Crowdfundingsactie voor Stichting Rookpreventie Jeugd en Tabak Nee

Geplaatst door Jessy op 13/05/2019 - 15:32

Lid sinds 24 okt 2008

Wanda de Kanter en Pauline Dekker zijn een crowdfundingsactie gestart voor hun Stichting Rookpreventie Jeugd (https://www.stichtingrookpreventiejeugd.nl/) en hun TabakNee organisatie (https://www.facebook.com/TabakNee-136728286498119/?ref=ts).

Deze twee longartsen hebben mij door het niet-roken heen gesleept. Ik vind ze geweldig. Hier vind je hun tekst waarin ze ons oproepen iets bij te dragen: https://wandadekanter.nl/2019/05/12/crowdfunding-gestart-stichting-rookpreventie-jeugd/?fbclid=IwAR2sPvSvOe7_aLGVRWPwBeV6bMVe8eraLGLIfDjf07-UAZZaoxOlQd_PeQg

Iets van het geld dat wij nu uitsparen kunnen we misschien aan hen geven? Ik heb al wat gestort. 't Zou fijn zijn als jullie het ook willen verspreiden via julie facebook of twitter en zo. Teksten om te delen zijn hier te vinden: https://www.facebook.com/wanda.dekanter

Tot slot: hun oproep:

Lieve allen,

Al jaren vechten Pauline en ik voor de dag dat niemand meer rookt, voor een rookvrije jeugd. Van rechtszaken – waaronder de aangifte tegen de tabaksindustrie – tot campagnes om de explosie aan verkooppunten te stoppen. Eerder dit jaar zijn wij uit de Alliantie Nederland Rookvrij gezet omdat we te activistisch zouden zijn. Tegelijkertijd stopte KWF Kankerbestrijding ook de financiering voor onze strijd.

Maar wij blijven vechten op het scherpst van de snede! Wij stellen de slinkse praktijken van de tabaksindustrie aan de kaak en wij blijven de overheid bestoken om in actie te komen. Want de enige die het roken kan stoppen is de overheid.

Help ons in de strijd voor een rookvrije jeugd? Steun onze crowdfundingsactie en doneer via www.stichtingrookpreventiejeugd.nl.  

Onze activiteiten
Wij strijden voor een effectief beleid om het roken te ontmoedigen. De accijnzen op tabak moeten drastisch omhoog en het aantal verkooppunten van tabak moet worden beperkt tot tabaksspeciaalzaken. Rookverboden moeten worden uitgebreid, zodat kinderen niet meer worden geconfronteerd met sigaretten. Wij voeren onze strijd via onze eigen websites (Stichting Rookpreventie Jeugd, TabakNee, Sick of Smoking) en social media, via rechtszaken, klokkenluiders, artikelen in de krant, lezingen en gesprekken met wie het ook wil horen.

Help ons Den Haag wakker te schudden! Help ons de achterkamertjespolitiek van de sjoemelende tabaksindustrie bloot te leggen!

Bijna niemand begint te roken na zijn 25e. De tabaksindustrie verleidt daarom kinderen, pubers en jongvolwassenen tot een verslaving waarvan de vreselijke gevolgen pas later in hun leven zichtbaar worden. Dát is het bedrijfsmodel van de tabaksindustrie en daar strijden wij tegen. En dat kan alleen maar keihard. Want een verslaving is keihard.

Roken is vermijdbare doodsoorzaak nummer 1 in Nederland.
Wekelijks steken honderden jongeren onder de 25 jaar hun eerste sigaret op.
Er zijn meer verkooppunten van sigaretten dan van brood en supermarkten verdienen er miljarden aan.
‘Zien roken doet roken’ en stiekem staan heel veel idolen rokend op Instagram omdat ze worden omgekocht door de tabaksindustrie.
De tabaksindustrie spreekt cynisch van ‘replacement smokers’ – de nieuwe generatie rokers die dode rokers weer moet vervangen.

Wij vertellen je graag zoveel meer, maar vragen je nu vooral om jouw steun. Doneer wat je kunt, elke euro is welkom in onze strijd. We hopen in de komende maand €100.000 op te halen zodat we dit jaar door kunnen met vechten. Dit geld hebben we nodig om de journalisten en juristen te betalen die – tegen gereduceerd tarief – voor ons werken. Wijzelf zetten ons, net als de andere bestuursleden van Stichting Rookpreventie Jeugd, onbezoldigd in voor deze zaak.

Deze crowdfundingsactie wordt mogelijk gemaakt door Leonard Witkamp van gezondheidsinstelling Ksyos: dankjewel!

Met warme groeten,
Pauline & Wanda

Wanda de Kanter, voorzitter Stichting Rookpreventie Jeugd
Longarts Antoni van Leeuwenhoek Amsterdam

Tel: 020-5129098

Mail: W.dekanter@nki.nl

Volg me op Instagram |Facebook | Linkedin | Twitter

Doneer voor onze crowdfunding via Www.stichtingrookpreventiejeugd.nl

 

Reactie toevoegen