Dit ben ik

afbeelding van PDB

Geplaatst door PDB op 14/02/2013 - 23:18

Lid sinds 13 feb 2013

7 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo iedereen

Wel, wat brengt mij hier vragen jullie zich wellicht af, maar net zoals bij 99% van de rest hier op het forum is dat het "WILLEN stoppen met roken", met de nadruk op die willen, want ik wil meer dan wat dan ook verlost zijn van deze kankerverwekkende teringstokken. Ik ben zelf een 22-jarige studente (nog zeer jong, dus DE moment) en studeer bijna af als verpleegkundige, welk ook een beetje een rol speelt hier, of beter gezegd, een motivatie is om een nieuw leven te beginnen zonder sigaretten. Ik wil graag een voorbeeld zijn voor mijn patiënten en anderen rondom mij.

Ik ben beginnen roken toen ik 15/16 jaar was, god mag weten hoe en waarom ik hier mee ben doorgegaan, maar nooit was ik me écht bewust van de consequenties noch bewust van de reden waarom ik het deed, tot voor kort, toen ik me realiseerde dat ik eigenlijk een ontzettend nerveus en ongeduldig persoon ben en dat ik iets nodig heb om rustig te blijven, me te kunnen concentreren, me goed te voelen. Sigaretten leken hier op hun plaats te zijn en een deel van mijn leven uiteindelijk, mijn jeugd bestond uit optreden (+roken), weggaan met vrienden (=roken), vluchten uit stresssituaties (buiten zitten + sigaret), ontspannen (= sigaret + muziek). Aan alles kan ik DE SIGARET wel verbinden en daarom voelt het alsof ik een deel van mezelf achterlaat nu ik hier mee ophoud.

Ik rook nu al niet meer sinds maandag (volledig) zaterdag en zondag heb ik nog een halfje gerookt (ik rookte 8 per dag). Ik heb gekozen voor cold turkey simpelweg omdat ik vanwege ziekte geen enkel sigaret meer binnenkreeg, daarom besloot ik om er ineens maar een eind aan te maken.  De lichamelijke ontwenningsverschijnselen waren niet fijn (zweten, hoofdpijn, MAAGLAST tot en met!), maar die zijn ondertussen al verdwenen. Nu volgt zoals men zegt, "deel 2".  

Ik heb persoonlijk geen idee wat mij te wachten staat nu, ik lees zoveel diverse zaken, zijnde; maanden tot jaren na de laatste sigaret voelen mensen soms die "goesting" nog, het leven zal niet meer hetzelfde zijn (sociale gebeurtenissen zijn niet meer zoals ze waren). Ik wil mijn leven een nieuwe wending geven, maar voor de moment heb ik het wel moeilijk, ik voel me teneergeslagen, leeg en het is alsof ik mezelf kwijt ben, ik vind me saai geworden en voel een zekere angst. Herkennen jullie dit ook? Is dit tijdelijk van aard? Is dit een onderdeel van het "psychische afkickproces" of ligt het aan mij?

Verder zet ik door want ik weet dat ik dit wil en wil iedereen ook even steunen en zeggen dat als je echt iets wil dan is alles mogelijk, werkelijk alles, en dat kunnen we doortrekken op elk vlak, of dit nu stoppen is met roken, met drinken, een opleiding volgen, promoveren en zoveel meer...

Bewust leven en jezelf en je handelingen voortdurend in vraag stellen is erg belangrijk tijdens deze "donkere" dagen. We komen er wel lotgenoten!

Groetjes uit België!

 

 

 

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 15/02/2013 - 14:40

Lid sinds 14 aug 2012

8 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

PDB welkom op het forum, wat leuk dat onze zuiderburen ook hier naar toe komen.Wat een goede beslissing heb je genomen veel naar hier komen dat heeft mij de eerste weken erdoor heen gesleept.En onthoud als je echt wilt gaat het je lukken!!!

Angst heb ik niet gekend was er zo op gefocust om te stoppen daar moest alles voor wijken!!!

Je kunt instappen in de maand februari 2013 dit topic staat bij de maandclubs.

Heel veel succes toegewenst!!!!!

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 15/02/2013 - 17:25

Lid sinds 29 mei 2012

Angst hebben veel mensen, heb ik gelukkig dit keer niet gehad.

maar het gevoel saai te zijn wel, pfffff zat mezelf in de weg. Maar ik had er maling aan. Dat komt vanzelf weer goed, als je de sigaret niet meer nodig hebt om je een houding te geven.

STug volhouden en je komt er.

 

Ik ben ook weer net zo gezellig als vroeger. wink

afbeelding van Arjen

Geplaatst door Arjen op 15/02/2013 - 21:43

Lid sinds 17 jul 2008

12 jaar 9 maanden geleden gestopt met Champix.

Tje,

Wat een lang verhaal.

En ja, wat staat je te wachten :?????????????

 

Een VRIJ leven, NIET meer AFHANKELIJK van een DRUG ! ! !

 

Ene wat drugs met je hersenen doen hoef ik je als verpleegkundige niet te vertellen: Ze veranderen zichtbaar(meetbaar) je hersenen en zodra je stopt met de bewuste drug gaan de neuronen die door die drug beinvloed werden zich weer langzaam herstellen. Deze aanpassing van de betreffende neuronen – soms zelfs hele hersengebieden! – brengt een hoop geestelijke problemen met zich mee en dat zijn de eigenlijke afkickverschijnselen. Nicotine is een van de lastigste om mee te stoppen, helaas.
 

Ik zou het zeker doen !! In ieder geval heeeel veel suc6, want als je jong bent is het nog moeilijker om te stoppen.

GO FOR IT

Reactie toevoegen