champix en bijverschijnselen

Geplaatst door SytseFliegen op 13/10/2016 - 23:52

Lid sinds 13 okt 2016

Helaas met Champix moeten stoppen.
Vier weken geleden begon ik met de eerste fase Champix. Al snel merkte ik dat het bijwerkingen had, maar dat ook de trek in en de smaak van de sigaret drastisch verminderde. Dus nam ik de bijwerkingen op de koop toe, tot ik weer een week verder was en de bijverschijnselen wel heel erg vervelend werden. Ik ben toen direct met Champix gestopt omdat ik er hevige obstipatieklachten van kreeg. Naast het roken wat ik deed heb ik verder een gezond levenspatroon, maar de klachten werden nog steeds niet minder. Ook de huisarts gaf later aan beter te stoppen met Champix. Ondertussen ben ik 4 weken nicotine vrij waarvan twee weken zonder Champix

afbeelding van ally

Geplaatst door ally op 14/10/2016 - 08:15

Lid sinds 05 jan 2016

6 jaar 1 maand geleden gestopt met Nicotinell.

wow wat een goede stats! vrij van de champix en vrij van de sigaretten!

Jij hebt wel een BRAVO ronde verdiend zeg! Wat een heerlijkheid voor je lichaam en geest, niet meer hoeven , meer zuurstof en trots als een pauw mogen zijn.

Voel je die trots of blijheid nu nog niet, dan komt dat later wel, eens je echt goed doorhebt dat je vrij bent en verlost van die ziekmakende viezigheid

Een dikke Hoera, een nieuw vrij leven voor jou!

Gefeliciteerd hoor!

Er zijn een beetje veel actieve topics momenteel dus niet bang zijn als er niet veel reacties zijn dat je triomf niet opgemerkt wordt, zet dit eens op het Maandclubje september , daar gaan er veel stoppers blij zijn met je bericht, dat het zo snel al zonder champix kan!

Fier op je, goed bezig man!

afbeelding van Cisje73

Geplaatst door Cisje73 op 14/10/2016 - 12:14

Lid sinds 10 okt 2016

6 jaar 8 maanden geleden gestopt met Champix.

netjes zeg! dat je het zonder doet.yes

ik zelf heb op het slapen na geen bij werkingen, vandaag gestart met week 3 met slikken.
 

Geplaatst door SytseFliegen op 14/10/2016 - 22:22

Lid sinds 13 okt 2016

Bedankt voor jullie mooie reacties. Het is niet altijd even makkelijk, maar het voelt enorm vrij inderdaad. Achteraf bizar om zo afhankelijk te zijn van een sigaret. Nu blijkt dat Champix ook best veel klachten geeft (verslavingszorg verstrekt het niet ivm bijverschijnselen) , maak ik me ook van dat spul niet afhankelijk en zet ik door. Kies doelen, mijn doelen zijn bv betere zangkwaliteiten, voorbeeldfunctie werk en omgeving, en gezonder ouder worden.
Uiteraard wens ik jullie allemaal ook heel veel kracht en succes toe in jullie proces!!!

afbeelding van ally

Geplaatst door ally op 16/10/2016 - 22:15

Lid sinds 05 jan 2016

6 jaar 1 maand geleden gestopt met Nicotinell.

ja inderdaad, je kan het niet begrijpen dat je je dat jezelf al die jaren hebt aangedaan maar begrijp dat je verslaafd was en nu niet meer. Er zijn geen voordelen aan verslaafd zijn. Zelfs de voordelen die je eraan gaf toen je rookte blijken alleen maar verkapte nadelen te zijn. En het fijna inademen van de rook blijkt alleen maar walgelijk als je de nicotinereceptoren hebt afgebouwd.

Nogmaals dikke proficiat en geniet van de vrijheid!

Reactie toevoegen