Dag mede ex-rokers

afbeelding van Mno1

Geplaatst door Mno1 op 03/02/2013 - 12:14

Lid sinds 04 jan 2011

Hoi,

Ik ben Menno, 47, heb 35 jaar gerookt waarvan 30 zwaar, zat op een pakje shag per dag ongeveer, de laatste jaren. Dit is niet de eerste keer dat ik stop maar wel de laatste... Want het gaat me lukken deze keer.

Het is nu de tweede dag zonder en het gaat niet slecht. Trekmomenten vallen me voorlopig mee. Wel wat ontwenningsverschijnselen maar denk dat ik daar zo snel mogelijk doorheen moet. Ik heb zuigtabletjes niquitin, gisteren twee en net mijn eerste van de dag genomen. En ik moet zo naar een verjaardagsfeest waar gerookt wordt, ik weet dat ik het ga redden maar ben wel benieuwd hoe lastig het zal zijn...

Succes allen hier, groet Menno uit Amsterdam

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 03/02/2013 - 12:43

Lid sinds 14 aug 2012

9 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Menno, welkom  op het forum wijs besluit heb je genomen veel naar hier komen  dat heeft mij erdoor heen gesleept de eerste periode .Je kunt instappen bij de maand februari 2013 dit topic staat bij de maandclubs.

Wens je ongelooflijk veel sterkte toe en onthoud als je echt wilt stoppen gaat het je lukken!!!

afbeelding van Miekkk

Geplaatst door Miekkk op 03/02/2013 - 18:23

Lid sinds 29 jan 2013

Hoi, welkom op het forum. Goed dat je gestopt bent. Hoe meer zielen hoe meer vreugd cheeky.

Heb je feest rookloos overleefd?

Groet miek

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 03/02/2013 - 18:24

Lid sinds 25 jan 2013

8 jaar 8 maanden geleden gestopt

toi toi op het feestje!!!i en volhouden,,,zelf heb ik het moeilijk na 25 dagen,,,,,en dat is om wenen geloof me!

 

waar je wel verkeerd zit , is dat je nico vervangers neemt,,,en het is net de nico die uit je lichaam moet he,,,de rest steekt tussen onze oren,,,dus de nico eruit werken en via pleisters gum en pillekes er terug in laten,,,vind ik niet erg slim,,,,maar ieders beslissing hé!

 

 

fijne avond nog, grtjs chantal

afbeelding van Mno1

Geplaatst door Mno1 op 04/02/2013 - 11:33

Lid sinds 04 jan 2011

Feetje overleefd, was wel lastig, vooral met een slokje op... maar is gelukt en rookloos de nieuwe week weer in.

@ Chantal: Wat voor u geldt hoeft nog niet voor mij te gelden. Dus of ik verkeerd zit met het nemen van zuigtabletjes maak ik zelf uit. Mij heeft het gisteren geholpen te weten dat ik in ieder geval iets bij me had voor moeilijke momenten, iets anders dan een sigaret. En ik heb één tabletje genomen op het feestje. Dat de lichamelijke ontwenning van nicotine op deze manier wat langer duurt neem ik voor lief. 

Het zwaartse werk is je mindset te veranderen. Zo kauw ik op het moment ook graag op tandenstokers, als vervanging van de sigaret. Ook een gewoonte die eruit moet, ik moet af van de noodzaak iets in mijn mond te hebben. Maar op dit moment is dit wat ik kan doen om niet te roken. Één stap tegelijk. 

Verder wil nog opmerken dat ik uw opmerkingen "niet slim"en "verkeerd zitten" als weinig ondersteunend ervaar. Ik kom hier op dit forum voor steun van lotgenoten, niet om me voor dom te laten uitmaken.... Anyway, ik ga ervan uit dat u ook het beste voorheeft met uw lotgenoten hier maar laat u alstublieft een ieder in zijn waarde.

Veel succes verder, groet Menno

 

Geplaatst door conny-1962 op 04/02/2013 - 12:18

Lid sinds 03 feb 2013

9 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

hoi hoi,

Ik ben Conny en na jarenlang veel te veel gerookt te hebben, nu eindelijk gestopt. 

eerst een paar weken geprobeerd minder te roken, maar dat werkte dus niet. vorige week was mijn pakje sigaretten leeg en besloot ik dat ik gewoon geen nieuwe zou kopen. 

tot nu toe gaat het goed. echt ontwenningsverschijnselen heb ik niet, wel mis ik iets in mijn handen, maar ik ga er maar van uit dat dat ook minder gaat worden.

succes allemaal, Conny

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 04/02/2013 - 12:37

Lid sinds 25 jan 2013

8 jaar 8 maanden geleden gestopt

ownee hoor,,,,ik heb het met iedereen goed voor!!!!

 

maar ik ben gestopt via een methode waar pleisters enzo met nico uit den boze zijn als stopper,,,sorry dat ik zo open mijn mening zeg,,,en doe jij rustig verder met wat voor jou het best lijkt,,,wens je echt veel succes yes

 

 

grtjs, chantal wink

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 04/02/2013 - 12:42

Lid sinds 25 jan 2013

8 jaar 8 maanden geleden gestopt

heel veel succes conny en je kan veel ter hand nemen,,,ikzelf nam en neem een stressbal!!! en als er weer een moeilijk moment ikis gooi ik die eens goed tegen de grond ,,,,dat is voor men nico monstertje dat mij uitdaagt,,,zo hou ik het voor ogen en is hij niet braaf in men handen en geen goed gevoel gevend,,,pats tegen de gondlaugh

 

toi toi en veel moed je komt er!!!!

afbeelding van jonnie2010

Geplaatst door [email protected] op 04/02/2013 - 13:21

Lid sinds 27 jan 2012

10 jaar 4 maanden geleden gestopt met Lasertherapie.

Er is inderdaad geen 1 goede manier om te stoppen iedereen moet doen wat bij hem/haar het beste past. Het gaat er tenslotte om DAT je stopt en gestopt blijft en niet hoe.

Ik ben een januari 2012 stopper en als ik kijk welke mensen er nu nog over zijn na een jaar zit er echt van alles tussen, champix, laser, inhaler, cold turkey etc. Hetgeen we wel gemeen hebben is dat we allemaal echt gemotiveerd  zijn en ook niet meer willen roken ipv niet meer mogen. 

Dus allebei succes het is echt de moeite waard. 

Reactie toevoegen