De kwaaljes

afbeelding van Mirjam65

Geplaatst door Mirjam65 op 02/09/2012 - 22:01

Lid sinds 30 aug 2012

10 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Honger, honger en nog eens honger, een droge mond en vies taai slijm in mijn keel. 

Die honger is echt niet normaal meer, ik eet de hele dag door. En niet alleen maar snoepen hoor. Vandaag tot nu toe 4 broodmaaltijden en 2 avondmaaltijden. Oke, een echte warme hap, aardappels, groente en vlees, en een behoorlijke lading uit de snackbar, met een tussentijd van 3 uur. Heb nu alweer trek en ga zo nog maar een paar boterhammen eten. Hopen dat ik niet als tientonner uit de strijd ga komen op deze manier.

Die droge mond en dat taaie slijm is gewoon even vervelend, maar dat zal nu binnenkort toch wel minder worden denk ik? De zuigsnoepjes en salmiaklollies zijn vooral door die droge mond niet aan te slepen.

De plaatselijke super heeft in ieder geval een hele goede aan me op het moment. cool

afbeelding van Mariejan

Geplaatst door Mariejan op 03/09/2012 - 10:07

Lid sinds 31 jan 2012

Hallo Mirjam,

 

Ga eens wat meer gewoon water drinken dus niet zo heel af en toe een glas maar drink maar goed wat.

Dit stilt het hongergevoel.

Ik weet dat naast de vele voordelen er voor ons wat "nadelen" aanzitten maar zijn dit nadelen?

Zie het eens positief, je lichaam is met de grote schoonmaak bezig van wat we er zelf jarenlang aan teer en rotzooi ingestopt hebben.

We mogen nog blij zijn dat ons lichaam nog in staat is dit te doen.

Aankomen door wisseling van de stofwisseling is 3 kilo alles meer is echt aangegeten. Ja makkelijk gezegt ik zit zelf al met een flink overgewicht en was ook heel bang dat dit nog met heel veel kilo's erbij werd.

Dit is niet gebeurd ik heb mijn eetpatroon gelijk aangepast.

 

Als jij in het tempo van eten doorgaat wat je nu doet gaan de kilo's er wel bijkomen zeker met de ongezonde dingen pak komkommers wortels en let op je bloeddruk met de salmiaklollies.

 

Maar hou vol niet roken is zoveel beter en pak het water zet flesje bij je neer.

 

 

afbeelding van Mirjam65

Geplaatst door Mirjam65 op 03/09/2012 - 12:39

Lid sinds 30 aug 2012

10 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Voorlopig kan ik best nog wat extra kilo's gebruiken, dus voor nu maak ik me nog geen zorgen over eventuele gewichtstoename. Maar dat van het water ga ik zeker proberen, gewoon zorgen dat ik het steeds bij me heb en regelmatig van drink. Lekker doorspoelen. 

Dank je wel voor de tip!

Geplaatst door junkie nicotine op 06/09/2012 - 00:29

Lid sinds 24 aug 2012

Beste Mirjam,

ik herken de honger en wordt er zelf helemaal gek van. Ik eet zelf salmiaksnoepjes om de ergste trek in een sigaret te stillen, tot nu toe werkt het goed.Ik probeer wel om mijn eetpatroon zo normaal mogelijk te houden en volgens de schijf van 5 (zie www.voedingscentrum.nl). Ik let hierbij ook op magere keuzes van producten. Toch vind ik het best lastig om dit vol te houden, ondanks dat ik weet dat het beter voor me is. De afspraak met mezelf is maximaal 6 eetmomenten per dag en niet meer. Door het eten goed te verdelen over de dag houdt ik mij bloedglucose op peil waardoor ik minder honger krijg en dus minder geneigd ben om te gaan eten. Wat bij mij ook heel erg helpt om niet aan roken te denken is joggen, wandelen of fietsen.

De dorst die je hebt kan te maken hebben met de hoeveelheid zout die je binnen krijgt. In brood, salmiaklolly's, snacks en vlees zit ontzettend veel zout en daarmee dus ook Natrium. Hiernaast zit in de meeste salmiaksnoepjes een stofje die ook in drop zit wat net als natrium de bloeddruk verhoogd. Natrium houdt vocht vast en zorgt ervoor dat je meer dorst krijgt, drink je gesuikerde dranken, dan gaat je bloedglucose stijgen en krijg je meer honger. Water is dus een goede optie, mits je niet meer dan 2 liter vocht per dag binnen krijgt.

Wat Mariejan zegt kan ik me in vinden. Gemiddeld komen mensen die stoppen met roken 3-4 kg aan. Erg nicotine afhankelijk zijn 5-6kg aan. In sommige gevallen komen zware rokers 10 kg aan (bron: onderzoek Roken gewogen, stivoro i.s.m. voedingscentrum). Bewegen kan dus echt helpen om het gevecht tegen niet roken, veel eten en de kilo's te winnen. Hou vol in ieder geval, ondanks het vele eten (wat zich na verloop van tijd meestal wel stabiliseert) ben je goed bezig!!!

Groetjes,

een nicotine junk met voedingskenniswink

Reactie toevoegen