ben 3 jaar gestopt

Geplaatst door lindie 57 op 13/08/2016 - 22:03

Lid sinds 20 Mar 2013

4 maanden 4 dagen geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik kom nog eens kijken hier ,3 jaar geleden ben ik gestopt met roken en kwam ik hier regelmatig voor de steun en de herkenning want o wat kan stoppen moeilijk zijn om aan te beginnen de eerste stap en een keuze te maken en ervoor te gaan .

Ik had bijna 45 jaar gerookt en de laatste jaren rookte ik meer dan een pakje per dag er was inmiddels Copd geconstateerd en met de nodige medicatie erbij van luchtverwijderaars en ontstekingsremmers rookte ik gewoon door ,maar bij iedere longfunctie test kwam toen ook een longleeftijd uit die test en ik schaamde me dat ik met mijn 58 jaar na de test een longleeftijd bleek te hebben van een 85 jarige ,nou dat was de reden om me af te vragen waar ben ik nou mee bezig ,zelfs mijn huisarts zei het heeft geen nut dat je nog stopt ,tja dat was ook wel wat ik wilde horen als roker .Er kwam een nieuwe praktijondersteunster bij de huisarts en die zei Äls jij wil stoppen dan ga ik je helpen en dat was het duwtje .we zijn met pleisters begonnen de sterkste en laat ik eerlijk zijn de eerste week was gemakkelijk dan ben je nog euforisch want je rookt niet meer maar eerlijk gezegd die weken die kwamen waren toch moeilijk ,maar hoe langer je niet rookt hoe sterker je wordt en hoe trotser je op jezelf bent en het voornaamste was dat ik iedere keer als ik een sigaret wilde de gedachte opkwam "Nee ik wil nooit meer hier doorheen moeten want bij iedere ENE sigaret volgt weer een stoppoging en als je een paar weken gestopt bent wil je dat jezelf niet meer aandoen .

Geloof me mensen hoe moeilijk het is /lijkt er bestaat geen Een  sigaret ,doe het jezelf niet aan .,Bijna 3 half  jaar gestopt nu en eerlijk gezegd de zin blijft maar heb er bijna geen last meer van nu ,mijn wil is nu sterk en mijn copd klachten zijn sterk afgenomen .

Ben blij dat ik doorgezet heb en wil al die stoppers een hart onder de riem steken want geloof me ik begon mijn dag met een sigaret en eindigde mijn dag met een sigaret en dat jarenlang .

Ga ervoor stoppers ,vele zijn je voorgegaan en het lukt jou ook zeg dat iedere dag tegen jezelf " Ik rook niet meer "als een soort mantra iedere keer als je het moeilijk hebt of gewoon je dag mee beginnen en zeggen tegen jezelf "IK rook niet meer ".

Ik wens jullie allemaal een rookvrij leven toe  en heel veel sterkte en hou vol he ,je kan veel meer dan je denkt 

Lieve groetjes Lindie 

 

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 13/08/2016 - 22:11

Lid sinds 02 mei 2015

Dankjewel Lindie, en jij ook nog sterkte met volhouden, als je het nodig hebt !

Geplaatst door lindie 57 op 13/08/2016 - 22:18

Lid sinds 20 Mar 2013

4 maanden 4 dagen geleden gestopt met Cold Turkey.

Lief van je ,maar ik vind het van jou ook knap dat je nu al een maand gestopt bent ,geloof me daar zijn mijn 3 jaren niks bij ,de begintijd is veel pittiger .

Maar volhouden he ,je bent goed bezig en ik ga je volgen nu .

het gaat je lukken hoor ,je rookt gewoon niet meer en je bent geen verslaafde meer 

afbeelding van ytje

Geplaatst door yvondv op 15/08/2016 - 07:24

Lid sinds 01 feb 2014

6 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Lindie, 

Allereerst gefeliciteerd met jou 3 rookvrije jaren, super!

Beetje vergelijkbaar verhaal, ook ik rookte een pakje per dag, kreeg daar copd van, maar door mijn huisarts ben ik daar zo van geschrokken en meteen die dag gestopt, hij vertelde me, alles wat stuk is komt nooit meer terug, door m'n hoofd ging er vanalles en geen haar op m'n hoofd die nog wilde roken, tuurlijk had ik wel de drang die af en toe langskwam.

Vind het dan ook raar dat jou huisarts je door laat roken, de mijne is zo blij dat ik gestopt ben, allerbeste wat ik kon doen zegt hij, ben er dan ook heel trots op.

Ook mijn longleeftijd van over de 80 heeft mij best verdrietig gemaakt, terwijl ik nu 51 ben, maargoed...niet te lang over nadenken! We zijn gestopt en moeten inderdaad alert blijven voor die ene, want die bestaat niet!

Groetjes Yvon

Reactie toevoegen