daar gaan we weer.....:)

Geplaatst door Radijsje op 08/05/2019 - 12:47

Lid sinds 27 jan 2011

1 maand 2 weken geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Nieuwe naam, nieuw dagboek, nieuwe kansen....

Ik vond mijn oude dagboek hier nog terug (ai..) maar toch maar een nieuwe gestart. Destijds heette ik zyban...maar aangezien ik nu ga stoppen met champix leek dat me een beetje ontoepasselijke naam..:)

Ik ben hier jaren weggeweest, geen stoppogingen gedaan  in de tussentijd wel een kwakkelende gezondheid inmiddels. Sommigen merken niks van het roken, ik wel.. Nouja dat is des te prettiger, net als met een vies huis schoonmaken dat is  ook veel bevredigender. Zoals ik al in het voortellen zei, er is weer een beginnende longonsteking bij me ontdekt, dat zet de teller op 4 sinds vorig jaar... Hoogste tijd om te stoppen dus, als ik al niet te laat ben. Daarnaast op dit moment weinig inkomsten want geen werk, dan is het natuurlijk te gek dat je aardbeien laat liggen, want te duur, maar wel een pakje shag van bijna 10 euro gaat kopen...

 

Goed zoals jullie merken zit ik mezelf hier beetje te overtuigen, maar heb de ervaring dat dat wel helpt..:)

 

 

 

afbeelding van stoffie

Geplaatst door stoffie op 09/05/2019 - 13:14

Lid sinds 27 dec 2015

4 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

toppie dat je er weer voor gaat en je gezondheid is zo belangrijk! yes

hoi radijsje ,zag je boekje staan in 2012 ,je kan het vinden onderaan bij de dag boekjes en dan ong. op de laatste drukken,sterkte..

Geplaatst door Radijsje op 13/05/2019 - 08:21

Lid sinds 27 jan 2011

1 maand 2 weken geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Ja jou ken ik nog uit die tijd ook...:) Ik hoorde destijds bij de lichting van Anneke Dirks..maar zij is geloof ik niet meer actief.

 

 

afbeelding van stoffie

Geplaatst door stoffie op 14/05/2019 - 16:19

Lid sinds 27 dec 2015

4 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

sta je nu zonder champix ,knap hoor ! ja toen was ik er ook ,maak soms wat hobbels,maar ga ervoor het kan alleen maar beter worden !

Geplaatst door Radijsje op 17/05/2019 - 11:42

Lid sinds 27 jan 2011

1 maand 2 weken geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Nee moet nog beginnen stoffie. Morgen ga ik met de tabletten beginnen, ben het boek Nederland stopt weer aan het herlezen, afijn de voorbereidingen zijn in volle gang..:)

Afgelopen week is er een nicht van me overleden aan de beruchte ziekte, zij rookte weliswaar niet maar is wel de vijfde van mijn generatie die te vroeg overlijdt, het komt helaas erg veel voor in onze familie.

Mijn sollicitatie ging erg goed, ik hoop vandaag te horen dat ik daar mag gaan werken..Dat zal ook zeker een extra stok achter de deur zijn, want je kan het niet maken om voor een behandelcentrum voor kanker te gaan staan roken natuurlijk. Overigens mag daar op het hele terrein tot en met de parkeerplaatsen niet gerookt worden..dat scheelt ook..:)

afbeelding van stoffie

Geplaatst door stoffie op 17/05/2019 - 14:02

Lid sinds 27 dec 2015

4 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

hoi radijsje ,mooie baan heb je ,en daar kan je zeker niet staan roken !

van harte gecondoleerd met je nicht ,het is een nare ziekte/aandoening ,zo sluipend.

maar goed dat je stopt kanjer..

Geplaatst door Radijsje op 24/05/2019 - 12:24

Lid sinds 27 jan 2011

1 maand 2 weken geleden gestopt met Nicotinepleisters.

En ben aangenomen, mooie arbeidsvoorwaarden dus extra stok achter de deur. Goh wat ga ik rijk worden....meer geld verdienen en ook nog eens minstens 200 euro per maand besparen doordat ik die sigaretten niet meer hoef te kopen..:)

Voornaamste reden is natuurlijk gezondheid, maar dat het geld weggooien ophoudt is toch een erg leuke bijkomstigheid!

Van het weekend de gordijnen wassen, ben al overal rookrestanten aan het opruimen (komt op de gekste plaatsen tevoorschijn) en zometeen lekkere baddingetjes kopen. Die mag ik dan maandag pas gebruiken van mezelf..:-)

 

Geplaatst door Radijsje op 27/05/2019 - 10:44

Lid sinds 27 jan 2011

1 maand 2 weken geleden gestopt met Nicotinepleisters.

En daar gaan we dan...de eerste dag! :)

Sinds ik de volledige dosering van champix slik wel behoorlijk misselijk, nog even aankijken en dan mss stukje eraf snijden zodat ik net iets minder binnenkrijg. Sigaretten gingen naar sigaren smaken, en die inhaleer je toch meestal niet..:) En zwaar geopstipeerd, maar goed daar kan ik allemaal wel mee leven. 

Vriend stopt mee, en ook zijn collega! 

Strak allemaal lekkere scrubjes en dingetjes kopen..:)

Geplaatst door Dina op 28/05/2019 - 11:57

Lid sinds 26 mei 2009

4 jaar 8 maanden geleden gestopt met Tabex.

Hoi radijsje! Hoe is de eerste dag gegaan?? Ik was hier in 2009... maar na 3 maanden had ik het opgegeven. Daarna niet meer geprobeerd. En net als grotendeels jouw verhaal, eigen gezondheid en anderen ziek zien worden (ook 2 mede door het roken overleden), vorig jaar weer serieus ben gaan nadenken hoe dit te tackelen. Heb alle hulp gebruikt waar kon! Mijn motto " roken is geen optie meer" helpt me er doorheen. Heel veel succes! Ik ga kijken of mijn oude dagboek hier ook nog ergens staat.smiley groetjes van Dina

afbeelding van dhyana

Geplaatst door dhyana op 28/05/2019 - 12:17

Lid sinds 21 mrt 2013

4 jaar 3 weken geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi Radijsje en allemaal,

Ik ben ook weer in de club. Inmiddels nu 10 dagen rookvrij, vandaag 11de dag. Ik ben gestopt met behulp van het plakken van pleisters fase 2. Af en toe lastige momenten, die ook best lang doorsudderen. Vermoeid en toch onrustig slapen. 

Ik ben weer gestopt omdat ik ook last begon te krijgen van het roken; een ietswat piepende ademhaling, verminderde conditie. Trappen lopen gaat nu al na 10 dagen veel beter. Geen gehijg meer na 4 trappen lopen ;-))

Tjsa ... ook heel herkenbaar dat het roken altijd op de eerste plaats kwam. Jeetje wat heftig hè?! Tijd om daarmee te stoppen en gezondheid voor te laten gaan. 

Heel veel succes!!

Geplaatst door Radijsje op 29/05/2019 - 08:16

Lid sinds 27 jan 2011

1 maand 2 weken geleden gestopt met Nicotinepleisters.

En alweer dag 3!! :)  Het gaat eigenlijk verassend makkelijk tot nu toe en ben niet eens strontchagrijnig. Maar dat zal dankzij de champix zijn. De vreselijke misselijkheid van champix is ook over gelukkig want was bijna met het slikken gestopt omdat dat echt wel heel heftig was. Maar dat waren maar 2 daagjes. Zo s ochtens met de ochtendkoffie ff moeilijk...ga maar gauw douchen :)  Vandaag lekker naar het strand want zoon is vrij en ikzelf ook nog.

Reactie toevoegen