Doodles dagboek (champix)

afbeelding van Doodle

Geplaatst door Doodle op 07/10/2013 - 11:05

Lid sinds 01 okt 2013

19 jaar 5 maanden geleden gestopt

Week 3 Champix:

Ik moet zeggen dat het me tot nu toe erg meevalt. Natuurlijk heb ik zin in een sigaret, ZUCHT....... Maar het is niet zo erg dat ik echt moet roken.

Ik heb 40 jaar gerookt en een pakje per dag. 10 jaar geleden moest ik echt stoppen van mezelf. Door middel van Zyban ben ik gestopt maar toch weer begonnen. De jaren dat ik niet rookte heb ik het ook echt nooit smerig gevonden. Soms ging ik expres naast een rokende collega staan om even een snuifje te halen.

Nu is de knop echt om! Ik WIL niet meer roken, ik WIL er niet meer afhankelijk van zijn, ik WIL geen stinkend huis meer!!! Gelukkig is mijn man gelijk gestopt met mij en dit maakt het wel wat prettiger.

We zijn dus gestopt met Champix. De bijwerkingen vallen gelukkig mee. Beetje slechter slapen en zwetend wakker worden. Voor de rest niets. Dus acceptabel.

Ik zie alleen enorm tegenop na 3 maanden Champix. Dit was nl mijn grote valkuil met Zyban. Ik liep als een zombie op straat en zag elke halve peuk liggen. Ik was in staat om ze op te rapen, wheeeeeee.

Ik hoop dit keer het probleem te ondervangen door langer een lagere dosis Champix te gebruiken en tot bijna niets af te bouwen.

Nu stort ik me op het schoonmaken van het huis. De muren zijn al rookvrij en de gele bagger is verdwenen :-) Nu ga ik verder met ramen zemen!

groet Doodle

 

afbeelding van Janet

Geplaatst door Janet op 07/10/2013 - 13:46

Lid sinds 28 jul 2011

10 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Reactie toevoegen