjes, 

Patrick

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 10/07/2013 - 21:18

Lid sinds 14 aug 2012

10 jaar 1 week geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Nicole geweldig dat je weer terug bent ben er ook stellig van overtuigd dat er toch ook iets bij jou knaagt zo een stemmetje die zegt maar ik wil zooooooo graag stoppen.Probeer er wat meer afstand van te nemen waarom zou je in godsnaam van iets kunnen houden wat eigenlijk alles verwoest .Echt roken maakt meer kapot dan je lief is  ben ik nu na bijna een jaar toch wel achter daarom voor mij nooit meer!!!En ook ik ben best wel een stevige rookster geweest laatste jaar al bewust minder maar voor die tijd pfffff en ik dacht altijd gaat me nooit lukken maar waar een wil is....

Wens je weer heel veel succes toe !!

afbeelding van Nicole91

Geplaatst door Nicole91 op 11/07/2013 - 09:39

Lid sinds 10 jul 2012

8 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Bedankt voor jullie reacties! en ja Linda daar heb je gelijk in.. jij was toen ook veel in ons topic toch? je weet hoe enthousiast ik was met het stoppen! maar dat gevoel ben ik nog altijd kwijt.. en dat wil ik terug! Het is ook een financiele reden,, ik ben voor 2 maand terug van mijn paard gevallen en heb een chronische rug blessure wat hierdoor weer verergert is.. ik werk hierdoor amper meer en mijn paard staat op een manege die wel betaald moet krijgen.. ik heb nu iemand die hem op proef leased en een gedeelte van de kosten betaald maar anders moet hij gewoon verkocht.. helemaal omdat ik ook 2 maand niet meer in het zadel heb gezeten. en de motivatie van de vorige keer stoppen was omdat ik echt verder wil komen in de paardensport (vandaar dit dure paard gekocht) en hiervoor ben ik goede conditie nodig! Dat was echt een stok achter mijn deur.. maar als mijn paard er straks niet meer zal zijn is die stok weg...

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 11/07/2013 - 09:54

Lid sinds 14 aug 2012

10 jaar 1 week geleden gestopt met Cold Turkey.

Probeer  toch dat gevoel  om te stoppen weer terug te krijgen ,schrijf voor jezelf de voordelen en nadelen van het roken eens op papier dan ga je er echt heel anders tegenaan kijken.Ti's ook een verdomd moeilijke verslaving maar als je er eenmaal los van bent dat is zooooo heerlijk.Gun ik jou ook van harte  ga anders met behulp van je huisarts kijken wat voor jou de beste ondersteuning is.En niet te vergeten veel naar hier komen.Meis je bent nog lekker jong als ik het over mocht doen was ik veel en veel eerder gestopt.Jij bent sterker dan de verslaving  haal doosjes tictac en bij een trekmoment stop je er een paar in je mond.diep in en uitademen en dan  zakt het moment weer weg.

Kom op Nicole  je kunt het op naar een rookvrij leven !!!

afbeelding van Nicole91

Geplaatst door Nicole91 op 11/07/2013 - 10:22

Lid sinds 10 jul 2012

8 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

ik zet de voor en de nadelen op een rij en de voordelen winnen natuurlijk! alleen de nadelelen wegen nog te zwaar in mijn hoofd.. ik lees nu vooral veel op dit forum om mezelf weer positieve moed te geven! maar ohhh ik ben bang dat als ik er zelf niet 100% achter sta dat het weer grandioos mislukt!... hmmm

afbeelding van Nicole91

Geplaatst door Nicole91 op 11/07/2013 - 10:47

Lid sinds 10 jul 2012

8 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

en ik hadd mijn ticker van toen op een site ergens staan waar ik van de week weer op was gaan kijken, ik zag mijn ticker die aangaf dat ik anders nu al 9 maand gestopt zou zijn! zoooo die kwam hard aan!! maar wat zeggen jullie uit ervaring,, als je zelf nog twijfelt of je het aankan en er dus niet voor de volle 100% achter staat,, zal het dan kunnen lukken? dan worden de zwakke momenten wel erg moeilijk ben ik bang?

Geplaatst door jano55 op 11/07/2013 - 12:46

Lid sinds 11 jul 2013

8 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

kijk eens of je ergens het boek rookvrij kunt lenen van kristina Ivings, zij behandeld de driehoek nicotine gedachten en gewoonten, misschien helpt het jouw ook.

afbeelding van Janet

Geplaatst door Janet op 11/07/2013 - 13:02

Lid sinds 28 jul 2011

11 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Nicole ,

Gedachten om te falen moet je loslaten .

Waarom denk je al bij voorbaat dat je gaat falen .

Als je graag wil stoppen ,stap dan uit je verslaving

Jij kan dit ook net als vele anderen .

Stel het niet langer uit ,weg met de rokerij .

Wens je veel succes .

afbeelding van Nicole91

Geplaatst door Nicole91 op 11/07/2013 - 15:06

Lid sinds 10 jul 2012

8 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

@ Janet, ik heb heb het al een paar keer met volle overtuiging gedaan, en ik faal elke keer,, daarom denk ik nu bij voorbaat dat het niet gaat lukken. Ik weet dat het niet motiverend is maar daarom ben ik hier !!!

@ jano55 , ik heb het boek van allen carr en de dvd van allen carr, het heeft mij de vorige keer echt over de streep getrokken. ik heb het nog wel in huis. denk je dat dat voor een tweede keer zal werken?

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 19/07/2013 - 14:12

Lid sinds 14 aug 2012

10 jaar 1 week geleden gestopt met Cold Turkey.

Nicole alles uit de kast halen als het jou kan helpen vriendin van mij laat zich laseren die heeft het er ook zo moeilijk mee misschien ook iets voor jou??

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 19/07/2013 - 14:17

Lid sinds 14 aug 2012

10 jaar 1 week geleden gestopt met Cold Turkey.

Raar voorbeeld mijn vader heeft altijd gerookt niet veel maar toch kreeg kanker een hersentumor zegt de arts het is beter als u stopt.En wat denk je hij kon zo stoppen tuurlijk kosste hem moeite maar het ging ,jammer genoeg heeft hij het niet gered ik ben hem al 24 jaar kwijt.Maar raar toch moet je het zover laten komen of moet je eerste  andere problemen erdoor krijgen voordat je beseft wat dat stomme gerook met je doet!! Wens je veel wijsheid toe denk dat je sterker bent dan dat je zelf beseft!!!In iedere roker zit een stopper Nicole!!!!

afbeelding van Nikita

Geplaatst door Nikita op 21/07/2013 - 21:56

Lid sinds 22 jan 2009

He Nicole,

 

Super dat je weer terug bent!

Ik ben al vanaf 2009 aan het stoppen/struikelen. En zie, over een paar dagen 9 mnd gestopt! Toevallig heb ik het ineens weer wat lastiger. Maar eraan toegeven doe ik niet meer.

 

Wat mij uiteindelijk heeft geholpen, is de belangrijkste stopmotivatie te gebruiken in de moeilijkste momenten. Bij mij was/is dat de klachten die ik van het roken had. En dus weer krijg als ik weer ga roken. Dus op de momenten dat ik weer wilde roken (en dat waren er zat, en nu nog soms) vroeg ik aan mezelf: Wil ik die klachten weer? Nee, natuurlijk niet. Dus wil ik ook niet roken.

 

Succes, je kan het!

 

afbeelding van Nicole91

Geplaatst door Nicole91 op 23/07/2013 - 18:55

Lid sinds 10 jul 2012

8 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

bedankt voor jullie lieve reacties! ik heb net dingen gelezen bij (stoppen...er naar toe leven?) bij alg. en wat daar geschreven wordt heeft mij echt over de streep getrokken, ik WIL stoppen! ik ga rustig een datum bedenken, een strategie bedenken en mij en rustig op voorbereiden.. vriendlief zal wel weer denken,,, alwéér! hahaha.. bedankt voor jullie reacties! blijf vooral door praten ... ik kom er wel :D

afbeelding van Marion31

Geplaatst door Marion31 op 23/07/2013 - 19:14

Lid sinds 03 jan 2009

9 jaar 12 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Nicole!

 

Iedereen stopt op zijn eigen manier. Ik sla een laptop kapot, de ander ligt een week in zijn bed te huilen, de ander staat iedere ochtend anderhalf uur zichzelf af te beulen in de sportschool en ga zo maar door. Doe wat goed voelt voor jezelf. Voel jij dat je voorbereidingstijd nodig heb, neem die dan. En langzamerhand zal dan de motivatie groeien en zomaar ergens ineens zeg je dan, ja, dit is het moment en dan stop ik! Maar dan ben je er ook echt klaar voor en dan gaat het je ook zeker lukken! 

 

Succes meid!

 

Gr. Marion

afbeelding van Nicole91

Geplaatst door Nicole91 op 24/07/2013 - 07:31

Lid sinds 10 jul 2012

8 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Bedankt. Misschien ben ik dat inderdaad wel nodig!? Het is in ieder geval fijn om zoveel hier te kunnen lezen en delen, dat helpt al enorm veel. De rest zal ik toch zelf moeten doen en aanvoelen. Ik zal nu naar mijn werk maar ik had nog een vraag!

@ Linda & Nikita : Wij waren natuurlijk tegelijk gestopt.. Hoe is het verloop verder bij jullie gegaan? en nikita schrijft al een tip dat je aan de belangrijkste motivatie moet denken maar hebben jullie nog meer van dit soort tips?

Iemand een idee? Wat te doen bij een moeilijk/zwaar verlangen/moment? 

Reactie toevoegen