Dampersprotest op 29 mei te Utrecht

Geplaatst door elja op 25/04/2015 - 16:18

Lid sinds 25 apr 2015

Ik ben een dikke 4 maanden geleden gestopt met roken met behulp van de e-sigaret. En daar ben ik heel erg blij mee. Alleen ben ik bang dat lotgenoten in de toekomst dat misschien niet meer (zo makkelijk) kunnen. Omdat de EU beperkingen gaat doorvoeren.

Daarom plaats ik een oproep voor het dampersprotest op 29 mei te Utrecht, Nederland. Dit protest is gericht tegen de EU TPD wetgeving. Artikel 20 van de TPD is gewijd aan de elektrische sigaret. Wanneer de richtlijn in alle Europese lidstaten is ingevoerd (voor mei 2016), wordt de e-sigaret als tabaksproduct behandeld, inclusief alle geldende tabaksregels.

Protest want maatregelen EU zullen mensenlevens kosten!

De EU heeft regels opgesteld die verbeterde en veelgebruikte versies van elektrische sigaretten verbieden. Zonder deze verbeterde E-sigaretten kunnen rokers niet goed overstappen op dampen. En zullen huidge dampers terugvallen op hun oude schadelijkere gewoonte van tabakssigaretten roken. Daardoor gaan deze EU-regels mensenlevens kosten!

Dat dit een zeer kwalijke zaak is maken dampers kenbaar op 29 mei via het Internationale dampersprotest. In Nederland zullen dampers zich op die dag om 13 uur verzamelen op het Domplein in Utrecht voor een protestmars. In het onderstaande document is de oproep voor de dampers in alle Europese landen te lezen : http://oedc.at/web/index.php/nl/ . Er is momenteel bekend dat op 29 mei protestacties zullen zijn in de UK, Spanje, Roemenië, Nederland, Portugal, Hongarije, Oostenrijk Noorwegen en Cyprus. Andere landen kunnen altijd aansluiten.

Wij zouden graag een grote opkomst zien in Utrecht. Kijk voor meer informatie over het protest in Utrecht op dampersprotest.stoprokenvandaag.nl .

Voor de organisatie is het handig om een indicatie te hebben hoeveel mensen komen. Op de website dampersprotest.stoprokenvandaag.nl kan deelname anoniem gemeld worden. Help mee om het een geslaagd protest te maken! http://dampersprotest.stoprokenvandaag.nl/help-ons/

Geplaatst door Erik71 op 26/04/2015 - 09:47

Lid sinds 26 apr 2015

Ik ben nu één dag gestopt met roken met behulp van nicotinekauwgom, ben al eerder 3 weken gestopt maar toen toch weer begonnen op een moment dat mijn kauwgoml was, dat was dus niet echt slim.

Ik ben nu van het plan de hele rit uit te zitten en ben dan ook super gemotivieerd mede omdat ik ook lijd aan de ziekte COPD. door deze ziekt krijg ik van de doktor medicijnen om meer lucht te krijgen,hierdoor kreg ik wel een steeds groter wordt schuldgevoel naar me zelf toe.

Ik hoop uit dit forum nog meer motivatie en kracht te halen en misschien ook andere kan aanmoedigen samen sta je toch sterker denk ik.

 

Gr een verslaafde niet roker.

Reactie toevoegen