Daar ben ik weer

afbeelding van Sonjaatje123

Geplaatst door Sonjaatje123 op 21/09/2016 - 20:33

Lid sinds 02 dec 2013

3 jaar 10 maanden geleden gestopt

 

Hallo kanjers,

Daar ben ik dan weer.. Vaak gestopt en net zo vaak weer begonnen. Heb boek Allan Carr gelezen, nicotinepleisters gebruikt, e-sigaret , maar toch (zelfs een keer na twee jaar te zijn gestopt) weer begonnen. Ik haat roken en ik haat stoppen. Bah! Ik wil stoppen en het volgende moment niet meer. Ik weet dat t slecht is, maar ik vind het vaak zo lekker.

Zit nu te denken om naar huisarts te gaan voor Champix. Iemand de juiste woorden voor mij???????? HELP!!!!

 

 

afbeelding van Adrie010

Geplaatst door Adrie010 op 21/09/2016 - 21:30

Lid sinds 07 jan 2012

3 jaar 10 maanden geleden gestopt

Hé Sonjaatje.... jij bepaalt of je wel of niet wilt stoppen, daar kunnen wij geen verandering in brengen. Het verhaal van stoppen en toch weer beginnen komt mij heel bekend voor, zo ging het bij mij ook. Je moet voor 200% achter je stopbesluit staan en beseffen wat of het roken allemaal met je doet. Maak een lijstje met de voor- en nadelen. Zelf heb ik dat ook gedaan en het lijstje met de nadelen is wel 20 x zo lang als dat van de voordelen. Het enige voordeel wat ik zelf kon bedenken was dat ik me in sommige situaties beter een houding weet te geven. Ik moet toegeven, dat een enkel sigaret me lekker smaakt, maar de meeste peuken steek ik als gewoonte op en die smaken niet eens.

Zelf stop ik maandag. Ik ben nu tot het besef gekomen dat ik mijn eigen leven wil leiden en het niet meer willen laten beheersen door een ziekmakende verslaving. Lees maar veel hier op het forum en misschien dat dan ook jouw voorkeur uitgaat naar het stoppen met roken.

Stoppen is niet altijd gemakkelijk, dat moeten we ons voor ogen houden, maar ik heb nog geen enkele stopper gehoord die er spijt van heeft.

Succes in ieder geval, ook op deze site vind je veel info over Champix.

 

 

afbeelding van Sonjaatje123

Geplaatst door Sonjaatje123 op 21/09/2016 - 21:53

Lid sinds 02 dec 2013

3 jaar 10 maanden geleden gestopt

 

Dank je Adrie010 voor je reactie.

Ben me aan het oriënteren.. Ik ga het boek van Allan carr nog maar eens lezen, dat heeft mij eens twee jaar van het roken afgehouden.

Ben alleen bang voor alle stress die het stoppen gaat geven (ik heb het al zo vaak meegemaakt). Ik zei steeds: ik stop nooit meer... Maar het blijft knagen. Zoveel mensen kunnen het, waarom ik niet?? Rook ondertussen al 40 jaar meer dan een pakje per dag. En ik haat het als ik dik word...

Heb ondertussen ook st janskruid pillen besteld, ze noemen dat de natuurlijke Champix.  Eventueel kan ik ook acupunctuur doen of laser. Als ik er maar vanaf kom. Wordt vervolgd...

afbeelding van ally

Geplaatst door ally op 22/09/2016 - 08:38

Lid sinds 05 jan 2016

3 jaar 3 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

hallo sonjaatje,

Ik stop komende maandag en de paniek giert ook af en toe door mijn lijf, die angst voor het stoppen is normaal. Jij hebt een periode van 2 jaar niet gerookt dus kun je die niet als motivatie gebruiken? Je bent toch geen 2 jaar ongelukkig geweest omdat je niet meer rookte ? Wens je heel veel succes en inderdaad veel hier op het forum komen, champix werd ik doodziek van dus raad het niet aan, het schijnt velen te helpen maar voor mij geen optie want was er echt ziek van. Nu met nortrilen aan het stoppen, ook een antidepressivum als zyban , heel goedkoop en helpt de ontwenningsverschijnselen te onderdrukken. Ben er al een keer mee gestopt vorig jaar, dat ging toen heel vlot, een beetje te vlot denk ik. :)

Maar nu wil ik er echt vanaf, ben het beu. Altijd die verslaving moeten voeden en uitvluchten moeten verzinnen om het te kunnen volhouden. We gaan ervan af geraken, let's do it!

Geplaatst door Mien op 22/09/2016 - 12:13

Lid sinds 02 sep 2016

3 jaar 10 maanden geleden gestopt met Tabex.

Sonjaatje,

Nou, ik begrijp dat je het goed zat bent. Dat moet helpen bij het stoppen.

Ook ik heb 40 jaar meer dan een pakje per dag gerookt. Heb veel geprobeerd, ook Champix en net als Ally werd ik er ook doodziek van. Als je wat googelt zul je zien dat meer mensen daar ziek en depressief van zijn geworden. Nu heb ik Tabex gebruikt en dat is voor mij het enige dat helpt. Geen rookbehoefte (lichamelijk) en geen bijwerkingen. Ben nu op dag 6 en het is gewoon te doen.

 

afbeelding van Sonjaatje123

Geplaatst door Sonjaatje123 op 25/09/2016 - 22:24

Lid sinds 02 dec 2013

3 jaar 10 maanden geleden gestopt

Dank jullie voor de reacties. 3 oktober stop ik, dan heb ik een week om het boek te lezen. Tot volgende week!

afbeelding van August

Geplaatst door August1960 op 04/10/2016 - 21:28

Lid sinds 01 dec 2014

3 jaar 8 maanden geleden gestopt met Champix.

Hallo Sonjaatje,

Ben je inmiddels gestopt??

Je kan het, dat heb je al eens bewezen door twee jaar gestopt te zijn.

Iedereen zou het liefste hebben om op een dag voor het slapen de laatste peuk te roken en de volgende ochtend als volwaardige niet-roker wakker te worden.......alsof ons rookleven niet meer is geweest dan een boze droom.

Stoppen met roken komt het e.e.a. bij kijken en moet je inderdaad wat voor doen en ergens doorheen. Er zijn er bitter weinig die zonder last van de verslaving afkomen.....dus wees er niet al te bang voor en overleven doe je het in ieder geval.

Ik kan je alleen maar meegeven, ga het aan en blijf achter je standpunt staan, nooit meer roken.

Heel veel succes en kom hier voor steun, herkenning en advies......en met een paar dagen pep jij de nieuwkomers weer op.

Groetjes Guus

afbeelding van ally

Geplaatst door ally op 04/10/2016 - 22:06

Lid sinds 05 jan 2016

3 jaar 3 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

Je bent een schat Guus! Ben al blij dat ik gestopt ben enkel en alleen voor de prachtige mensen hier op het forum!

Geplaatst door Mien op 05/10/2016 - 08:35

Lid sinds 02 sep 2016

3 jaar 10 maanden geleden gestopt met Tabex.

Denk niet dat het gelukt is 3 oktober ..sad

afbeelding van Sonjaatje123

Geplaatst door Sonjaatje123 op 11/10/2016 - 21:26

Lid sinds 02 dec 2013

3 jaar 10 maanden geleden gestopt

Jawel!!! Het is gelukt hoor! Ik kan alleen praktisch nooit een reactie plaatsen of iets vertellen, want met iPhone en iPad wil het gewoon niet lukken. Heel erg vervelend. Kan best dat ik een heel verhaal typ en dat t niet geplaatst kan worden. In ieder geval, ik ben al paar dagen vóór 3 oktober gestopt! Had geen zin meer om te wachten, LOL. Het gaat goed. Lees nu vooral mee met de oktober stoppers. Groetjes!

Reactie toevoegen