Champix en bijwerkingen

Geplaatst door Gerrie50 op 09/04/2013 - 14:59

Lid sinds 17 Mar 2013

Graag wil ik jullie vragen om eventueel met mij mee te denken. Ik slik nu een maand Champix en het stoppen met roken gaat prima, 1e week paar beetje vreemde dromen gehad maar niet noemenswaardig, misselijk ben ik niet.

Waar ik wel last van heb is een ontzettend zere, pijnlijke tong! Het is net of mijn tong hevig verbrand is en zo voelt het ook.

Omdat ik niets aan mijn verdere eet en leefgewoontes heb veranderd, zou je dus kunnen denken dat deze klachten veroorzaakt worden door de pilletjes van Champix.

Zijn er mensen onder ons die dit herkennen?

Zijn er mensen onder ons die hier een oplossing voor hebben.

Heb op advies van de huisarts wel een mondspoeling van huisarts gehad, maar verder kon hij er ook niet zoveel mee.

Graag hoor ik van jullie.

Gerrie.

Geplaatst door rietje op 12/04/2013 - 18:41

Lid sinds 27 feb 2013

Hoi Gerrie,

Ik herken die klachten, maar dan in veel mindere mate.

Heb ook een paar keer het gevoel gehad van: wat heb ik te heet gegeten of gedronken, voelde idd net of ik mijn tong gebrand had. Dit was altijd 's avonds, dan nam ik water en hield dat zo lang mogelijk in mijn mond.

'smorgens was het dan wel weer over, heb er de laatste week geen last van gehad.

Hoop dat het bij jou ook overgaat

Rietje

Geplaatst door rietje op 12/04/2013 - 18:42

Lid sinds 27 feb 2013

p.s.

ik gebruik al 3 maanden champix

Geplaatst door Gerrie50 op 15/04/2013 - 20:26

Lid sinds 17 Mar 2013

Hallo allemaal, jammer dat alleen Rietje reageert op mijn berichtje. Alle andere champix gebruikers hebben geen last van de bijwerkingen zoals ik heb om schreven?? Heb vanaf verleden week donderdag 2x 0.5 miligram champix geslikt om de klachten te doen minderen. Dat helpt wel alleen krijg ik dan toch wel last van het zin krijgen in allerlei lekkere dingen, en ook schieten er gedachten door mijn hoofd van ach 1 sigaretje kan ik toch wel opsteken?

Harstikke gevaarlijk dus ...... die gedachtes.

Vandaar dat ik vanaf vandaag dus maar weer 2x 1 mg per dag ga slikken, ik ben gestopt met roken en wil dat ook blijven. Hoop dat de bijwerkingen niet zo heftig zullen zijn en de uitwerking missen in mijn mond, maarja dat is nog even afwachten.

 

Groet, Gerrie.

Reactie toevoegen