dagboek Tet

afbeelding van Lapje

Geplaatst door Lapje op 06/05/2014 - 09:14

Lid sinds 05 mei 2014

4 jaar 7 maanden geleden gestopt met Nicorette.

leuk forum, ik geloof dat het goed is om ook een dagboek te beginnen. 

ik zal me nog even kort voorstellen. Tet dus, vrouw 55 jaar, samenwonend met adoptie hond uit Spanje, kat een adoptie vis uit een verzorgingshuis en een sluierstaart.

ik heb lang gerookt, en heel wat keren ook geprobeert te stoppen. de laatste keer bijna een jaar maar weer begonnen toen mijn relatie uitging. ik rookte wel een stuk minder en altijd thuis, dus als ik weg was, soms een hele dag dan taalde ik er ook niet naar.

Waarom ik nu dan stop? Nu vorige week kreeg ik de zoveelste longontsteking en dan krijg je een prednison en een ab kuur met alle vervelende bijwerkingen van dien. gisteren was ik het ineens zat nu moet het maar een echt klaar zijn. ik herinnderde me van de vorige keer nog heel goed hoe heerlijk fris alles in huis rook, zo ook mijn kleding, haar, enz. naar die tijd verlang ik terug. En et feit dat ik meer energie kreeg. nadeel is alleen dat ik altijd enorm uitdij, maar daar wil ik nu niet te veel bij stil staan, dat word gewoon mijn volgende project.

 

ik stop met behulp van pleisters en evt kauwgom, ik ben gisteren zonder enige voorbereiding gestopt en heb alles inclusief asbakken en aanstekers weggedaan. Ik vond nog 6 pleisters een jaar over de datum maar dat kan nog best.

de ochtend zal het moeilijkste voor me zijn. Koffie en  3 peukies, dat was mijn vaste ritueel, vanmorgen dus alleen koffie en een kauwgommetje. Ik ben van plan om het schema van de pleisters aan te houden, de vorige keren heb ik dat nooit gedaan maar nu wil ik echt dat dit lukt.

vandaag heb ik mijn laatste ab pilletje geslikt en ik hoop nu maar dat mede door et niet roken ook mijn energie weer terug komt. Door de best wel hoge koorts van vorige week is alles zo slap al een vaatdoek, ik verlang weer naar mijn lange wandelingen met de hond, nu draaien we kleine rondjes om de flat.

Nu op naar de nieuwe dag, het moeilijkste heb ik al overwonnen, de koffie. De vorige keren heb ik gewoon ook de koffie afgeschaft maar dat wil ik nu niet, ik vind dat ik gewoon moet wennen koffie zonder te drinken, ik zal alleen minder koffie gaan drinken en dat is alleen maar gezond denk ik zo.

Ik heb trouwens prima geslapen met pleister en al, ik ga er altijd zo heerlijk van dromensmiley

 

afbeelding van Lapje

Geplaatst door Tet op 06/05/2014 - 14:41

Lid sinds 05 mei 2014

4 jaar 7 maanden geleden gestopt met Nicorette.

net bij de Ha vandaan, predkuur met 4 dagen verlengt, koorts kwam weer terug. ga morgen even een longfoto laten maken, voor mijn eigen geruststelling.

met het niet roken gaat het prima, gek genoeg en gelukkig maar.

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 06/05/2014 - 14:41

Lid sinds 01 feb 2014

7 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Fijn te horen dat je goed geslapen heb en dat de koffie ook goed ging, nu volhouden hoor!

Ik zelf had ook zoiets van, ik blijf gewoon mijn bakkie koffie drinken dan maar zonder sigaret, maar lees ik op het forum.

Heerlijke tijd is dat he als je daaraan terug denk, nou hij gaat er weer aankomen hoor, geen stank meer en heel goed voor je gezondheid, ook had ik ergens gelezen dat je ook copd heb, hoe erg is het bij jou en ben je al een beetje opgeknapt van je longontsteking?

 

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 06/05/2014 - 14:43

Lid sinds 01 feb 2014

7 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

He vervelend, hopen dat het goed is met de longfoto.

afbeelding van Lapje

Geplaatst door Tet op 06/05/2014 - 15:09

Lid sinds 05 mei 2014

4 jaar 7 maanden geleden gestopt met Nicorette.

nu ik ben een astma/bronchitis patient dus copd heb ik vast  maar et is nog niet vastgesteld hoeveel.. ik was banger voor andere dingen, maar gelukkig kan ik met mijn huisarts goed praten en dat heeft me alweer een stukje gerustgesteld. 

afbeelding van Lapje

Geplaatst door Tet op 07/05/2014 - 11:00

Lid sinds 05 mei 2014

4 jaar 7 maanden geleden gestopt met Nicorette.

Nu net terug van het ziekenhuis, longfoto gemaakt en..........niets verontrustigs te zien, wat een opluchting. Snel met het trammetje weer naar huis nadat ik eerst vast nieuwe pleiters gehaald heb.  ik zie dit echt als een 4e kans, meer kansen krijg ik vast niet dus voor mij geen roken meer je moet het lot niet tarten.

Toen ik vanmorgen opstond was dankzij de prednison de koorts weg, wat voel je dan al een ander mens. 

Ik kijk ele avond even terug op de afgelopen dag en ik kon alleen maar constateren dat ik het roken geen moment heb gemist

Tot nu toe geniet ik er van om niet te roken, Daar ben ik eigenlijk best verbaasd over. Zelfs vanmorgen na mijn koffie heb ik er geen last van gehad. Wel merk ik nu al dat ik veel minder koffie drink. Voorheen was et an even een koffie met.... en dan weer verder. Nu eet ik een appelsmiley Ik ga maar zo verder met dat blije gevoel, De grote boeman komt vast wel een keer langs, maar dat zie ik tegen die tijd wel en laat ik me zeker horen want dan heb ik jullie hulp nodig. en mijn eigen wilskracht.

Nu ga ik even mijn vrijwilligerwerk bellen, dat ze het nog even zonder memoeten doen. Ik werk met beginnende alzheimer patienten die ik help met eten geven. Ik ben volledig afgekeurd op een versleten rug en 2 dubbele hernia's. 

 

 

 

afbeelding van Christine

Geplaatst door Christine op 07/05/2014 - 11:36

Lid sinds 17 sep 2011

Goed bezig!! Ga zo door en ik hoop dat het je gaat lukken!

De motivatie is er en de goede uitslag van de foto helpt ook vast mee!

Succes!

Christine

afbeelding van Lapje

Geplaatst door Tet op 07/05/2014 - 12:11

Lid sinds 05 mei 2014

4 jaar 7 maanden geleden gestopt met Nicorette.

dank je,  ja ik houd goede moed. ik ga nu weer mijn conditie op bouwen want ik wil weer lekker ver kunnen lopen met mijn hond.

afbeelding van carol klooster

Geplaatst door carol klooster op 07/05/2014 - 12:14

Lid sinds 28 apr 2014

Gaat je helemaal lukken Tes...................Zet hem op!!!!!!!!

afbeelding van Yvonne1963

Geplaatst door Yvonne1963 op 07/05/2014 - 13:01

Lid sinds 20 feb 2014

je bent goed bezig tet,kwestie van vol houden 

en binnenkort ken je met je hond weer een grote rondje doen wat voor hond heb je

ik zelf wandel ook meer met mijn hond

en bezig blijven is het beste medicijn

ik ben bijna 3 maanden gestopt maar met behulp met de sisapen soms gebruik ik hem en soms taal ik er niet naar

en hier op het forum ken je ei kwijt bij mij werkt het prima

afbeelding van Lapje

Geplaatst door Tet op 07/05/2014 - 15:57

Lid sinds 05 mei 2014

4 jaar 7 maanden geleden gestopt met Nicorette.

ik gebruik sertide en ventoline.

net mijn lievelings geurtje besteld en zodra ik weer meer energie heb ga ik mijn hutje uitmesten en de rest weggooien wa nog met mijn rookverkeden te maken heeft gehad want er ligt vast ergen nog wel iets . aansteker hulzen enz. 

vanmiddag langs het park gewandeld, in het park was het nog te druk omdat het 5 mei festifal hier elk jaar plaats vind, ze zijn nu aan het opruimen. maar langs het park was voor ook lang genoeg.

Normaal loop ik twee uur en eindig ik op het honden losloop veldje, ik ben bezig om er een hek omheen  te krijgen zodat ze er niet meer afrennen want dat is soms best gevaarlik daar er ook nog auto's rijden. 

 

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 07/05/2014 - 18:15

Lid sinds 01 feb 2014

7 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Tet,

Goed bezig hoor en fijn dat je er weinig last van heb, had ik ook hoor, tja af en toe wel moeilijke momenten, maar mag geen naam hebben.

Ook aan de puffers las ik, moet goed voor onze longen zijn dus gebruiken we het, ook stoppen is natuurlijk supergoed voor je longen, ga zo door.

afbeelding van Lapje

Geplaatst door Tet op 07/05/2014 - 22:46

Lid sinds 05 mei 2014

4 jaar 7 maanden geleden gestopt met Nicorette.

vandaag lekker doorgekomen, 1 klein momentje even een gevoel gehad dat ik iets ''miste'' maar dat was na 10 tellen weer over.

ik merk dat veel vermoeider ben, kan nog komen van de koorsts van de afgelopen week hoor. maar ik duik vroeg mijn mandje in. vroeger zat ik tot een uur of drie snachts aan de computer. ik heb 20 jaar nachtdienst gedraaid en dan ben je gewoon een nachtdier. maar de laatste paar nachten heb ik geslapen als een marmotje en stond ik tijdig op en heb ik gewoon een dag, best leuk eigenlijk. 

vandaag ook een wasje gedraaid en alles ruikt weer fris en fruitig. 

ik kan alleen maar voordelen opnoemen, en ik ben van plan om de komende periode zo te gaan leven, genieten.

afbeelding van Lapje

Geplaatst door Tet op 08/05/2014 - 08:11

Lid sinds 05 mei 2014

4 jaar 7 maanden geleden gestopt met Nicorette.

Nieuwe dag nieuwe kansen, heb minder goed geslapen dan ik gehoopt had, smidags maar niet meer naar bed gaan. Duurde laang voor ik in slaap viel en ga ik malen over dat vijandige vriendje. normaal zou ik dan opstaan koffie maken en .....je raad et vast. gelukkig voor mij heb ik alles weggegooid dus nu ben ik wel op gestaan maar heb ik een ijsje gegetenlaugh

Gek genoeg was ik bang voor de ochtend zonder sig maar dat gaat me verbazend goed af, zo ook na et eten. 

Nog een dagje prednison, tis toch troep hoor wat je slikt, ik ben geloof ik bezig nu een blaasontsteking aan het kweken, kreeg ik de vorige keer ook, dus zo eerst maar twee liter crantberrie sap halen om een kuur te voorkomen. Ik moet weer meer weerstand gaan krijgen want ik ben nu veel te bevattelijk voor ziektes. 

Verder heb ik gisteren bij de Tuinen fenegriekcapsules gehaald dat is goed voor de spijsvertring. 

Maar al met al ben ik nog steeds aan het genieten, de vierde dag alweer jippie.yes

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 08/05/2014 - 21:46

Lid sinds 01 feb 2014

7 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Tet,

Mooi alweer je vierde dag, gaat goed zo.

Er kunnen allerlei kwaaltjes de kop op steken, maar denk maar zo je lichaam is alle rommel aan het opruimen wat het roken heeft achter gelaten, ik zat bij mijn vorige stoppoging onder de pukkels en deze keer niet, ja ach het is voor iedereen ook anders, maar het word uiteindelijk alleen maar beter, daar doen we het voor!

Blijf genieten hoor en wees een blije niet-roker!

afbeelding van Lapje

Geplaatst door Tet op 08/05/2014 - 23:38

Lid sinds 05 mei 2014

4 jaar 7 maanden geleden gestopt met Nicorette.

toch geslapen vanmiddag, vanmorgen best een stuk met de hond gelopen, daarna de boodschappen en toen viel ik ongeveer om. dus dan maar savonds iets later naar bed.

morgen kan ik bellen voor de definitieve uitslag van mij longfoto, maar de meeste onrust is gelukkig geweken.

 

ik denk dat ik het weekend wel weer wat kan gaan doen, naar mijn moeder gaan, ik ben de chauffeur van mijn vader en mag daarom in zijn auto rijden en die staat nu al twee weken stil. Ik vind autorijden heerlijk, ik heb vorig jaar drie lessen genomen(had nm 20 jaar niet gereden) en sinds die tijd tuf ik heerlijk in de auto van mijn vader. ik rijd mijn vader naar mijn moeder die alzheimer eeft en elders woont. En ik rijd vaak even naar amelisweerd met de hond. weer of geen weer ik kleed me er wel op.

nu ga ik nog even online scrabbelen, verslavendwink

Reactie toevoegen