Dagboek van Meara

afbeelding van Meara

Geplaatst door Meara op 22/08/2013 - 16:55

Lid sinds 22 aug 2013

Altijd lastig een begin te vinden, dat geldt voor mij eigenlijk bij vele dingen. Zo ook bij hoe begin ik mijn dagboek...

Mijn stopdag was dinsdag, dit was afgesproken en hier heb ik mij aan gehouden. Die ochtend heb ik met mijn moeder ons laatste sigaretje gerookt.
Alles wat ik nog had qua sigaretten gingen naar buiten, regelrecht de kliko in! Het voelde wel als een kleine overwinning. De asbakken gingen in het sop en verdwenen in de kast en de aanstekers liggen ook opgeborgen in de kast.
Geurkaarsje aan en daar zat ik dan....
Normaal stak ik er nog één op met een bakje koffie, maar dat ging nu niet meer. Mijn voordeel was dat ik al een paar dagen mega verkouden was en last had van mijn keel, hoofd en neus dus besloot ik nog maar een paar uur te gaan slapen. Dit werkte erg goed!
De woensdag was de eerste gehele dag zonder sigaret. Het opstaan vond ik lastig, omdat het ritueel veranderd moest gaan worden. Geen kop koffie met een sigaret, maar een kop koffie met niets. Voelde vreemd, maar ook wel weer goed. Elke keer dat ik niet toegeef voelt als een kleine overwinning. Ik heb zo'n gekke app geïnstalleerd op mijn mobiel die mijn besparingen bijhoudt en de dagen dat ik ben gestopt, de geldbedragen zijn voor mij wel een stimulans.
Ik heb namelijk besloten, dat wanneer het lukt, ik na een jaar van het bespaarde geld lekker nog een keer op vakantie te gaan met mijn moeder.
De woensdag heb ik ook merendeels op bed doorgebracht. De koorts liet mij niet toe dat ik een hele dag in de woonkamer bezig kon zijn. Als afleiding heb ik tussendoor wel de afwas gedaan, de was en de stofzuiger erdoor gehaald.
's Avonds kreeg ik wel een moeilijk momentje. Na het eten, waar het normaal was een sigaretje te nemen zat ik nu met een stressballetje te spelen. Gek, maar wederom voor mijzelf een overwinning.
De donderdag, of te wel vandaag begon de dag hetzelfde. Een kopje koffie zonder sigaret. Ik heb lekker een paar uur op skype gezeten met mijn moeder om te kijken of het haar goed afging. Zij rookte al een flink aantal jaar langer en gaf eerlijk toe dat ze er twee had gehad. Ik kan haar geen ongelijk geven.
Het voelt wel enorm lekker dit van je af te kunnen schrijven.
Wordt vervolgd.

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door whoopiee op 22/08/2013 - 19:55

Lid sinds 13 mei 2011

11 jaar 1 week geleden gestopt met Lasertherapie.

Hoi Meara,

 

Je hebt een hele goede beslissing genomen - top yes

 

Probeer de dagelijkse rituelen te veranderen, door bijv. na het eten direct af te ruimen of af te wassen.

Drink veel water, zoek afleiding, ga lekker naar buiten, ga desnoods de trap op en af rennen - alles als je maar geen peuk meer opsteekt.

Zelfs als je er maar af en toe eentje doet, hou je de verslaving in stand.

Een gevleugelde uitdrukking op dit forum is : Die éne bestaat niet (dat worden er nl. altijd weer meer)

Ga dus ook niet in discussie met jezelf, dat verlies je geheid.

 

Probeer je ook voor te houden dat je niet meer WILT roken, want als je niet meer MAG roken ben je zielig en dat ben je helemaal niet, je WILT alleen niet meer roken !!

 

Heel veel succes en schrijf het hier maar lekker van je af.

groetjes,

Karin

 

 

 

 

 

afbeelding van Meara

Geplaatst door Meara op 22/08/2013 - 21:21

Lid sinds 22 aug 2013

Hallo Karin,

Bedankt voor de fijne woorden! Ik ben inderdaad bezig mijn oude rituelen te veranderen en heb een oude hobby weer opgepakt. Lekker creatief bezig zijn. Het helpt mij al enorm dat er niets in huis is, de verleiding is er dan ook niet.

 

afbeelding van Meara

Geplaatst door Meara op 23/08/2013 - 21:17

Lid sinds 22 aug 2013

Vandaag weer nieuwe geslaagde dag. Vanmorgen ben ik begonnen met het aanpassen van mijn normale rituelen. Zo ben ik later op gaan staan en ben eigenlijk gelijk met de dag begonnen. Was in de machine, koffie zetten en even achter de laptop zitten. De verkoudheid neemt wat af dus besloot ik vandaag om na drie dagen binnen te zijn geweest een wandeling buiten te maken, immers moest ik toch nog even een boodschap doen.

De middag heb ik gevult met de lunch, gelijk de afwas gedaan en de was opgehangen, altijd weer een leuke klus bij het gebrek aan een droger. De rest van de tijd heb ik mijn oude hobby opgepakt en ben lekker wezen 'knutselen' met vilt en andere materialen. Hier heb ik de tijd tot het avondeten mee weten te vullen.

Toen kwam mijn vriend alweer terug van het werk en kon er worden gewerkt aan het avondmaal, hierna de afwas gedaan en nog even achter de laptop gezeten.

Ik merk best dat ik mijn dagen goed kan vullen nu met andere activiteiten, heerlijk!

afbeelding van Meara

Geplaatst door Meara op 28/08/2013 - 22:20

Lid sinds 22 aug 2013

De afgelopen dagen zijn goed verlopen. Ik ben de griep weer te boven en ben meerdere malen lekker buiten gaan wandelen. Frisse lucht doet wonderen! Lekker thuis de deuren open en de muffe lucht weer naar buiten. Wierookje aan voor een fijne geur binnenshuis. De afgelopen dagen erg creatief bezig geweest.
Gisteren een topdag gehad, mijn vriend kreeg eindelijk na jaren knokken zijn vaste contract, dit was een hele grote opluchting. Dit hebben we samen gevierd met een etentje. 's Avonds had ik schilderles en heb ik de hand gelegt aan mijn laatste doek voor de expositie!! Spannend, maar ik heb er enorm veel zin in!!!

Vandaag een dagje samen met mijn vriend gehad, ook wel eens lekker. Hij is nog een paar dagen vrij voor hij aan zijn nieuwe klus begint. We gaan samen in huis wat klussen en gewoon lekker samen genieten.

Reactie toevoegen