De eerste week achter de rug

Geplaatst door T. op 12/02/2013 - 09:52

Lid sinds 08 feb 2013

9 jaar 1 maand geleden gestopt

 

Hallo  allemaal,

 

Ik ben T., 37 jaar, getrouwd en sinds vorige week zijn mijn man en ik allebei gestopt met roken. Ik was 14 toen ik begon met roken. Sinds die tijd heb ik al vaker geprobeerd te stoppen met roken, ik ben inmiddels de tel kwijt, maar ik denk toch zeker een keer of 10. Hier zaten serieuze en minder serieuze pogingen bij. Nu ben ik het echt zat, dus nu voor het eggie!

 

Een week gestopt dus nu, met nicotinepleisters, tot dusver valt het niet tegen. Ook niet mee, dat dan weer niet. Het is niet zo dat ik persé wil roken of hevig naar een sigaret verlang ofzo, maar ik voel me wel raar, rusteloos, slecht concentratievermogen, een korter lontje dan normaal, dat soort dingen. En ik hoest wel vrij, alles lijkt los te komen.  

Ik probeer me vooral te focussen op de positieve dingen, ik begin nu al beter ter ruiken, van de week stond er een geurkaarsje in het theelichtje en toen ik de kamer binnenkwam heb ik heel verbaasd om me heen staan kijken waar die bloemengeur toch vandaan kwam, van die verlepte tulpen kon het toch niet zijn.

We rookten al heel lang niet meer binnen, zaterdag begon het te sneeuwen, oh heerlijk, wij hoeven niet naar buiten. En als je niet steeds naar buiten hoeft, hou je een hoop tijd over. Wel gek, nu roep ik af en toe tijdens de reclame ‘zullen we…… eh….. op de bank blijven zitten’……

 

Wat wel gek is, ik ben al zo vaak gestopt, ik dacht dat ik alles wel een keer meegemaakt had nu, maar het is toch weer anders dan voorgaande keren.  Maar goed, dat gaat allemaal weer over toch?

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 12/02/2013 - 11:22

Lid sinds 14 aug 2012

9 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Wekom T en wat een geweldige beslissing hebben jullie genomen , en natuurlijk gaan die vervelende ontwenningsversxhijnselen  weer over veel naar hier komen dat heeft mij de eerste tijd erdoor heen geholpen.Jij of jullie kunnen je eigen aaansluiten bij de februaristoppers 2013 dit topic staat bij de maandclubs.

Wil jullie heel veel succes toewensen!!! En onthoud als je echt wilt gaat het je lukken!!!!

Geplaatst door T. op 12/02/2013 - 14:49

Lid sinds 08 feb 2013

9 jaar 1 maand geleden gestopt

Ja, joh, ik weet dat ontwenningsverschijnselen wel weer over gaan, dat komt allemaal wel goed. Maar het is gewoon raar, er zitten er bij die ik nog niet eerder heb ervaren, andere ontbreken juist weer. En af en toe is het gewoon k.. (of k...., maakt mij niet uit met wiens vleeswaren ik gooismiley).

Geplaatst door Marjenka op 12/02/2013 - 23:52

Lid sinds 07 feb 2013

9 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Het gaat allemaal over, af en toe is het wel vervelend dat gevoel van trek hebben in een sigaret. Het zijn over het algemeen hele korte vlagen. Door een heftige verkoudheid merk ik nog weinig van het betere reukvermogen en meer lucht. Maar ook dit zal weer overgaan.

Reactie toevoegen