Daar gaan we dan...

afbeelding van fj

Geplaatst door fj op 04/01/2013 - 00:41

Lid sinds 04 jan 2013

10 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo, oudejaarsavond was ouderwets gezellig. Biertje, champagne en continu naar buiten om te roken. Binnen deden we dat al nooit, vanwege de kinderen. Geen probleem, want ook op mijn werk, moest ik buiten roken. Ik had geen enkel voornemen om te stoppen, maar had er wel over met een vriendin, waarvan haar man vond dat ze moest stoppen. Ik hoor het mij nog zeggen: "daar moet je zelf klaar voor zijn".

Op 1 januari werd ik wakker en dacht ineens: "ik ga stoppen!". Nieuwjaarsdag heb ik er 1 gerookt, met als smoes dat ik geen aansteeklont meer had voor het restantje vuurwerk van mijn zoon, mijn peuk kon daar goed voor dienen. Gisteren, tijdens mijn werk na een overleg, 1 peukie. De behoefte in de avond was enorm, maar ik heb me kunnen bedwingen, Vandaag niks gerookt en nu slaat de twijfel toe: ik wil roken, kan niet slapen, wil doorzetten, maar waarom eigenlijk, nou ja, waarschijnlijk wel herkenbaar voor velen, hoop ik.

Dus, mijn bedje uit en maar even googelen en toen kwam ik op deze site uit. Hopelijk gaat het mij helpen door met "lotgenoten" te praten,

Ik ben 34, rook al sinds mensheugenis, ben getrouwd (mijn vrouw is een aantal weken geleden gestopt, vanwege een zware operatie, zij houdt het nu al zes weken vol...we hebben twee kinderen en tijdens die zwangerschappen is zij altijd keurig gestopt en heb ik braaf doorgerookt. Verder heb ik een goede baan en leuk leven.

 

afbeelding van nisan

Geplaatst door nisan op 04/01/2013 - 01:02

Lid sinds 04 sep 2011

Hoi FJ,

 

wat een goed besluit. Echt. Het is soms verdraaide lastig, en dat blijft het misschien ook nog wel even (verschilt per persoon). Maar het is het waard. Als je het moeilijk hebt; diep ademhalen en zuchten en steunen en kreunen en schelden; maar niet roken. Zo simpel is het! Denk aan je kinderen, je vrouw die het tot nu tot ook goed redt, of allen die je al voor zijn gegaan.

Ik zelf heb ervaren dat ik veel meer energie heb (al duurde dit bij mij even, maar ik hoef in ieder geval niet meer te denken aan wanneer ik waar kan roken), dat ik me veel minder schaam, niet meer hoef na te denken over of ik stink, geld over houd, bewezen heb dat ik sterk genoeg ben om een verslaving te overwinnen.

 

Je gaat het redden, ik geloof er wel in. Succes!

 

Reactie toevoegen