Daboekje

Geplaatst door Heaven75 op 21/01/2014 - 10:26

Lid sinds 20 jan 2014

Geen idee of het iets voor mij is, zo'n dagboek. Maar ik kan het allicht proberen. Er gebeurt veel op het moment. Zoals ik in het voorstel topic al schreef, zijn mijn ogen opgegaan toen mijn moeder begin januari  de diagnose longkanker kreeg. Ik ben me rot geschrokken en bij iedere sigaret die ik opstak zag ik mezelf ziek worden en doodgaan. Dat is niet wat ik wil, ik wil er zijn voor manlief en voor de kleine man. Dus nu de knoop doorgehakt en gestopt. Met pleisters, dat wel. Gisteren een goede dag gehad, viel eigenlijk best mee. Op mijn werk ging het goed (maar ja...daar mag ik natuurlijk niet roken) Gisteravond thuis was het wat lastiger, maar lekker gesport voor de afleiding en een eind hardgelopen dat helpt altijd wel om me af te reageren. 

Vandaag heb ik het erg moeilijk. Al vanaf dat ik mijn bed uit ben. Eigenlijk is het ook niet zo gek. Vanmiddag moet ik (of eigenlijk wil ik) met mijn moeder mee naar het ziekenhuis en zullen we horen wat alle uitslagen van de onderzoeken zijn en of ze nog iets voor haar kunnen doen. Super spannend natuurlijk en wat zou er beter helpen ontspannen dan een sigaret?? IK kan even niks anders bedenken, daarom maar aan een dagboek begonnen. Ik zal zo blij zijn als de middag voorbij is. Als ik dit zonder sigaretten aan kan, ben ik al een heel eind gekomen denk ik. Nu kan ik alleen maar hopen dat ze nog veel voor mijn moeder kunnen doen en ze nog lang bij ons mag zijn. En ik wil er dan ook voor haar kunnen zijn zonder te stressen of en wanneer ik dan kan roken tussen afspraken en bezoeken door. Dus het is echt handiger om niet te roken, buitenom dat het natuurlijk ook prettiger is voor mijn omgeving als ik lekker fris ruik in plaats van rond te lopen met de geur van een vieze asbak.cheeky

afbeelding van stoffeltje

Geplaatst door stoffeltje op 21/01/2014 - 17:54

Lid sinds 29 feb 2008

hoi heaven,

het is ten eerste het belangrijkste voor jezelf!

hoop dat de uitslagen naar omstandigheden zo goed mogelijk zijn!

het is ook dat je je moeder goed kan ondersteunen als jij niet rookt.

voor haar zal het ook moeilijk zijn.

je gaat echt al goed kanjer,het is echt belangrijk dat je stopt.

en probeer het van je af te schrijven en zoek ook iemand in je omgeving met wie je kan praten.

het zal best een moeilijke periode worden.

een dagboekje helpt voor veel mensen,het is wat persoonlijker om over sommige onderwerpen te praten.

veel sterkte en kracht ,ms. hoor ik nog van de uitslagen van je moeder.

Geplaatst door Heaven75 op 21/01/2014 - 18:10

Lid sinds 20 jan 2014

Dank je wel stoffeltje! De uitslag was (voor zover dat mogelijk is) redelijk positief. Er zijn geen uitzaaiingen gevonden in  haar lichaam. Nu volgt nog een mri van haar hersenen om uit te sluiten dat daar uitzaaiingen zijn. Als dat niet zo is, gaan ze behandelen. Daarnaast nog een onderzoek van de lymfeklieren rond de longen omdat daar ook onrustige cellen gevonden zijn. Al met al nog steeds afwachten dus. En dat kan ik niet zo goed.....  En je hebt gelijk het is belangrijk dat ik stop en als ik dan de tikkers zo zie hier op het forum kan ik alleen maar hopen dat de mijne daar ook ooit komt te staan. Maar ik het het moeilijk. Kan het niet echt bij iemand kwijt omdat het zo "flauw" lijkt het nu zo moeilijk te hebben terwijl mijn moeder door een hel gaat, dus wat ik zeur ik nou over afkickverschijnselen die ik eigenlijk niet eens kan hebben, omdat ik pleisters gebruik. Het huilen staat me nader dan het lachen, maar dat komt niet alleen door het niet roken denk ik. MOrgen moet ik weer werken, dan is het wat makkelijker dan zo'n hele dag thuis zijn. Dan vlieg ik echt tegen de muren omhoog. Dus op naar dag 3 morgen......

afbeelding van stoffeltje

Geplaatst door stoffeltje op 21/01/2014 - 18:27

Lid sinds 29 feb 2008

hoi heaven,

het zou ongezond zijn als je het nu niet moeilijk hebt!

je bent "sterk" om nu het gevecht aan te gaan.

je mag klagen en huilen en schreeuwen,daar heb je ook je boekje voor.

en dat zullen andere echt begrijpen!

hoop voor je moeder het allerbeste!

als je het te moeilijk krijgt mag je me ook ten allertijde een pb"tje sturen.

drink veel water en zoek afleiding.

qau eten zijn worteltjes en kleine tomaatjes etc. goed en gezond,sterkte!

afbeelding van stoffeltje

Geplaatst door stoffeltje op 23/01/2014 - 12:33

Lid sinds 29 feb 2008

hoi heaven,

4 dagen al,mooi!

hoe gaat het met je?

groetjes stoffel

Geplaatst door Heaven75 op 24/01/2014 - 07:44

Lid sinds 20 jan 2014

NOu....de teller mag weer op 0angry Heb gerookt. In de ochtend, ik kom hem maar niet door. Geen idee waarom niet. De rest van de dag gaat het goed, wel wat onrustig maar geen problemen. Maar de ochtend vlieg ik tegen de muren op. Dus opnieuw een stopdag plannen. Niet dat ik weer helemaal ga roken, maar ik weet dat als ik nu doorga met alleen de ochtend roken (ik rook er 2) dat ik dan binnen no time weer meer ga roken en dat wil ik niet. Dus vanaf maandag ben ik er weer.... Lief dat je aan me denkt stoffeltje!

afbeelding van Miele

Geplaatst door Miele op 24/01/2014 - 08:10

Lid sinds 06 jan 2014

Niet te streng zijn voor jezelf nu he! Waarom wil je een nieuwe stopdag plannen? Je hebt een klein foutje gemaakt, maar je hebt NU al weer de mogelijkheid om als niet-roker trots door te gaan! Zie het niet als falen, blijf positief!

ikzelf ben ook in het begin van mijn stoppoging 2x de fout in gegaan, maar juist dan moet je gewoon meteen doorzetten om het tot een succesvol eind te brengen!

sterkte en succes, maar blijf vooral niet te lang weer roken, je maakt het jezelf alleen maar moeilijker..

afbeelding van chanelly

Geplaatst door chanelly op 24/01/2014 - 08:49

Lid sinds 01 nov 2013

Jammer Heaven hoop gauw weer wat van je te lezen.
lukt het niet om een doorstop te maken?
Miss kun je het proberen met een hulpmiddel.

Geplaatst door Heaven75 op 24/01/2014 - 09:25

Lid sinds 20 jan 2014

Jullie hebben wel gelijk. Waarom niet gewoon doorgaan met stoppen... en dit zien als een kleine uitglijder. Tja eh.... geen antwoord op natuurlijk. Er is geen enkele reden om niet gewoon verder te gaan met stoppen en toch..... Dat stemmetje dat zegt dat het beter is om maandag weer opnieuw te beginnen. VOrig jaar heb ik een serieuze afvalpoging gedaan die ook gelukt is en ook dan werkte het zo... OOk met lijnen kun je alleen maar op maandag beginnen. Ik zit maar raar in elkaar en vind me zelf zoooo zwak he.

Hoe doen jullie dat toch.... Hoe lukt het jullie wel om vol te houden en wat maakt dat ik het niet vol hou. Je zou denken dat stoppen met roken makkelijker moet zijn dan afvallen. Ik bedoel, je kunt niet helemaal stoppen met eten. Dit moet je altijd blijven doen, dus ook altijd de afweging maken wat wel en wat niet en wanneer we en wanneer niet. Met roken zou dit makkelijk zijn toch? Je hoeft alleen maar niet meer te roken, meer is het niet. Dus gewoon hop, pleister op en niet meer doen. Maar waarom is het dan zo moeilijk. Waarschijnlijk omdat ik al ruim 15 jaar rook, als het er niet meer zijn en mijn lichaam ongelooflijk afhankelijk is van die nicotine. Maar dan nog. Nicotine krijg ik (via de pleister) is dat dan niet genoeg... MOet er nog iets bij. Ter plekke verzin ik dat ik misschien eerst naar de huisarts moet gaan om eens te praten over hoe het wel kan lukken. Maar diep in mijn hart weet ik ook wel dat dit dan weer een reden is om door te roken, want dan moet ik toch eerst die afspraak afwachten. De komende week is het erg druk met werk en ziekenhuisafspraken, dus dan lukt die afspraak bij de huisarts natuurlijk niet. Fijn.... dit soort smoesjes in mijn hoofd, ik heb er genoeg. Ik word er zelf niet goed van. En het wordt ook een beetje warrig verhaal zo. Maar de conclusie is, ik ga door met stoppen alleen dat kan dan pas op maandag (en ja ik weet het...erg zwak...) Dus tot maandag niet te streng voor mezelf, proberen niet te roken en even bijhouden wanneer ik het echt moeilijk heb, zodat ik alternatieven kan bedenken. Op mijn werk gaat het goed, maar nu ben ik thuis, alleen achter de pc en dat is lastig. Dus nu maar de emmer met sop vullen en aan de schoonmaak. Zo is stoppen met roken goed voor mijn huis (lekker schoon) en goed voor mijn conditie want ik sport me verloren ter afleiding... 

Dank je wel voor jullie steun en tot erg snel!

afbeelding van chanelly

Geplaatst door chanelly op 24/01/2014 - 10:02

Lid sinds 01 nov 2013

Tot gauw Heaven!
Doe het op jou tempo, het komt vast goed.
ik heb het ook soms moeilijk hoor, maar kan het tot nu toe makkelijk weg wuiven. Ik schreef het net bij ontwennigsverschijnselen, mijn energie is helemaal weg. Normaal ben ik altijd bezig en nu komt er niks uit mij handen, ben constant moe hahaha je zou er bijna weer van gaan roken ( geintje)
Ik wens je heel veel succes en tot gauw!! X

afbeelding van Miele

Geplaatst door Miele op 24/01/2014 - 10:44

Lid sinds 06 jan 2014

Oh en ga ook even goed bij jezelf na waar het precies fout ging. Schrijf het op voor jezelf, het is jammer dat je weer hebt gerookt, maar zo ga je er iets leerzaams van maken! Waar was je, met wie was je, wat was je gemoedstoestand... Gewoon even de tijd nemen om het te analyseren, en gaan bedenken wat je er aan gaat doen dat je in de toekomst in dezelfde situatie niet weer de mist in gaat.

 

Positief blijven, dit was wel weer een mooie gelegenheid om je valkuil(en) in kaart te brengen :)  succes maar weer!

Reactie toevoegen