Cold Turkey

Geplaatst door Anneri op 03/01/2018 - 18:27

Lid sinds 02 jan 2018

Nu 60 uur gestopt,voldoende turkey en ik begin nu al zoveel te eten...dat moet natuurlijk ook niet! Water drinken dan maar ,verder lamlendig en hang maar wat op de bank te chagerijnen..

afbeelding van suus6

Geplaatst door suus6 op 03/01/2018 - 22:54

Lid sinds 04 nov 2017

5 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

haha mopper mopper mopper he? zo herkenbaar! Welkom hier Anneri laugh

Beetje extraeten mag nu best hoor, je moet wel extra lief voor jezelf zijn nu je zo goed bezig bent door dat gevecht met het nicotinemonster aan te gaan cheeky Maar je hebt gelijk, kan geen kwaad om een heel klein beetje op te letten wat je allemaal aan eten naar binnen werkt (al heb ik wel zoiets van ....wacht daarmee tot de eerste stopweek voorbij is, en ga deze week los op alles waar je maar trek in hebt, alles liever dan roken nu)

heel veel succs in elk geval! Ben je wel eens eerder gestopt, en rookte je veel/lang?  Als je zin hebt of nog meer wil mopperen , kom dan es kletsen in de maandclub van de Januari stoppers 2018. Samen mopperen is veel leuker haha.

Als afsluiting nog twee leestips hier op het forum, voor als je even wilt lachen of afleiding/motivatie nodig hebt:

http://https://ikstop.nl/poll-wat-jouw-meest-genante-rookervaring

https://ikstop.nl/waarom-was-ik-ook-alweer-gestopt-lijst

 

Fijne avond nog!

Geplaatst door Lietje (niet gecontroleerd) op 10/02/2018 - 23:14

Lid sinds

Blij dat ik niet alleen ben met stoppen met roken. Ik vraag me nog steeds af waarom. Het is dag twee, straks drie. Ik draai weg en ik was bijna flauwgevallen vandaag. Mijn bloeddruk was veel te laag en eigenlijk mocht ik niet gaan hardlopen.

Ik eet en snoep tegen mijn zin. Ik kan het zo laten wanneer die vreselijkste dagen weg zijn. Soms ben ik misselijk i.p.v ik honger heb. Mijn lichaam is,er ziek van. Ik had gisteren heel de dag gehuild en bij het minste huil ik weer. Ik vraag me af waarom ik stop met roken maar ik weet uit een eerder poging dat het straks beter wordt.

Het word lichter. Ik heb ook tentamen. Weer een moment uitgekozen.... Het is of ik naar problemen vraag maar het is ook financieel te onmogelijk geworden. Op mijn nachtafel ligt nicorettekauwgum.

Ik vertik het, of ik moest doodvallen alvorens eentje te nemen... Viel ik net niet bijna flauw tijdens hardlopen? Toch... dan moet ik maar flauwvallen...

Het is zo makkelijk te roken en verslaafd te worden, zo moeilijk af te raken. Ik rook sedert 14de. Ik huil alweer.

Het komt vast goed.

afbeelding van suus6

Geplaatst door suus6 op 12/02/2018 - 10:05

Lid sinds 04 nov 2017

5 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo Lietje, ik vroeg me even af hoe het me je gaat nu?

afbeelding van Sollie

Geplaatst door Sollie op 14/02/2018 - 19:48

Lid sinds 14 feb 2018

5 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai, ik herken je worsteling maar al te goed.. Heftig dat je haast flauw valt, dat herken ik dan weer niet.. Lage bloeddruk? Jeempie. Ik vind ook de emoties het moeilijkst. En vreemd ook eigenlijk.. "Het is maar een sigaret".. Van eerdere pogingen weet ik nog dat ik de hele boel bij elkaar gehuild heb en zelfs woest werd zo nu en dan. Al zijn we twee verschillende mensen en ligt er waarschijnlijk bij jou iets anders ten grondslag aan je verslaving, ik denk dat ik je begrijp. Heb je welleens bedacht waarom je eigenlijk was begonnen? Voor mij verving het roken het gemis van mn vader na de scheiding van mn ouders.. Door te roken kon ik een beetje m'n vader bij me hebben. Een gewoonte die hij had, de geur etc.. Tja.. Heb ook vanaf m'n dertiende/ veertiende gerookt en ben tussentijds twee jaar gestopt en pas weer begonnen.. Ik ben nu 39 jaar. Weer begonnen omdat ik dacht: ah joh, tijdens het uitgaan kan het toch wel? Kon het daarna ook weer laten, dus. Totdat ik het dus niet meer kon laten.. De afgelopen weken ben ik verschillende keren gestopt en weer begonnen, maar ik klim in hetzelfde schuitje als waar jij in zit en ga ook volhouden vanaf op z'n laatst middernacht vanacht. Heel goed van je dat je volhoudt! Je houdt het toch nog vol? Ik kom lekker met je meehuilen hoor! Zet 'm op meid! WE GOT THIS!

Geplaatst door Lietje (niet gecontroleerd) op 14/02/2018 - 20:32

Lid sinds

Nog steeds gestopt. Dag 6 en voor het eerst voel ik me menselijk...

afbeelding van Sollie

Geplaatst door Sollie op 14/02/2018 - 22:54

Lid sinds 14 feb 2018

5 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Super! Wat goed! Dikke duim voor jou Lietje yes

 

afbeelding van suus6

Geplaatst door suus6 op 14/02/2018 - 23:27

Lid sinds 04 nov 2017

5 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Oh yeah wat goed Lietje!:-)
Doorzetten nu hoor,de eerste week is het lastigst, daarna wordt t steeds beter en makkelijker. Je bent hartstikke goed bezig, wees trots op jezelf!

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 16/02/2018 - 10:26

Lid sinds 17 nov 2017

5 jaar 10 maanden geleden gestopt met Tabex.

Je emotionele huishouding raakt flink in de war, je dopamine, alle stofjes in je hersenen weten niet hoe ze het hebben zonder de sigaret. Het is dus ook biologisch, die emoties. Onderschat het niet, die invloed van al die chemische stoffen die in de sigaret zitten. 

Daarnaast dempt het roken je emoties. Zonder roken heb je de naakte gevoelens, daar moet je nu mee dealen. Ik heb ook heel wat tranen gelaten. Het is echt de moeite waard om dit dal door te gaan en door te zetten. Aan de andere kant heb je vanaf dag 1 ook al de voordelen van het gestopt zijn. Dat motiveert natuurlijk ook.

Geplaatst door Lietje (niet gecontroleerd) op 16/02/2018 - 10:56

Lid sinds

Dag allen,

Dag 8 nu en het is nog steeds niet simpel. Lichamelijk gaat het een stuk beter maar ik voel nog steeds drang naar een sigaret. Hopelijk slijt dat gevoel. Vooral iets gaan drinken is erg gevaarlijk!

Ondertussen hardloop ik alweer en als ik zo doorga, kan ik wel aan elke marathon deze zomer deelnemen. Ooit deed ik nog een poging en ging ik bijna dagelijks 2,5 u hardlopen. Het is waarschijnlijk een andere verslaving maar lijkt me wel een betere...

Emotioneel zie ik nog zeker af en ik denk dat veel gevoelens door het roken gesust werden. Nu voel ik me zeg maar naakt, breekbaar, heel kwetsbaar. Alles lijkt nu wel zichtbaar. Ik denk dat roken wel iets te maken kan hebben met eerste gevoelsmatige ervaringen... Ik heb een hechtingstoornis en ik vraag me af of deze stoornis alles extra bemoeilijkt. Roken was voor mij een troost, houvast en standvastigheid. Ik klampte me aan die peuken vast.

Dat loslaten leek verscheurend. Misschien ook door de hechtingsstoornis. Ik ben nog steeds los en het gaat redelijk maar wanneer mijn emoties over drie weken niet gaan bedaren, verbeteren, rustiger worden (ik heb chronisch veel pijn) dan rook ik terug of vervang ik het met nicorettekauwgum.

Dit is mijn persoonlijke voornemen omdat het zoveel pijn doet ik zelgs denk uit het leven te stappen. Die gedachten zijn niet goed.

Ik geef mezelf drie weken, een maand tijd vol te houden of toch alweer te gaan roken.

Klinkt vast cliché.

Groetjes!

afbeelding van Sollie

Geplaatst door Sollie op 16/02/2018 - 11:13

Lid sinds 14 feb 2018

5 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo kouwe kalkoenen... Is dit de biechtstoel? Ik stond op met zoveel zelfhaat.. Lon10 noemt net "naakte emoties" ja.. Dat kun je wel zeggen.. Het lelijkste van het lelijkste kwam naar boven.. Ok overdrijven is ook een vak, maar mooi was anders.. Ik ben gezwicht. En ik vocht niet eens.. Ik heb ze gewoon gehaald en er net twee gerookt :( Zo nu kan ik mooi mezelf weer op de kop geven en m'n zelf verachting bevestigd zien. Is er een psycholoog in de zaal?! Ik weet even niet wat ik verder moet zeggen.. Maar zo gaat het dus al weken. De ene dag stop ik en de volgende dag zwicht ik weer.. Wil ik dit wel? Ja, ik wil dit wel. Maar ik vind het behoorlijk moeilijk. Ik ben te makkelijk voor mezelf I guess.. Ik ben bang voor de emoties die omhoog komen als ik heel eerlijk ben. Iemand die hier op wil/ kan reageren? 

Geplaatst door Lietje (niet gecontroleerd) op 16/02/2018 - 11:42

Lid sinds

Dag Sollie,

Mijn laatste bericht is ook niet erg motiverend geweest voor anderen en vooral niet voor iemand die recent stopt.

Ik vroeg me af waar ik aan begonnen was want ik ging door een hel en kon de eerste dagen zelfs mijn bed amper uit. Ik kon bijna geen inspanning doen omdat mijn bloeddruk veel te laag was en ik helemaal wegdraaide.

Voor mij was het heel heftig en de eerste dagen zijn heftig. Daarom moet je jezelf wel goed voorbereiden te stoppen. Misschien gaat het beter wanneer je thuis bent, vakantie hebt? Of juist niet? Dat is erg persoonlijk.

Waarom wil je stoppen? Doe je het met of zonder hulpmiddel? Misschien gaat afbouwen beter? Wees niet te streng voor jezelf want dat werkt niet...

Als het niet lukt, is het misschien niet het moment en ben je daar niet klaar voor. Dat kan gebeuren en dat is niets nieuws maar gebeurd vaker. Wees niet boos op jezelf daarover. Dat heeft geen enkele zin. Als je morgen griep krijgt, ben je dan ook boos op jezelf?

Als het nu niet lukt, laat het idee dan even los en kies een ander moment uit.

Groetjes en sterkte!

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 16/02/2018 - 12:25

Lid sinds 17 nov 2017

5 jaar 10 maanden geleden gestopt met Tabex.

6 Praktische Tips Om Succesvol Te Stoppen Met Roken

1. STOP RADICAAL!

Bouw het aantal sigaretten dat je rookt niet geleidelijk af, maar stop direct en definitief. Breek je sigaretten in tweeën, stamp ze fijn, verpulver ze, gooi ze weg. Er is geen weg terug. Je stopt resoluut. Van alle succesvolle ex-rokers is 90% direct – dus zonder langzaam te minderen – gestopt. Prik een datum en ga ervoor!

2. WEG MET DIE ASBAK

Het mooie van stoppen met roken is dat het lekker opruimt. Verwijder alles in huis wat op de een of andere manier met roken in verband kan worden gebracht: asbakken, tabak, vloeitjes, pakjes sigaretten, aanstekers, etc. Die heb je toch niet meer nodig.

3. SCHRIJF JE MOTIVATIE OP

Pak een vel papier en schrijf op waarom je wilt stoppen. Bijvoorbeeld vanwege je gezondheid, de kinderen, of omdat je er HEEL VEEL GELD mee uitspaart.  Hang deze argumenten op een goed zichtbare plek in huis op. Ergens waar je vaak komt. Bijvoorbeeld de keuken of het toilet.

4. HOUD GROTE SCHOONMAAK

Houd thuis een grote schoonmaak. Was de gordijnen, zet ramen en deuren open. Zorg dat alles fris en schoon is. Voorzie desnoods de muren en het plafond opnieuw van een sausje. Geef ook de auto van binnen een flinke schoonmaakbeurt, zodat hij weer lekker fris ruikt. Maak vooral de asbak schoon. Of nog beter: haal de asbak uit de auto. Hup, weg ermee!

5. ZORG VOOR AFLEIDING

Rokers die stoppen, kunnen vaak maar aan één ding denken: roken. Zorg dus voor afleiding. Maak er een actieve dag van, onderneem dingen en zoek afleiding voor de momenten waarop je normaal een sigaret opstak. Vooral vrije dagen duren soms lang. Idee: trek er op uit, ga op pad, doe iets leuks. Voor je het weet, is er weer een dag voorbij waarop je niet hebt gerookt!

6. ZOEK EEN BUDDY

In je eentje stoppen met roken, kan best lastig zijn. Probeer daarom samen met iemand anders te stoppen. Er is vast nog wel een roker in jouw omgeving die graag van zijn of haar verslaving af wil komen. Het is zeer stimulerend om elkaar af en toe een moed in te kunnen spreken als je het zelf even moeilijk hebt!

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 16/02/2018 - 12:28

Lid sinds 17 nov 2017

5 jaar 10 maanden geleden gestopt met Tabex.

Deze regels heb ik van een stoppen met roken site afgeplukt en opgeslagen, maar welke dat was, weet ik niet meer. Wat mij heeft geholpen is motivatie verzamelen en naar een datum toeleven. Wat voor datum? Ik heb een motivatiecursus gedaan (ikstopermee.nl) en Tabex gebruikt. Deze site (met buddy's) helpt ook. 

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 16/02/2018 - 12:33

Lid sinds 17 nov 2017

5 jaar 10 maanden geleden gestopt met Tabex.

Bedenk ook een manier om met je emoties om te gaan en/of je problemen aan te pakken. Gesprek met iemand uit je vriendenkring of familie, coach of therapie of cursus of zelfhulpboek... als je mentaal iets dwars zit en je gebruikt roken als medicijn dan wordt het lastig.

Roken is schoon schip maken, dat vergt een mentale kracht. Aan de andere kant: als het je lukt om te stoppen met roken gééft je dit ook mentale kracht en zul je merken dat je andre zaken ook makkelijker oppakt. (En nee, ik ben geen pscholoog, maar ervaringsdeskundige)

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 16/02/2018 - 12:35

Lid sinds 17 nov 2017

5 jaar 10 maanden geleden gestopt met Tabex.

@Lietje; tof dat je Solly ook een hart onder de riem steekt. Ben je wel onder controle van een arts? Als ik je lichamelijke klachten lees is het misschien goed om advies en ondersteuning te zoeken bij de dokter voor het stoppen met roken.

Reactie toevoegen