Dit keer dan echt?

afbeelding van Miele

Geplaatst door Miele op 07/01/2014 - 08:23

Lid sinds 06 jan 2014

Na vele stoppogingen (zie mijn voorsteltopic), moet het deze keer maar écht denk ik!

Ik hou al zelf een papieren dagboekje bij, maar zoals Marvel al zei "deze praat terug", dus open ik hier ook maar een topic.

 

Kleine samenvatting van mijn periode als niet-roker:

-1 januari 2014 gestopt, vooral volgens de Allen Carr methode

- 5 januari mezelf er weer van weten te overtuigen dat 1 sigaretje wel kan, wat eindigde in 4 sigaretten op een avond

- 6 januari walgen van mezelf, maar wel gewoon doorzetten. De geniepige momentjes waar ik mezelf probeer te overtuigen dat 1 peukje wel kan ben ik een beetje zat. Ik grijp toch naar de niquitin-zuigtabletjes.

- 7 januari: het gaat me goed af met de zuigtabletjes. Gisteren kwam een rokende huisgenoot weer thuis, en hij rookt vanaf nu netjes buiten, wat ik erg tof van hem vond aangezien ik hier niet om heb gevraagd. Toch had ik heel even weer de neiging om een peukje bij hem te bietsen, maar een zuigtabletje was een goeie oplossing, en de enorme drang om te roken was weer weg. Ik hield mezelf ook voor dat ik toch zeker niet de volgende dag hier op het forum moet gaan plaatsen dat ik wéér heb gerookt, dus in dat opzicht is mijn lidmaatschap van 1 dag nu al nuttig.

 

Ik ben echter wel een klein beetje bang voor de zuigtabletjes. Ik merk dat ik wel minder trek heb ik roken, maar binnen een uur na een zuigtabletje begin ik al te denken wanneer ik de volgende weer mag. Niet dat ze zo lekker zijn, maar de "nicotinerush" die het me geeft werkt ook wel weer verslavend. Ik ga dit hooguit 2 weken volop gebruiken, en daarna wil ik toch echt wel afbouwen, en alleen op de écht moeilijke momenten zo'n ding nemen.

 

Bedankt voor het lezen van mijn dagboek, ik zal het nu per dag proberen bij te houden hier! :) 

afbeelding van Marvel

Geplaatst door Marvel op 07/01/2014 - 09:24

Lid sinds 04 jan 2014

8 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

De meningen zijn vaak verdeeld over nicotinevervangers. Eigenlijk hou je de verslaving in stand en stop je met roken.  Toch hebben veel mensen er baat bij. Bij mij werkt het in ieder geval niet. Eigenlijk al dat andere ook niet, anders was ik hier niet geweest. Vorig jaar dus bijna niet gerookt, maar toch weer een terugval. Ik ga er van uit dat dit het laatste zetje was wat ik nodig had. 

 

Ik heb het juist wel nodig, de kwelling dat nicotine me wordt ontnomen. En echt  deze afkickverschijnselen duren maar een paar dagen. En als je je mind goed hebt staan is het prima te doen.  Net als jou heb ik andere verslavingen overwonnen, toch is dat roken een rode verslavingsdraad door het leven. Probeer net als ik uit te vinden wat de onderliggende gedachte is. Laat angst los en voel je emotie. Vecht voor jezelf en baan je een weg uit deze slavernij!

afbeelding van chanelly

Geplaatst door chanelly op 07/01/2014 - 09:27

Lid sinds 01 nov 2013

Hoi Miele,ik kan je helaas niet helpen wat betreft de zuigtabletjes. Ik heb ze nog nooit gebruikt.

Ik zou het over een tijdje wat gaan afbouwen,maar geef het nu even de tijd.

Wat mij op het moment helpt als de drang hoog is,is een paar keer de trap op een neer rennen.

Probeer maar eens je trek naar een sigaret is dan weg,

heel veel succes en een fijne dag!

afbeelding van Koningszoon

Geplaatst door Koningszoon op 07/01/2014 - 13:19

Lid sinds 03 mei 2011

Hoi Miele,

 

Ik heb een tijdje geprobeerd met e-cigaretten te stoppen wat erin resulteerde dat ik 4 van dingen (a 10,- per stuk) per week begon weg te paffen! :-)

 

Marvel heeft wel gelijk dat je eigenlijk de verslaving in stand houd maar ook dat jij moet uitvinden wat voor jou goed werkt!

Dus ik zou zelf gewoon blijven proberen en experimenteren!

 

Het feit dat je na 4 dagen alweer een ciggie opsteekt suggereert dat je er nog niet helemaal klaar voor was? Probeer duidelijk voor jezelf op te schrijven WAAROM je wilt stoppen en wat de voordelen zijn voordat je begint met stoppen.

ik heb zelf 9 jaar gerookt; toen 7 jaar gestopt....toen 3 jaar gerookt....toen 2 jaar gestopt (en toen weer een beetje gaan roken) ....wat erin eindigde dat ik nu WEER gestopt ben! :-)

 

Mijn belangrijkste tips:

 

- BLIJF onthouden dat die vlagen in je hoofd waarin je ECHT een cigaret moet hebben voorbij gaan....drink een glas water of snack iets lekkers of zoek wat afleiding.

 

- ga niet bij de pakken neerzitten als je poging mislukt en beschouw jezelf dan niet als iemand zonder karakter of wilskracht!

Stoppen met roken is voor de meeste mensen niet eenvoudig: bedenk dat je ALTIJD WEER een kans hebt om te stoppen....en dat het nooit telaat is! :-)

Het feit dat je bezig bent met stoppen is al een enorme winst!

 

Gun jezelf de tijd.....en vertrouw dat je het kunt!

 

...of zoals mijn kleine neefje 2 jaar terug filosofeerde: "dat stoppen is niet moeilijk! Je moet gewoon geen sigaretjes kopen en het niet meer doen....dat is alles!" :-)

(helaas is de waarheid iets gecompliceerder! :-)

 

Succes!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Jeroen.

 

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door whoopiee op 07/01/2014 - 16:32

Lid sinds 13 mei 2011

11 jaar 1 maand geleden gestopt met Lasertherapie.

Miele,

 

Goed dat je meteen weer gestopt bent !

 

Ik heb veel gehad aan de regel : Ga niet in discussie met jezelf, dat verlies je geheid.

Op het moment dat de "interne" discussie op gang komt : Direct hard NEE door je gedachten laten gaan, in de kiem smoren dus.

 

Heel veel succes, ook jij kan het yes

afbeelding van Miele

Geplaatst door Miele op 07/01/2014 - 16:43

Lid sinds 06 jan 2014

Jeroen, bedankt voor je uitgebreide reactie.

 

Ik zou zelf niet willen zeggen dat ik er niet klaar voor was toen ik toch na 4 dagen weer een beetje heb gerookt. Ik heb het nog nooit zo uitgebreid aangepakt; Allen Carr herlezen, ook de "illustrated" versie gelezen (Allen Carr in het kort met wat stripjes erbij), klein dagboekje voor mezelf aangelegd met alle redenen om te stoppen, hoe het voelt om te roken, etcetc... Het zijn alleen die kleine zwakke momentjes waar ik moeilijk mee om kan gaan.

 

Mijn idee is dat ik voordat ik naar een restaurant ga, of voordat ik bij mensen op visite ben die roken, even mijn kleine dagboekje moet herlezen, en weer even heel duidelijk voor mezelf maken dat ik bij deze gelegenheid hoe dan ook niet ga roken.

 

Wat betreft de zuigtabletjes. Ik ben me er van bewust dat ik de verslaving aan nicotine nu in stand hou. Aan de andere kant, ik rook niet meer, ga niet direct na een maaltijd roken, niet bij het opstaan, etc. Op deze manier sloop ik de gewoonte er wel uit, en als die na 2 weken gewoon heel duidelijk weg is, dan wordt het tijd om de verslaving aan nicotine aan te pakken. Ik ben nog wel in dubio hier over hoor, want ik merk wel dat mijn hunkering naar sigaretten nu gewoon vervangen wordt door een hunkering naar een zuigtabletje.Maar ik denk wel dat het afbouwen van zuigtabletjes makker zal gaan dan het afbouwen met roken. Ik deel het stoppen met roken nu zegmaar op in 2 delen, in plaats van in 1x  te moeten stoppen met de gewoonte én de nicotineverslaving 

 

Bedankt allemaal voor de steun en het meedenken!!!

 

Nu weer even terug naar mijn dagboek. 

 

Vandaag niet veel aan roken gedacht. Ik vind collega's die roken enorm stinken, en ruik het echt op meters afstand als ze net hebben gerookt. BAH! Maar, de verslaving van zuigtabletjes wordt wel erg duidelijk. Heb er op dit moment al 6 op, waar ik er gisteren in toaal maar 5 heb gehad. En de avond moet nog komen. 

 

Vanavond ben ik uitgenodigd voor een etentje met collega's, die roken, en ook binnen roken. Ik ga het hier weer moeilijk krijgen denk ik, maar als ik een zwak momentje heb, ga ik de discussies in mijn hoofd weer keihard afkappen. Zoiets als "Miele, één sigaretje kan best..." - "NEE" - "Ah joh, je hebt al weer 2 dagen helemaal niet gerookt, ééntje kan best" - "NEE", en zo ga ik elke gedachte aan roken meteen uit mijn hoofd gooien door "NEE" te denken.

Daarnaast ga ik vlak voordat ik er heen ga een zuigtabletje nemen, en direct na het eten (het natafelen) ook nog eentje nemen. Zo weet ik dat de behoefte een stuk minder is, en ik gewoon niet ga roken.

afbeelding van Marvel

Geplaatst door Marvel op 07/01/2014 - 19:07

Lid sinds 04 jan 2014

8 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Laat gewoon vanavond zien wie er stoer en gezond is en dwing dat RESPECT af.

 

Geniet van je avond. Deze avonden zijn juist speciaal. Want als je ze doorstaat geeft het een enorme kick. Je komt er dan ineens achter waartoe je eigenlijk in staat bent. Kom op, wees sterk voor jezelf. Laat jezelf zien dat je om van te houden bent!

 

fijne avond miele ( lol, moet toch steeds weer aan die reclame denken: Miele, er is geen betere).

afbeelding van Koningszoon

Geplaatst door Koningszoon op 07/01/2014 - 20:44

Lid sinds 03 mei 2011

Succes vanavond!

Maak je niet te druk over die tabletjes!

 

Als je voorheen 30 ciggies per dag rookte en nu 6 tabletjes opzuigt is dat al veel winst!

Wees niet te streng naar jezelf en vind jouw beste manier om te stoppen; verder werd Rome ook  niet in 1 dag gebouwd!

 

Enne....er is geen betere! :-)

 

 

afbeelding van Miele

Geplaatst door Miele op 07/01/2014 - 20:56

Lid sinds 06 jan 2014

Whoopie, Marvel, koningszoon ; bedankt voor jullie reacties, ik zit hier echt met een big smile en een warm gevoel te lezen. Ik heb het eigenlijk geen moment moeilijk gehad, integendeel. Nadat de collega's al een paar sigaretten hadden gerookt keken ze al wat raar naar me, en kreeg al gauw de vraag of ik niet meer rookte, waar ik trots op kon zeggen dat dat klopte. Ik zag in hun ogen dat ze er ergens jaloers op waren, en zal ook proberen hun subtiel te laten weten dat iedereen kan stoppen.

 

daarnaast kreeg ik vandaag van een mooie vrouwelijke collega te horen dat ik er jonger uitzag, waar ik wat verbaasd op reageerde (ik ben 25), waarop de andere meid zei dat ik er zo blij en vrolijk uitzag. En wat is het dan heerlijk om te kunnen zeggen dat dat komt omdat ik niet meer rook.

 

wat en topdag, en wat ben ik blij met alle lieve mensen, leuke reacties, en iedereen die elkaar er doorheen sleept hier!

afbeelding van Miele

Geplaatst door Miele op 08/01/2014 - 06:30

Lid sinds 06 jan 2014

Ook even één van de lelijkste foto's ooit van mezelf toegevoegd als forumplaatje. Deze foto maakte ik voor een stoppoging deze zomer, als motivatie hoe dom het er uit ziet om een peuk in je bek te hebben... 

afbeelding van Miele

Geplaatst door Miele op 08/01/2014 - 16:06

Lid sinds 06 jan 2014

Ook vandaag is weer prima verlopen.

 

Vanavond weer een gelegenheid om me op voor te bereiden: Uit eten met collega's, waar er wel een aantal van roken, in een restaurant waar binnen wordt gerookt (nee ik zit niet in Nederland momenteel ;) ). Zal wel weer een uitdaging worden, maar aan de andere kant, gisteravond viel me alles mee. 

 

Dus, weer dezelfde aanpak:

 

- Discussies met mezelf weer de kop in drukken met een keihard "NEE!" 

- Vlak voor ik naar het restaurant ga 1 zuigtabletje, en direct na de maaltijd (misschien tussen voor- en hoofdgerecht ook maar 1 voor de zekerheid) een zuigtabletje... 

 

En dan moet ik de avond wel weer doorkomen zonder te roken. Ik ga lekker genieten van goed eten, gezellige mensen op me heen en een lekker biertje/wijntje erbij. Roken is daar geen aangename toevoeging aan, zolang ik dat ook maar in mijn hoofd hou, moet het wel weer lukken denk ik!

afbeelding van chanelly

Geplaatst door chanelly op 08/01/2014 - 19:17

Lid sinds 01 nov 2013

Goed bezig...geniet van je avond!!

afbeelding van Marvel

Geplaatst door Marvel op 08/01/2014 - 21:10

Lid sinds 04 jan 2014

8 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hey, je staat er hartstikke positief in en doet het prima. Ik maak me over jou geen zorgen, fijne avond!

afbeelding van Koningszoon

Geplaatst door Koningszoon op 08/01/2014 - 22:04

Lid sinds 03 mei 2011

Geniet!!!

afbeelding van Miele

Geplaatst door Miele op 09/01/2014 - 08:17

Lid sinds 06 jan 2014

[quote=Marvel]

Hey, je staat er hartstikke positief in en doet het prima. Ik maak me over jou geen zorgen, fijne avond!

[/quote]

Thanks, het is goed gelukt! :) Heb één zwaar momentje gehad, dat was na het eten... Een collega had al gezegd dat als ik een sigaretje wou, ik het gewoon van hem mocht pakken. Ik had heel even de neiging om dit te doen na het eten, maar heb mezelf weer voorgehouden dat deze drang echt hooguit 10 minuten zou duren. Ik keek op mijn horloge, 21:25, en besloot dat ik om 21:40 nog maar even ging herevalueren of ik dat peukje nog steeds wou pakken. Natuurlijk was dit niet het geval, en heb het ook lekker niet gedaan! :)

 
Daarna nog in een kroeg geweest waar binnen gerookt werd. Een vriend van me (gelegenheidsroker) stak er zelfs eentje op, en keek al naar mij, en was verbaasd dat ik niet ook "even eentje" nam. We hebben toen een heel gesprek gehad over dat "even eentje" voor mij niet meer werkt, voor hem als gelegenheidsroker misschien welIk denk wel dat dit een goeie methode is voor mij om met zwakke momentjes om te gaan; even 15min wachten en dan herevalueren of ik echt wel nog steeds eentje wil roken, wat vaak gewoon niet het geval is.
 
Ik denk wel dat dit een goeie methode is voor mij om met zwakke momentjes om te gaan; even 15min wachten en dan herevalueren of ik echt wel nog steeds eentje wil roken, wat vaak gewoon niet het geval is.
 
Bedankt allen voor het lezen van mijn dagboek en ondersteunende berichtjes, jullie zijn allemaal een enorme steun in de rug bij het stoppen met roken! Toppers!!!

afbeelding van Marvel

Geplaatst door Marvel op 09/01/2014 - 08:43

Lid sinds 04 jan 2014

8 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hey Emiel, we beginnen al een beetje stopmaatjes te worden... Zo lijkt het.

Al kennen we elkaar niet, ergens schept het al een band om niet te gaan roken. Een extra remmetje zeg maar. Hartstikke goed en fijn dat je je hebt verweerd tegen al dat aanlokkelijke geweld.  Ook goed bedacht om in ieder geval een herevaluatie te doen. Daar zou je zo een goede tip van kunnen maken in het stop met roken tips topicje. enterx2

 

Ik wens je verder een fijne dag!

 

 

Reactie toevoegen