Benieuwd wat anderen ervaren.

Geplaatst door zzzzaaazzz op 09/06/2013 - 10:25

Lid sinds 05 jun 2013

Hallo,

Mijn naam is Leroy 28 jaartjes en  sinds 23 maart 2013 gestopt.

In het verleden ben ik al eens 3/4 jaar gestopt geweest, toen had ik ook maar 4 rook carierre jaren. Het was toen relatief eenvoudig.

Helaas toen een zware tegenslag, en ik had zin om mijzelf 'te ver%@#$%[email protected]'.  Het was 08:00 uur 's ochtends en drank was niet echt een optie omdat ik nog naar school toe moest. 'Gelukkig' wist ik nog wel een andere methode, Sigaretten. Daar kon je ook lekker duizelig van worden.

Mijn idee was, ik ben eerder gestopt, dus nu gaat dat ook weer lukken...

 

Bijna 10 jaar later, meerdere pogingen gedaan, DVD Alen Carr, wilskracht, weddenschap met vrienden (wie als eerste weer begint...) etc..

Helaasch, Koos Kansloos.

Toch verder googlen, volgend jaar een nieuwbouw woning, mijn eerste neefjes gaan geboren worden, ik wil geen geld en gezondheid meer verkwisten.

Op internet de Eric Eraly methode gevonden, leuk 4 gratis videos!. 

Deze waren ook nog niet voldoende voor mij en ik voelde me inmiddels aardig hopeloos. Nog steeds elke ochtend eerst een peuk met een bak koffie voordat ik naar het werk ga.

Inmiddels is het al wel gelukt om pas de eerste sigaret op het werk te roken. (07:30 op staan, 08:45 eerste peuk), dit was een prestatie waar ik me echt goed bij voelde.. Maar het is niet wat ik wou.

Uiteindelijk toch besloten om de online seminar van Eric aan te schaffen. In het begin liep dat een beetje verkeerd en voelde ik mij opgelicht. Volledig onterecht, en een paar dagen later had ik dan toegang.

Ik wil eigenlijk niet veel van zijn methode verklappen, maar ik kan hem zeker aanraden.

Enige wat echt telt, je wil van het roken af. Als je twijfelt, rook dan lekker door en kom op een ander tijdstip terug.

 

Zo, dat was even een inleiding...

Goed, ik heb me later aangemeld hier dan dat ik gestopt ben, hoe zit dat?!

Zoals hierboven omschreven had ik dus de weddenschap van mijn vrienden verloren. Zij waren gestopt, en ik niet. Maar tot mijn verbazing hoor ik dat 'hij' af en toe bij gelegenheden weer rookt. Als hij dat kan, waarom ook niet.

Nu blijkt sinds vorige week dat zijn vrouw ('zij') ook 1 sigaret heeft gerookt. En de dag erna ook.... Als ik haar dus vraag, wil ze er wel vanaf blijven, maar 1 sigaretje... "dat is zoooooo lekker"....

tja.. In mijn ogen zijn ze om de verkeerde reden gestopt. Het feit dat ze af en toe roken vind ik knap, ik weet dat dit voor mij niet kan.

De reden dat ik mij dus aangemeld heb, is om te lezen hoe anderen het stoppen ervaren. Welke methode ze gebruiken en of die succesvol zijn.

Puur uit intresse.

 

grt'n 

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 09/06/2013 - 20:00

Lid sinds 14 aug 2012

9 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Leroy welkom op het forum  als ik je toch eens kon uitleggen hoe ik het ervaar om nu eindelijk al 10 maanden gestopt te zijn.Je zou eigenlijk een dag met mij moeten ruilen om het te ervaren.In het verleden eerder gestopt geweest maar vanaf de geboorte van mijn tweede dochter toch weer begonnen en tot 8 augustus 2012 continue gerookt .Bijna 34 jaar  gepaft veel  te lang en ik was hèt letterlijk spuugzat.Heb fibromyalgie en ik wist met mijn zorgachtergrond hoe slecht het roken daar eigenlijk voor is.Ik vond het roken een soort rustgever als ik veel pijn had .Dat dacht ik  he en nu voel me echt stukken beter ben zelfs weer aan het hardlopen al is het een keer per week het lukt me.Hoesten doe ik al lang nie meer en ik ben verleden week voor controle van mijn bloeduitslagen geweest ,kon niet beter .Slik ook geen medicatie meer voor mijn bloeddruk al met al ik ben een zeer gelukkig mens en mis het roken dus echt niet meer!!

Ben Cold Turky gestopt en ben er echt van overtuigd dat  je het echt moet willen!!

Wil jou ook heel veel succes toewensen!!

Geplaatst door Stephanie1603 op 26/06/2013 - 23:01

Lid sinds 23 jun 2013

Hoi leroy,

Goed van je dat het je toch is gelukt! Ik heb zelf nu 3 video's van eric gezien. Het helpt mij wel, alhoewel ik momenteel wel een moeilijk moment heb. Wat mij helpt is het mezelf niet te verbieden, alsof ik mezelf iets lekkers en leuks heb ontnomen, maar om me te bedenken waarom ik het niet wil. Ik ben nu een week gestopt en het lukt me aardig (ben ook nog niet in moeilijke situaties terecht gekomen). Ik heb het af en toe wel moeilijk.

Heb jij nog tips? Hoe is het voor jou? Wordt het makkelijker?

En trouwens, dat af en toe nog roken... Ik dacht ook dat ik dat kon en uiteindelijk ben ik dus toch weer verslaafd geraakt. Is echt geen goed idee. 

Groetjes Stephanie

Reactie toevoegen