dagboek Fractie

Geplaatst door Fractie op 16/05/2014 - 11:17

Lid sinds 16 mei 2014

8 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo allemaal!

Op 12 mei ben ik abrupt gestopt met roken door slecht nieuws over mijn gezondheid. Tot nog toe is het wel vol te houden, beter dan ik dacht zelfs. Ik word wel van tijd tot tijd overvallen door de blije gedachte-oh, zin ineen sigaretje, laat ik er even eentje gaan roken- , maar dat zalwel weer wennen.

Geplaatst door Fractie op 16/05/2014 - 16:48

Lid sinds 16 mei 2014

8 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Oei, zit me nu echt even op te vreten...zou nu toch wel heeeeel graag willen roken. Geluk bij een ongeluk: ben niet bij machte om naar buiten te gaan, dus zelf sigaretten kopen is uitgesloten.

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 16/05/2014 - 19:14

Lid sinds 01 feb 2014

9 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai fractie, goede beslissing om te stoppen, maar wat is er gebeurd dat je moet stoppen, bij mij werd copd geconstateerd, zodoende ben ik gelijk gestopt, maar succes met niet-roken en je kan het!

afbeelding van Poeleke

Geplaatst door Poeleke op 16/05/2014 - 19:31

Lid sinds 11 mrt 2014

8 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Fractie, de beste beslissing ooit en ja je zult nog meer momenten krijgen dat je zin krijgt, niet doen!!!!!!!!!!! Over een poosje voel je je zo heerlijk en bevrijd van die verslaving. je hoeft nooit mer te denken dat je zonder zit, dat je ze vergeet, dat je ze nog moet halen........en je houdt ook nog geld over.

Beterschap met je gezondheid, zet hem op. En mocht je soms twijfels hebben. Lees dan even wat er allemaal in zit.

 

afbeelding van Jos R

Geplaatst door Jos R op 16/05/2014 - 22:23

Lid sinds 13 aug 2013

6 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Fractie, welkom op het forum en veel suc6 met het stoppen.

Geplaatst door ikstop.nl op 17/05/2014 - 07:51

Lid sinds 12 feb 2014

Hey Fractie.

Welkom op het forum en veel succes met het niet roken.

Groetjes Karin.

Geplaatst door Fractie op 17/05/2014 - 10:16

Lid sinds 16 mei 2014

8 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Wat een lieve reacties allemaal, bedankt! Gisteren is de dag verder voorspoedig verlopen, ik had niet veel moeite om het roken te laten. Zelfs lijk ik het al een paar uur achter elkaar te kunnen vergeten, dat had ik nooit gedacht! Het is deze keer niet mijn eerste stoppoging, door de jaren heen heb ik acupunctuur, hypnose, pleisters, zyban, electronisch roken geprobeerd. Volgens mij kan ik het deze keer juist makkelijker loslaten, omdat ik mezelf niet voorhou dat ik op allerlei manieren gecompenseerd hoef te worden voor een zogenaamd 'zwaar verlies'. Door het cold turkey stoppen lijkt her juist een minder groot verlies. Hoe is dat bij jullie?

Geplaatst door rosie18 op 17/05/2014 - 11:49

Lid sinds 14 apr 2014

Hoi Fractie, ik stop 'elke dag', althans ik ben me er nog steeds bijna elke dag met een enorme opluchting  van bewust dat ik nooit meer hoef. Dat ik nooit meer mezelf kanker aan hoef te roken. Ik kijk veel Britse detectives op tv en degenen die spelen in de 20ste eeuw, daar roken de detectives nog volop en vaak ook nog op het buro. Het is zo grappig en eigenlijk diep triest heo iedereen toen nog rookte, hoe het er echt helemaal bij hoorde, hoe je erbij hoorde als je rookte. Ik weet nog dat als mijn ouders in de zeventiger jaren een feestje gaven, dat er overal glazen stonden met sigaretten en sigaren. Bij die detectives vraag ik me af of de toneelspelers echt roken, of dat ze een e-sigaret 'roken'. Het lijkt me zeer frustrerend als je als toneelspeler, bijvoorbeeld net van het roken af, weer een sigaret moet roken voor de film. Ik wens je alle geluk en een rookvrij leven toe, Met een hartelijke groet, Roos.

Geplaatst door ikstop.nl op 17/05/2014 - 11:53

Lid sinds 12 feb 2014

Ik ben ook cold turkey gestopt en heb er weinig moeite mee gehad. Behalve de sigaret na het warme eten, die miste ik het meest. De eerste weken ging ik me douchen na het eten om maar even afleiding te hebben.

Eerlijk gezegd geloof ik ook niet in al die hulpmiddelen. Het roken zit tussen je oren en de nicotine is binnen een paar dagen je lichaam uit. Er moet gewoon in je bovenkamer een knop om. Maar goed ik begrijp dat dat voor iedereen verschillend is.

Ik ben in elk geval blij dat ik niet meer rook. Hou veel tijd en geld over. Altijd goed toch.

afbeelding van Poeleke

Geplaatst door Poeleke op 17/05/2014 - 13:55

Lid sinds 11 mrt 2014

8 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Inderdaad voor iedereen helpt weer iets anders, hoofdzaak is dat je niet meer gat roken.

Ik heb in het begin vaak tegen mezelf gezegd, ik mag wel roken, maar ik wil niet roken of als ik opstond zei ik, vandaag rook ik niet.

Ik ben nu een dikke 2 mnd onderweg en voel me er heel goed bij lichamelijk en dat wil wat zeggen als je copd hebt, ik heb echt wel iets meer lucht, ook al zal dat nooit meer hetzelfde zijn als toen ik nog geen copd had. 

Ja Rosie, dat valt mij ook altijd op bij de detectives (waar ik helemaal aan verslaafd ben) tijdje terug was er een (geloof deens of zweeds) jeetje daar werd echt de ene na de andere gerookt, maar idd het hoorde bij die tijd en ook bij mij thuis stonden de glaasjes op tafel hoor met een feestje en ook nog eens met allemaal verschillende merken, want tante zus die rookte dit en tante zo die rookte dat. Hahaha, best wel komisch als ik er aan terugdenk.

Dames ga lekker door en je zult je er zo lekker bij gaan voelen en zo trots op jezelf zijn!!!!!

 

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 27/05/2014 - 15:31

Lid sinds 01 feb 2014

9 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Fractie,

Ik las van je ziekenhuis bezoek, niets ernstigs hoop ik!

Alles nog goed?

Geplaatst door rosie18 op 27/05/2014 - 20:16

Lid sinds 14 apr 2014

Hoi Fractie, lukt het allemaal nog? Bij mij is er terugval geweest, maar nu glijd ik net zo makkelijk weer in het niet-rokenpaadje. Bij mij is het met iemand meeroken, het bietsen, mijn valkuil. Ik weet niet waarom ik dan zo nodig nog moet roken. Ik ben verder heel blij dat ik gestopt ben. Ik voel me daar eindeloos gelukkig om. Ik heb geen lichamelijke klachten. Ik deed het vanwege het geld. Het kostte me 100 euro per maand. Hoe is dat voor jou? Wat was jouw motivatie? Ik weet wel dat ik nu wel wenste dat ik veel en veel eerder was gestopt. En hoe het dan kan dat ik blijf bietsen, geen idee..... groet Roos

Geplaatst door Fractie op 28/05/2014 - 19:54

Lid sinds 16 mei 2014

8 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Weer thuis uit het ziekenhuis sinds enkele dagen, daar was het niet echt moeilijk om te stoppen, dus ik verwachtte een terugval. Maar dat valt reuze mee, verschillende rokers over de vloer gehad, maar geen neiging om er ook eentje op te steken. Het kost me op dit moment niet veel moeite, behalve 's ochtends vroeg bij de koffie. Ik was al een tijdje gestopt om in de huiskamer te roken, had het roken verbannen naar de keuken. Heel grappig om te merken dat ik dus ook alleen maar een heel slecht humeur krijg als ik 's ochtends in de keuken koffie zet...de laatste plek waar ik rookte in huis!

Met mijn gezondheid is het nog steeds huilen met de pet op..dit was hoogstwaarschijnlijk niet de laatste ingreep en ' het beest', de bacterie dus, leeft nog steeds. Wel weer nieuwe antibiotica gekregen..we zullen zien. Voorlopig veroordeeld tot in bed liggen weer.

Rosie en Yvon, bedankt voor jullie medeleven. Rosie, knap dat je toch weer jezelf herpakt hebt en hebt kunnen doorstoppen! Voor het geld doe ik het niet, maar ik kan me er wel alles bij voorstellen. Yvondv, jij gaat ook lekker he? So far so good for all of us. Dit gaat helemaal goedkomen!

Geplaatst door Fractie op 29/05/2014 - 08:18

Lid sinds 16 mei 2014

8 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Plotseling sinds gisteren ben ik heel benauwd aan het hoesten, eerst zeer droge, langdurige en verstikkende hoest, gevolgd door toch wat (een klein beetje) slijm. Raar, want de eerste twee weken was mijn ademhaling juist helemaal vrij, in het ziekenhuis is deze zelfs nog beluisterd en hoorden ze niets, zelfs geen piepje! Ik ben benieuwd, herkennen jullie dit, of was het bij jullie heel anders?

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 29/05/2014 - 08:59

Lid sinds 01 feb 2014

9 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Fractie,

Ik vraag me af wat je heb, waarvoor heb je in het ziekenhuis gelegen, ik hoor iets over een bacterie, maar kan het nergens terug lezen, misschien wil je het niet vertellen, ik hoor het wel.

Ook ik begon te hoesten, eerst dacht ik hoe kan dit, nu rook ik niet meer, bij mijn vorige stoppoging bleef ik de eerste weken hoesten met veel zwarte rommel op dat moment dacht ik, zeker die nicotine ofzo. daar heb ik nu geen last van gehad, kan je nagaan dan het altijd anders is. Maar het hoesten waar jij het over heb, had ik dus ook.

Zoals ik al eerder vraag, ik weet natuurlijk niet wat er met je gezondheid was, anders kan je beter even de huisarts bellen

 

Geplaatst door Fractie op 29/05/2014 - 17:09

Lid sinds 16 mei 2014

8 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Yvon,

Ik had het wel eens uitgelegd, maar weet ook niet meer waar het staat...ik heb een operatie aan mijn been gehad, waarbij een bacterie in de operatiekamer mijn been in is gekropen. Ik ben met diverse antibiotica en diverse operatieve ingrepen behandeld, maar tot nog toe zonder resultaat. Lopen is uberhaupt niet mogelijk en liggen met been omhoog is verplicht. Ik ben gestopt met roken in de hoop dat dit meehelpt tegen de bacterie en helpt bij het sluiten van de heel grote wond. Hoe lang ik nog moet liggen, kan geen dokter mij vertellen. Ook niet of ik ooit nog zal kunnen lopen - de tijd zal het leren!

Reactie toevoegen