De laatste horde

Geplaatst door Terrarabo op 04/02/2013 - 16:50

Lid sinds 13 jan 2013

9 jaar 4 maanden geleden gestopt

Hallo beste mensen,

Besloten toch een openbaar dagboek te maken.
Ik heb van mijn 16 tot mijn 23ste gerookt en toen in één keer gestopt omdat ik het niet meer lekker vond. Door pittige omstandigheden met mijn gezondheid en vele operaties en veel stress op het werk door deze omstandigheden op mijn 33ste weer begonnen. Stom stom stom en nu rook ik alweer zo'n 9 jaar. Het afgelopen jaar na diepe dalen ontzettend veel bereikt, zo ben ik 16 KG afgevallen en perfect op gewicht en ik ben in anderhalf jaar tijd afgekickt van een hoge dosis morfine. Zo trots op mijzelf daarvoor......
Ik sport zelfs weer 2 keer per week.
Nu wil ik echt het roken stoppen en ik ga met hulp van de praktijk verpleegkundige van mijn huisarts stoppen. Stopdatum is de 15e.
Ik heb vrijdag een gesprek gehad en vanmiddag weer waarin ik alles heb gehoord wat mij staat te wachten aan ontwenning. Ik ben eerlijk, ik kijk niet uit naar die periode maar losstaand van mijn gezondheid wil ik gewoon niet gebukt gaan onder een verslaving dus eigenlijk 2 goede redenen.
Ben inmiddels aan het afbouwen van zo'n 14 per dag naar 4-5 en dat gaat maar met moeite. Misschien hou ik mezelf wel voor de gek en alleen maar moeilijker want het is toch in huis en dan is de verleiding alleen maar groter. Misschien is het makkelijker als het ook gewoon niet voorhanden is.
Ik zal mijn dagboek netjes bijhouden en hoop dat jullie mij willen volgen......

Lieve groeten,

Ray 

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door whoopiee op 04/02/2013 - 18:12

Lid sinds 13 mei 2011

11 jaar 2 weken geleden gestopt met Lasertherapie.

Hey Ray,

 

Je klinkt sterk en gemotiveerd - hou dat vast, dat gaat je zeker helpen wink

Er is onder forum/maandclubs ook een februari2013-topic gestart, daar vind je lotgenoten en kan je steun krijgen en geven aan je medestoppers.

 

Heel veel succes gewenst yes

groetjes,

Karin

 

 

 

Geplaatst door Terrarabo op 06/02/2013 - 12:01

Lid sinds 13 jan 2013

9 jaar 4 maanden geleden gestopt

Dank je whoopiee.

 

Zo,dagboekje van me.......weer een paar dagen verder. Inmiddels nog maar drie per dag en zoals eerder gezegd jammer dat ik de definitieve stopdatum pas op de 15e heb staan. Aan de andere kant zegt de verpleegkundige die mij ondersteunt dat het ontwennen nu wat geleidelijker gaat. Heb vanochtend voor het eerst geen peuk genomen bij het opstaan en de koffie en inmiddels is het al 12.00 zonder een peuk. Ben onrustig maar gelukkig is mijn vrouw thuis. Vanmiddag maar wat afleiding zoeken, gelukkig nog genoeg te doen en mijn zoon is thuis van school.

 

Wat ik overigens wel merk nu ik vrijwel niet meer rook is dat ik best veel hoest en ietwat piep. Wist dat dat kon als je gestopt was maar het blijkt dus ook al te gebeuren als je sterk mindert.

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door whoopiee op 06/02/2013 - 15:43

Lid sinds 13 mei 2011

11 jaar 2 weken geleden gestopt met Lasertherapie.

Je hebt nu al wat langere ontwenningsperiodes en daardoor "denken" je longen dat ze aan de grote schoonmaak moeten gaan beginnen.

Iedereen heeft daar in meer of mindere mate last van (gehad), maar het gaat vanzelf over .....

Succes en hou vol !!

Geplaatst door Terrarabo op 07/02/2013 - 12:36

Lid sinds 13 jan 2013

9 jaar 4 maanden geleden gestopt

Eigenlijk gaat het 80% van de dag goed maar jongens wat zijn de ochtenden moeilijk.

Ik rook natuurlijk nog steeds ( 3 per dag) en heb het ook in huis dus overweeg serieus mijn begeleidster te bellen en de stopdatum te vervroegen want nu maak ik het mezelf alleen maar lastiger. Die peuken liggen vanuit de keuken te "roepen" dat maakt het alleen maar moeilijker.
Kan het maar beter helemaal niet in huis hebben dan kan ik het niet pakken ook. Nu leef ik tussen 2 werelden in......

Geplaatst door roclan op 07/02/2013 - 15:03

Lid sinds 22 jun 2011

Hey Ray,

Je kan inderdaad beter gewoon stoppen, met afbouwen/weinig roken ben je nog steeds niet gestopt en maakt je lichaam alleen maar moe. Je heb de kracht die je nu gebruikt om maar 3 sigaretten te roken nodig voor het echte werk. En echt wel dat het je lukt als je er voor gaat!

Geplaatst door Terrarabo op 07/02/2013 - 16:24

Lid sinds 13 jan 2013

9 jaar 4 maanden geleden gestopt

Ja hè, vind ik ook. Ik ga haar morgen bellen en wat mij betreft maadag gelijk stoppen.

Ik ben mezelf nu alleen maar aan het kwellen op deze manier.

Geplaatst door Terrarabo op 14/02/2013 - 16:54

Lid sinds 13 jan 2013

9 jaar 4 maanden geleden gestopt

Donderdag de 14e,

 

Door omstandigdheden het afgelopen weekend ( grote toename van de chrosche pijn) nog even gewacht met stoppen.Vandaag was het dan wel zo ver. GESTOPT !!

Tijdens het afbouwen merkte ik al dat het erg moeilijk zou worden en in overleg met de praktijkverpleegkundige besloten om toch pleisters te nemen. Ik heb niet de zwaarste maar de 14MG variant en ik moet zeggen dat het tot op dit moment erg goed gaat en in ieder geval beter dan met afbouwen. De sigaartjes zijn uit huis en kunnen ook niet meer "roepen" vanuit de keuken. Ze zijn er gewoon niet !!
Vanmiddag bij de praktijkverpleegkundige geweest en de laatste stappen door genomen die ik kan verwachten.
Ben nu goed voorbereid en heb een stok achter de deur. Het fijne is dat ze ook de psychologische kant bekijkt en mij als persoon met alle plussen en minnen. Dat helpt. 
Over 10 dagen heb ik weer een afspraak bij haar.

Hoop dat jullie voor mij gaan duimen. Het klinkt misschien raar want stoppen is stoppen maar die 10 dagen tot de volgende afspraak geeft een rustig gevoel. Ik ben een persoon die duidelijkheid nodig heeft namelijk. 

afbeelding van Janet

Geplaatst door Janet op 14/02/2013 - 18:08

Lid sinds 28 jul 2011

10 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ray , 

Je eerste stopdag al bijna voorbij .

Motivatie en wilskracht gaan jou er doorheen slepen

                      

 

Geplaatst door Terrarabo op 14/02/2013 - 18:16

Lid sinds 13 jan 2013

9 jaar 4 maanden geleden gestopt

Hoi Janet,

Dank je !! 

Net klaar met eten en dan weet je het wel hè maar het valt nog mee gelukkig.
Kom deze dag wel door, leuke TV avond gepland staan. Van alles opgenomen en vrouwtje ook lekker thuis.

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 14/02/2013 - 20:20

Lid sinds 14 aug 2012

9 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Ray dacht kom je even opzoeken gaat gerust goed komen probeer niet  teveel met het roken bezig te zijn dat heeft mij ook erg geholpen en als ik eraan ging denken dacht ik alleen maar maar aan alle narigheid die je ervan kunt krijgen. ben er van overtuigd dat het jou ook gaat lukken 

Heel veel succes !!

Geplaatst door Terrarabo op 15/02/2013 - 15:26

Lid sinds 13 jan 2013

9 jaar 4 maanden geleden gestopt

Vrijdag de 15e,

 

Zo, dag 2 alweer een eind gevorderd. Drukke dag dus weinig tijd om aan roken te denken. Merk wel op de vaste rook momenten dat ik eraan denk maar dan verzin ik wel wat anders. Echt ontzettende zware craving heb ik nog niet gehad, meer wat onrustig en onwennig. Nu is het wel zo dat ik erg veel afleiding heb maar vanaf maandag werkt mijn vrouw weer en gaat mijn zoon bij opa en oma logeren en ben ik alleen in huis. Ga wel naar de sportschool in de middag maar verwacht dat het wat moeilijker gaat worden. Tot op heden ben ik erg tevreden en ook erg blij dat ik toch voor pleisters heb gekozen want lichamelijk merk ik weinig tot niks qua ontwenning. Wel hoest ik onwijs veel maar ik ben ook verkouden en dat in combinatie met het stoppen veroorzaakt denk ik een flinke hoest.

Zeg 's avonds tegen mezelf dat ik het goed gedaan heb want dat is me opgedragen door de praktijk verpleegkundige ;-)

We gaan het weekend in........

afbeelding van Janet

Geplaatst door Janet op 15/02/2013 - 15:58

Lid sinds 28 jul 2011

10 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Goedzo ,

Niet te ver vooruitkijken ,dag voor dag

Hoesten na stoppen met roken hebben veel stoppers last van

Die troep moet een weg vinden om je lichaam te schonen .

Het is net als een huis verbouwen ,eerst lelijk en dan heel mooi !

Blijven doorbikkelen ,je kan het yes

Geplaatst door Terrarabo op 15/02/2013 - 18:42

Lid sinds 13 jan 2013

9 jaar 4 maanden geleden gestopt

Thanks

Geplaatst door Terrarabo op 16/02/2013 - 16:33

Lid sinds 13 jan 2013

9 jaar 4 maanden geleden gestopt

Halverwege dag 3,

 

Lief dagboek wink LOL

 

Zo, dag 3 weer redelijk goed door gehobbeld tot nu toe. Merk wel dat het iets minder goed gaat dan de vorige dagen als je het zo mag stellen want ik rook natuurlijk nog steeds niet maar had wel wat meer craving op een aantal momenten. 
Liep vandaag in het winkelcentrum achter een man met een sigaartje en jongens wat rook het heerlijk.......en dan begint de craving. Wat ik wel merk is dat het maar momenten zijn en ook weer wegzakken en dat is positief. 
Oh ja, leuke anekdote......liep vanochtend met de hond te wandelen op een erg lang fietspad/wandelpad en ik rook sigaretten rook. Bij beter kijken liep er een man zeker 150 mtr verder met een peukie......dat ruik ik dus weer. Koffie smaakt ook anders of beter gezegd, er zit weer smaak aan.
Merk wel dat ik vaker trek heb en aangezien ik ook nog bij de diëtiste loop ( al ben ik nu op gewicht) moet ik op 2 fronten strijdbaar zijn. Moet opletten dat ik niet ga snaaien natuurlijk, zou zonde zijn van de 16 kilo die ik kwijt ben. Volgende week tijd zat dus in plaats van 2 keer maar 3 keer naar de sportschool. Moet toch wat hè......

Zo meteen 2 rokers te eten maar die schop ik wel de tuin in.......

 

Au Revoir......

Geplaatst door roclan op 18/02/2013 - 07:39

Lid sinds 22 jun 2011

Lekker bezig Ray!

Weet wel dat het nu echt moeilijk begint te worden en het piekte ongeveer op de 7de dag. Daar moet je echt doorheen, daarna wordt het steeds een stukje minder moeilijk. Bedenk steeds waarvoor je wilde stoppen en lees over de mensen die allerlei ziekten erdoor kregen, dat wil je niet.

Het is mij gelukt, inmiddels 2.5 week, dus lukt het jou ook :)

Reactie toevoegen