Deze keer gaat het lukken!

Geplaatst door lennart74 op 04/01/2013 - 01:13

Lid sinds 13 nov 2012

9 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo

Ik ben Lennart, 18 jaar. Heb bijna 2 jaar gerookt en in het begin vooral ervan genoten. Nu ging ik wel steeds meer en meer roken, op een gegeven moment vast en ook dwangmatig in de regen. De afgelopen tijd begon ik roken steeds minder lekker te vinden dus dacht ik 2 maanden terug ik ga stoppen. Een vriend zou samen met me gaan stoppen en me helpen maar toen we op een vrijdagavond bij een vriend zaten (met wat biertjes op) waar gerookt wordt zei hij "waarom zou je nu niet roken? Dan heb je het minder leuk". Besloot toch weer te gaan roken maar had geen zin die avond meer dan 4 peuken te roken. De volgende avond stappen hield ik dit ook vol maar na een schooldag werden het er alweer 10.
Mijn voornemen was te stoppen na de tentamens  (over 2 weken) maar toen ik 1 januari zonder sigaretten zat en weer stilstond bij het sigaretje besloot ik: vandaag was mijn laatste!
Ik wil zo graag stoppen, heb regelmatig 'trek' maar dan bedenk ik me dat als ik een sigaret opsteek mijn keel rot aanvoelt en alles aan me zal stinken. Misschien geeft het me een beter gevoel, maar dat is enkel door de nicotine waar ik aan verslaafd ben.

Tot nu toe gaat het me goed af, geen momenten dat ik bijna in de verleiding ben gekomen en weet dat het me lukt. Wilde eerst stoppen met nicotine pleisers maar die heb ik nog geen eens nodig, heb het gehad met tabak. Morgen komt de echte test, mijn valkuil de vorige keer. Bier drinken met vrienden, die roken. Weet dat dit niet mee gaat vallen, als ik een craving heb kijk ik hoe laat het is en spreek ik met mezelf af nog een half uurtje niet te roken, kijken hoe lang ik het zo vol hou. Mocht het op een gegeven moment echt niet meer gaan, neem ik een Niquitin zuigtabletje.
Nooit meer roken!
 

Geplaatst door Kies op 04/01/2013 - 03:18

Lid sinds 04 jan 2013

9 jaar 3 maanden geleden gestopt

Welkom lennart74

 

Toch nu zo in het begin van je stoppoging, weet ik niet of het wel slim is om dan aan de alcohol te gaan. Ik neem aan dat je hier niet verslaafd aan bent, en dus kan dat wel even wachten misschien tot je ongeveer drie weken niet meer gerookt hebt?! Dan is die lastige nicotineverslaving in ieder geval al weg en ben je beter bestand tegen de verleiding lijkt me.

 

Of zie ik dat verkeerd? Ik optimaliseer momenteel wel mijn omgeving en activiteiten om in weinig verleidingen te vertoeven. drank, stappen, feestjes....noem maar op ...... de wereld vergaat echt niet als dat een paar weken aan de kant wordt gezet :)

 

Groet Peter

afbeelding van Martijn73

Geplaatst door Martijn73 op 04/01/2013 - 08:37

Lid sinds 04 dec 2012

Mijn moeilijke momenten zijn ook vooral als ik alcohol drink, dus dat lijkt me een goede tip van Peter. Ik vind het al heel goed van je dat je op 18-jarige leeftijd al in de gaten hebt dat je ermee moet stoppen. Bij miuj heeft dat 20 jaar langer geduurd. Als je je bedenkt dat ik me al 20.000 euro had kunnen besparen als ik toen zo slim was geweest als jij. Succes, je kan het!

Geplaatst door lennart74 op 04/01/2013 - 13:10

Lid sinds 13 nov 2012

9 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Dank jullie wel voor de reacties mannen! Samen is het veel makkelijker.
Vind het vooral triest dat ik op deze leeftijd al moet stoppen. Ben gewoon echt verslaafd terwijl ik niet zo heel lang heb gerookt. Reden te meer om er nu een punt achter te zetten!
Gelukkig ben ik niet afhankelijk van alcohol. Realiseer mij dat het lastiger gaat worden van die sigaret af te blijven maar ik wil het gewoon niet meer. Weet dat dit mijn valkuil is maar weet voor mezelf ook wat ik moet doen als ik in de verleiding kom. Het gaat me lukken, sla mezelf hierdoor heen en ben sterk genoeg dit aan te kunnen. Misschien is het wat vroeg maar als dit me lukt kan me niks meer gebeuren en ben er van overtuigd dat dit me sterker maakt.

afbeelding van mmichel

Geplaatst door mmichel op 04/01/2013 - 14:21

Lid sinds 02 jan 2013

9 jaar 6 maanden geleden gestopt

Respect voor je Lennart74 dat je op 18 jarige leeftijd al doorhebt wat roken met je doet en dat je er mee stopt! Ik ben 41 en heb al meerdere stoppogingen achter de rug. 2x succesvol gestopt, maar niet voor mezelf. Puur voor de kinderen die in me groeiden toen. Nu ben ik er eindelijk klaar voor om voor mezelf te kiezen en niet voor een sluipmoordenaar die mijn gezondheid, levenslust etc. in gevaar brengt. Als jij denkt dat je het aankan om met vrienden een biertje te drinken zonder te roken, dan moet je ervoor gaan. Ik zou dit zelf nog niet aankunnen, maar iedereen is anders. Mijn man is gelijk met mij gestopt en gaat vanavond ook naar het cafe waar gerookt wordt

Geplaatst door lennart74 op 04/01/2013 - 20:19

Lid sinds 13 nov 2012

9 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Rare ziekte toch dat roken. Deze keer ben ik zoveel meer gemotiveerd. Zo te lezen heb je dat punt ook bereikt mmichel. Ik ben zo blij dat ik terug kan kijken op de sigaret als iets wat stinkt, zeker nu mijn geur veel vooruit is gegaan. Wil ik ook lekker zo houden. Heb nog even op de loopband gestaan bij de fitness en begin gewoon weer conditie te krijgen! Op de terugweg kreeg ik wel honger moet ik zeggen van al die restaurants waar ik langs fietste die zo lekker rokensmiley

Reactie toevoegen