De Dag voor de dag dat ik stop met roken.......

afbeelding van Harma1970

Geplaatst door Harma1970 op 07/07/2013 - 08:31

Lid sinds 06 jul 2013

8 jaar 9 maanden geleden gestopt

Hallo allemaal,

ik moet dit even kwijt . Morgen is mijn StopDag. Misschien herkennen jullie dit of niet maar morgen is ook de dag dat mijn zoontje voor 3 weken naar zijn vader gaat, kwam toevallig zo uit. 

Nu is het zo dat ik moeder er als een berg tegenop ziet om haar kroost te missen. Maar dat probeer ik zoveel mogelijk te  verbergen. Tijdens deze situatie gaat het niet goed met mijn oudste broer, hij heeft een hartprobleem wat nu blijkt zeer gevaarlijk is en dus risico volle operaties moet ondergaan. Tevens gaat mijn jongste broer even van job veranderen en is nu werkzaam in 1 van de gevaarlijkste beroepen op aarde.

Hiermee houd het nog niet op.....mijn man is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht omdat ie tijdens het klussen van de trap is gevallen. Conclusie hij mag niets meer doen, been in gips en bedrust.

nu gebeurd er bij ons in het leven altijd heel veel en is het langzamerhand normaal aan het worden dat wij van deze situaties mee maken......dus wachten dat het leven rustig word heeft geen zin.

maar ik moet er wel klaar mee worden dat ik een keer ga stoppen en dat ben ik nu.....

Alleen soms heel soms komt de twijfel om de hoek kijken........nee zeg ik dan.....je krijgt er zoveel voor terug. Je weet waar je het voor doet. 26 jaar lang met de 7de stop poging in het verschiet ga ik nu stoppen met roken. Kan ik dat met deze stress? Die er altijd is?  Ja! Zeg ik dan want je persoonlijke leven veranderd er heel veel door.  Meid kop op, schop onder je hol en gaan met die banaan, je hebt al zoveel voorbereidingen gedaan , het lukt me! 

Je bent realistisch genoeg om te zeggen en te weten dat jij het niet onderschat en dat het niet makkelijk wordt.

 

ok, dan zeg ik.....als mijn zoontje weer komt na 3 weken en ik kan dan zeggen.....mama is al 3 weken van het roken af! Dan weet ik dat ik dan in de gelukkigste ogen kijk......en dat dat de mooiste beloning is die ik kan krijgen!

herkennen jullie dit? 

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 07/07/2013 - 15:02

Lid sinds 14 aug 2012

9 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Harma welkom op het forum, redenen te over dus voor jou om te stoppen zo te lezen.En waarom die twijfel je bent nog niet eens gestopt en nu al twijfel niet doen ti's wel of niet iets er tussenin bestaat niet.En geloof me de wereld vergaat niet hoor  als je stopt met roken je gaat er ook niet dood aan  aan het door blijven paffen misschien wel.Veel naar hier komen en veel lezen dat heeft mij de eerste weken erdoor heen geholpen.Haal tictac of andere hete snoepjes bij een trekmoment wat ongeveer drie minuten duurt een paar in je mond even diep in en uitademen en voordat je het weet zakt het moment weg.

Succes met alle beslommeringen!!

Onthoud als je het echt wilt gaat het je lukken.

[url=http://www.plaatjesclub.nl/categorie/Plaatjes/Teksten/Succes.html][img]http://www.plaatjesclub.nl/bekijk/55019.gif[/img][/url]

Reactie toevoegen