De knop om!

Geplaatst door Stoppenmetroken... op 21/02/2015 - 09:54

Lid sinds 20 feb 2015

Mijn partner, een stevige roker, kreeg onlangs een serieuze waarschuwing... Zijn gezondheid liet het afweten. Na een aantal dagen werd hij ontslagen uit het ziekenhuis. Sindsdien heeft hij geen sigaret meer aangeraakt? Ik vond dat ik het niet kon maken verder te roken en ben ook gestopt. We zijn nu drie weken verder. Ben hartstikke trots op ons allebei, maar ik heb het niet zonder ontwenningsverschijnselen doorstaan? De eerste week vooral een opgejaagd gevoeld en concentratieproblemen? Tweede week werd dat ietje beter, maar deze week ben ik in gedachten veel met mijn verslaving bezig geweest? Toch ben ik mezelf aan het trainen om steeds te zeggen: "De knop is om. Roken is not done en je hebt een goed leven waarin alles mogelijk is. Alleen roken hoort daar niet meer bij." Pfff, hoop dat er snel dagen zijn dat ik niet de hele dag daarmee bezig hoef te zijn.
Groet Anouk

Geplaatst door Miek2 op 21/02/2015 - 09:58

Lid sinds 18 nov 2014

4 jaar 11 maanden geleden gestopt

Zeker zal je er op een dag niet meer aan denken. Je hebt een heel goed besluit genomen door te stoppen.

Maar ga eens een kijkje nemen bij de maandclubs, daar vind je medestoppers uit de maand februari en kan je ervaringen uitwisselen. 

 

Geplaatst door Stoppenmetroken... op 21/02/2015 - 10:27

Lid sinds 20 feb 2015

Dankjewel voor uw reactie. De maandclub... Sorry, maar kan die op het forum niet vinden. Wat mis ik?

Geplaatst door Yvondv op 21/02/2015 - 11:15

Lid sinds 01 feb 2014

5 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Anouk,

Welkom en goed van je dat je gestopt bent!

De dagen dat je er minder of helemaal niet aan denk, die komen, maar heb geduld!

Wees positief en trots op jullie rookvrije dagen!

Heel veel succes!

http://www.ikstop.nl/februarikanjers-2015

Geplaatst door Miek2 op 21/02/2015 - 11:41

Lid sinds 18 nov 2014

4 jaar 11 maanden geleden gestopt

De rubriek lijsten/clubs/dagboeken. Daar staan de maandclubs.

Geplaatst door Stoppenmetroken... op 21/02/2015 - 13:21

Lid sinds 20 feb 2015

Dank dames, ik ga eens naar de ervaringen kijken van anderen.

Geplaatst door lala op 21/02/2015 - 18:49

Lid sinds 24 aug 2014

5 jaar 1 maand geleden gestopt

Hey Anouk, ik ben in eerste instantie ook voor een ander gestopt omdat ik ook vond dat ik niet kon maken om door te gaan met roken.

Zeker last van ontwenningsverschijnselen gehad en best lang ook voor mijn geoel, maar wel steeds in mildere vorm, oftewel met de tijd wordt het beter.

En eerlijk is eerlijk, hoop nu nooit weer te gaan roken, is dus stiekem ook voor mezelf, echt wel veel voordelen van het niet roken ondervonden, vooral het niet meer moeten, compleet met onrust enzo, is heerlijk nu hoor, niets meer moeten.

Hoop dat jij er over een tijdje hetzelfde over denkt, gewoon doorgaan met niet roken, komt het vanzelf goed.wink

Geplaatst door Stoppenmetroken... op 21/02/2015 - 19:15

Lid sinds 20 feb 2015

Hallo lala,

Fijn te lezen dat er een mede-stopper is die in eerste instantie voor een ander is gaan stoppen. Want...wat ik veel hoor en lees is dat je het ZELF echt moet willen, anders is het een kansloze missie. Gelukkig lees ik nu dat dat dus niet bij iedereen het geval is. En ja ik wil graag stoppen, als mijn vent ook stopt. 

Mijn partner werd nu, the time we speak, precies vier weken geleden met spoed geopereerd aan een lekkende aneurysma. Hij behoort tot de statistische 2,5% die dit overleeft! Precies 4 weken geleden was er dus bij ons thuis nog geen spraken van stoppen met roken.

Heftig en het heeft er nogal ingehakt. Nadat hij thuiskwam was het de vraag of hij zijn rookactiviteiten weer ging oppakken. Niet dus! Ik was en ben zo blij. Irriteerde me al jaren aan zijn rookgedrag: minimaal pakje per dag, hoesten, proesten, kuchen, stinken en alle andere bekende bijverschijnselen waren bij hem van toepassing. Hij is nu 4 weken rookvrij, ik 3. Vandaag nog tegen een vriendin gezegd dat het lijkt op een leven voor en na.

Deze gezonde ontwikkeling in ons leven maakt me zo sterk dat ik het ga fixen. Maar... En daar komttie weer: mijn partner moet niet weer gaan roken. Het feit dat ik nu mijn succes van zijn handelen laat afhangen is op dit moment mijn grootste angst. Snap je wat ik bedoel?

Groet Anouk 

Geplaatst door Tommy55 op 21/02/2015 - 20:27

Lid sinds 14 dec 2014

Probeer dit los te koppelen, je stopt natuurlijk in eerste instantie voor je zelf, je eigen gezondheid. Ook al is de aanleiding een andere. Laat het niet afhangen van het geen je man doet in de toekomst. Als hij weer begint, wil niet zeggen dat jij dat ook weer moet doen. Verschuil je niet achter hem, maar maak er voor je zelf een serieus stopplan van. Nu denk je nog als hij weer begint dan mag ik ook weer, want ik ben voor hem gestopt. NEE JE BENT VOOR JE EIGEN GEZONDHEID GESTOPT. Voor jou lichaam is roken net zo slecht als voor hem. Blijf gestopt dus het wordt ter zijne tijd alleen maar makkelijker, ik kan het weten want ben inmiddels ruim een jaar gestopt.

succes Gerda.

Geplaatst door Yvondv op 21/02/2015 - 21:04

Lid sinds 01 feb 2014

5 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Anouk,

Ik begrijp dat je het niet kan voorstellen om rookvrij op een terrasje te zitten, maar het gaat als een bevrijding voelen, je hoeft niet meer, hoe heerlijk kan dat zijn! Veel zelfverzekerder! Je stinkt niet meer naar de rook!

Juist goed dat jullie samen zijn gestopt, jullie kunnen elkaar steunen wanneer een het moeilijk heeft! 

Positief blijven en trots op iedere rookvrije dag!

Geplaatst door Stoppenmetroken... op 21/02/2015 - 21:20

Lid sinds 20 feb 2015

Hallo Gerda,

Ik moet naar de mindsetting zoals je ze schrijft. Dankjewel.

Echter, daar is nu de tijd nog niet rijp voor. Als het straks wat makkelijker gaat, wordt dat mijn volgende projectje.

Ik kan me nu nog nauwelijks voorstellen dat we straks op lekkere lentedag op het terras rookvrij ons drankje drinken. Wordt zo'n gedachten toch een stuk minder aantrekkelijk... En al helemaal als mijn man dan wel een lekker sigaretje zou opsteken. Op zulke momenten ben je samen toch sterker. 

We gaan positief zijn en niet denken aan de toekomst wanneer dat sigaretje het zo lekker zou zijn.

Reactie toevoegen