Begonnen met stoppen

Geplaatst door Papavan3 op 04/05/2013 - 23:47

Lid sinds 04 mei 2013

9 jaar 1 maand geleden gestopt

Hallo allemaal,

 

Vandaag (4 mei) is mijn eerste stopdag....

Het moest wel. Natuurlijk is roken slecht en had ik ooit willen gaan stoppen, maar een paar weken terug heb ik een verwijzing gekregen voor de vaatchirurg... Waarschijnlijk aderverkalking... Op zich niet schokkend maar met mijn 33 jaar vind ik het nogal erg vroeg.....

 

Vandaag wel erg zwaar gehad. Circa 10 jaar gerookt en best wel veel. In het verleden veel gevlucht in de sigaret. Dat was een soort ontsnapping aan de werkelijkheid. Daar wordt nu afscheid van genomen. Hopenlijk kan ik daardoor straks wel weer lopen zonder pijn en af zijn van koude tenen. Voor vandaag ben ik blij dat de dag er op zit en ik het heb overleefd met mijn electrische sigaret. Heb expres deze zo min mogelijk willen gebruiken en probeer er dus ook niet aan te zitten als het niet hoeft. 

Tijdens het stoppen wordt ik in ieder geval gesteund door mijn vrouw. Nadat ik te horen kreeg dat ik aderverkalking zou hebben, heeft ze meteen gezegd dat ook zij zou stopppen, samen  met mij. Gisteravond hebben we dan ook allebei de laatste sigaret gerookt.

Voor vandaag hebben we wel allebei een vreselijk humeur gehad. De kinderen waren de afgelopen dagen bij ons (rest van de dagen zijn ze bij exen) en die waren net de afgelopen dagen ook minder gezellig. Allebei al een beetje aangebrand en vandaag dan gaan stoppen. Het viel niet mee. Voor nu is het volhouden. Heeft iemand enig idee hoe lang de afkickverschijnselen aan kunnen houden?

 

Geplaatst door Meiske25 op 05/05/2013 - 14:05

Lid sinds 02 mei 2013

5 jaar 8 maanden geleden gestopt

Welkom!

Ten eerste gefeliciteerd met deze keuze om te stoppen en super dat je vrouw mee doet! Dat je elkaar kunt steunen en er samen over kan praten helpt al heel veel.

Ja die ontwenningsverschijnselen.. dat verschilt een beetje per persoon denk ik. Ik weet uit ervaring dat het de eerste paar weken erg lastig is, je bent gewent op bepaalde momenten dat sigaretje te roken. Je moet de gewoonte om te roken op bepaalde momenten zien te doorbreken.

Omdat jullie samen stoppen, kunnen jullie op die momenten misschien elkaar er door heen slepen. Ga bijvoorbeed s'avonds na het eten een grote wandeling maken met zn tweetjes. In ieder geval wens ik jou en je vrouw veel succes!!

Groetjes

Reactie toevoegen