Champix geeft mij non-stop hunkering en onthoudingsveschijnselen: iemand ook zo'n ervaring en misschien tips?

Geplaatst door Joop321 op 21/09/2015 - 21:29

Lid sinds 17 sep 2015

Hoi,

Ik wil al heel erg lang stopen met roken. Ik rook zo'n 20 jaar. Allen Carr werkte bij mij niet, nicotinepleisters ook niet, dus begon ik 2 weken geleden aan de Champix via de huisarts. Ik las en hoorde heel positieve verhalen over Champix. Ik hield me keurig aan het recept en bleef roken. Mijn stopdag stond op dag 8.

Wat er gebeurde: op dag 2 kreeg ik een onvoorstelbare drang om te roken. Ik denk dat ik op die dag wel bijna 100 sigaretten gerookt heb. Ik ging kettingroken, wel meer dan 12 sigaretten in een uur, iets wat ik daarvoor nog nooit gedaan had. In de dagen erna werd de drang om te roken iets minder, ik zat weer op het niveau van voordat ik met Champix begon. Dat minderen ging op wilskracht.

Stoppen op dag 8 heb ik niet gered. Stoppen op dag 10 ook niet. Ondanks telefonische ondersteuning die ik ingeschakeld heb. Nu is dag 15 bijna voorbij en heb ik besloten om te stoppen met Champix omdat ik gek wordt van de onthoudingsverschijnselen. Die onthoudingsverschijnselen zijn er als ik niet rook en als ik wel rook. Als ik trek in eten heb, of gegeten heb. Ik heb zelfs het gevoel dat ik zonder Champix langer zonder sigaret kon dan met Chamix. Mijn stopdag staat nu op dag 17, maar ik zie het helemaal niet zitten om te stoppen. Voor mijn gevoel zullen de ontwenningsverschijnselen bij het gebruik van Champix erger zijn dan bij onvoorbereid cold turkey stoppen. 

Ik vind op inernet helemaal niets over dit effect terug. Ook zijn mijn apotheek en arts erg verbaasd over dit effect. Iemand ook zo'n ervaring? Tips? Ik ben radeloos. Ik wil dolgraag stoppen: we zijn na jaren van wensen in blijde verwachting van ons tweede kind.

 

Geplaatst door Menthe op 22/09/2015 - 03:41

Lid sinds 09 jan 2015

1 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Joop ,

Wat vreemd ,ik heb ook een keer champix gdhad en dit soort verschijnsel had ik niet .

Wat zegt de huisarts ervan ,anders stoppen met de champix .

Ikzelf ben nu gestopt met een e sigaret eerst met nicotine en later zonder ,is me goed bevallen ,misschien een idee ?

Ik hoop dat je hier wat aan heb ,ligt er ook aan wat de huisarts ervan zegt natuurlijk .

Succes 

Groetjes Menthe

Geplaatst door Yvondv op 22/09/2015 - 07:48

Lid sinds 01 feb 2014

5 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Joop, 

Welkom en goed van je dat je wil gaan stoppen.

Ik heb geen ervaring met een hulpmiddel, kan je daar geen advies in geven, maar denk dat je er teveel aan moet denken, dat je daarom steeds meer gaat roken, nee ik heb geen verklaring, het is maar een idee.

Misschien kan je beter Cold Turkey stoppen, stap er positief in en het gaat je gewoon lukken.

Wees een blije stopper, bedenk dat er meerdere jou voor zijn gegaan en ook die hebben het gered. Je kan het!

Veel lezen en praten hier, hou ons op de hoogte.

Heel veel succes!

Geplaatst door petra1969 op 22/09/2015 - 12:47

Lid sinds 21 apr 2014

5 jaar 7 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

Hallo Joop

Waarschijnlijk neemt je darm niet goed op!

Roken ontregelt alles van binnen.... Maak je lijf gezonder alvorens je gaat stoppen.

Multivitamine uit een Reformzaak (dus niet Trekpleistertroep), en extra vitamine C 2.000 mg twee maal daags, en heel veel water drinken.

Pas wanneer je jezelf beter voelt en niet de gedachten hebt dat een middel jou makkelijk van het Roken zal afhelpen, weer een nieuwe datum prikken.

Altijd overleggen met Huisarts, vraag hem anders hoe het zit met slechte opname in Darm?! 

Stoppen is een interessante reis, die zelfs bij sommigen weinig klachten geeft, mits je "Mindset"goed is.

Het gaat je hoe dan ook lukken.... Succes!

Geplaatst door jurgen-001 op 29/09/2015 - 18:11

Lid sinds 10 aug 2015

13 jaar 11 maanden geleden gestopt

ik denk dat het van persoon tot persoon is ik zelf ben nu al 6 weken gestopt met roken met champix en heb niks van bijwerkingen in tegendeel zelfs ik moet geen sigaretten meer hebben ik vind zelfs dat ze stinken , ik heb zelf 33 jaar gerookt en nu voel ik me stukken beter mijn smaken komen veel beter uit mijn geur is stukker beter geworden en zelfs zware inspanningen gaan veel beter . En ja je moet zelf echt willen stoppen hoor met roken hoor .

 

Succes verder

Geplaatst door Yvondv op 29/09/2015 - 18:21

Lid sinds 01 feb 2014

5 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Jürgen, 

Super dat je nog steeds rookvrij ben, lekker doorgaan zo!

Maar blijf alert, geef niet toe wanneer er een moment van twijfel kom!

Een fijne avond!

Geplaatst door Mleintje1982 op 05/10/2015 - 22:48

Lid sinds 05 okt 2015

4 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik doe t nu cold turkey. Eerder champix gebruikt, maar werd er emotieloos echt numb van. Kan verschillen p.p. Natuurlijk.

Reactie toevoegen