de laatste stap

Geplaatst door Sazzkia op 07/08/2020 - 10:33

Lid sinds 07 aug 2020

1 maand 2 weken geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hallo dappere strijders!

Afgelopen dinsdag ben ik cold turkey gestopt met raken na een behandeling bij de gynaecoloog wegens afwijkende cellen door het HPV virus (de dames onder ons weten wel wat dat is). Dat virus moet weg en roken zorgt ervoor dat je lichaam het minder goed kan verwijderen.

Dinsdagavond dacht ik: 'nou dit gaat wel lekker, appeltje eitje'. Tot aan woensdagmorgen vroeg (rond 5.00 uur) toen ik paniekerig wakker werd. Na wat zoeken op Google kwam ik terecht bij Smokefree en dezelfde dag nog kreeg ik een coach. Zij begeleidt mij nu telefonisch en heeft ervoor gezorgd dat ik nicotinepleisters kreeg. Een traject voor 3  maanden is gestart.

Het gaat me lukken, ik wil niet doodgaan aan roken! (Beide ouders verloren aan kanker). In stapjes was ik er al mee bezig, zoals niet meer binnen roken en niet meer in de auto roken. Maar die laatste stap.... wat is die moeilijk..... Nicotine is echt een enorme klootzak.

Mijn vriend rookt nog wel, maar hopelijk geef ik hem nu het goede voorbeeld wink. Hij is in ieder geval wel echt een enorme steun voor me en probeert zelf al heel wat te minderen!

Succes iedereen, je bent sterker dan je zelf denkt!

 

Saskia

Geplaatst door Sazzkia op 07/08/2020 - 10:33

Lid sinds 07 aug 2020

1 maand 2 weken geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Uh raken = roken laugh

Geplaatst door Jaxx op 07/08/2020 - 14:20

Lid sinds 06 aug 2020

1 maand 3 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Saskia. Herkenbaar. Heb het vandaag heel moeilijk, in dat lekkere weer is een peuk en cockrailtje zo lekker. Ik mijd alcohol, want dan krijg ik het steeds te moeilijk.
En dat vind ik jammer...

Goed hoor, dat je gestopt bent. Heb je een pap? Welke graad? Wat erg dat je beide ouders bent kwijtgeraakt aan kanker. Heb je zelf kinderen? Voor mij de grootste motivatie om door te zetten. Wil er zo lang mogelijk zijn om hen te zien opgroeien en te helpen waar we kunnen.
Tja, waren we maar nooit begonnen aan roken.
Mijn man rookt ook nog, hij probeert het uit mijn zicht te doen maar ik zie en ruik het meteen. Wel lief geprobeerd hihi.
Sterkte, houd vol

Reactie toevoegen