Drie weken gestopt

Geplaatst door Tesje op 31/08/2017 - 11:28

Lid sinds 31 aug 2017

Hallo
Ik ben nu drie weken gestopt maar ik voel mij leeg en triest.
Het lijkt alsof ik de sigaret mis is dit mormaal

afbeelding van musti

Geplaatst door musti op 31/08/2017 - 14:07

Lid sinds 04 aug 2017

5 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Tesje,

 

Allereerst gefeliciteerd met je gestopt zijn. Is de beste beslissing die je ooit hebt genomen. Dus wees trots op jezelf en hu vol! Dat je je leeg en triest voelt is 'normaal' , de meeste stoppers kennen dat gevoel in meer of mindere mate helaas. Maar het wordt beter!! ik spreek niet uit ervaring want zit zelf pas ook pas in het begin van mijn gestopte leven, maar mensen op dit forum die hier al langer actief zijn, geven allemaal aan dat het weer over gaaat. Ik denk dat we door een soort rouwperiode heen gaan. Je weet dat je niet meeer wilt roken, en dat je het juiste doet, en dat sigaretten je niets opleveren dan ellende. Maar ergens in je hoofd zit nog de gedachte (hier op dit forum ook wel bekend als het monstertje Nico, of de etterbakjes NICO en TINE angry)  die tegen je aan blijft zeuren in de hoop je weer aan het roken te krijgen. Een van de leugens die daardoor in je hoofd gepland worden is dat je iets leuks opgegeven hebt, en iets moet missen nu je niet meer rookt. En dan ineens lijkt het of niks meer leuk is, en niets meer veel zin heeft. Je beste vriend van misschien wel jaren, de sigaret, moet je nu missen.  Dat voelt als een soort rouw, klinkt overdreven maar zo ervaren we dat echt. Herken je je hierin? Als dit je allemaal niks zegt, dan kun je natuurlijk ook best een ander probleem hebben, en dan zou je eens met je huisarts moeten gaan praten of andere hulp zoeken. Maar 9 van de 10 keer dat je je in deze periode depri voelt, komt het door wat ik hierboven beschrijf.

Kijk maar eens rond op dit forum, er staan heel veel verhalen die je vast kunnen helpen. Ik wens je heel veel succes, 3 weken al niet gerookt is al iets waar je heel trots op kunt zijn!

En als je zin hebt in meer babbelen, neem eens een kijkje op het forum bij de 'lijsten, clubs en dagboeken'. Daar zitten we in de maandclub augustus met meer mensen die in augstus gestopt zijn. Lees onze klachten, strubbelingen en klets mee als je wilt wink

Geplaatst door Tesje op 02/09/2017 - 20:50

Lid sinds 31 aug 2017

Hallo mustI ik herken mezelf hier wel in.leeg triest alles lijkt minder leuk zonder die sigaret. Inderdaad een rouwproces zo lijkt het er wel op. Ik hoop dat ik met de tijd de sigaret voorgoed kan begraven...

afbeelding van musti

Geplaatst door musti op 02/09/2017 - 21:30

Lid sinds 04 aug 2017

5 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Oh lieve schat ik wou dat ik je kon helpen maar dat kan ik niet, Ik hoop zo voor je dat het je lukt! Heb je al bij de huisarts of psycholoog gevraagd of je iets van medicijnen kan krijgen ter ondersteuning? Misschien zijn antidepressivia een oplossing om deze eerste tijd door te komen totdat je weer het vertrouwen in jezelf terug vindt?? Blijf maar lekker schrijven op het forum hoor, als dat je helpt!

fijne avond ik duim voor je dat je die sigaret uit je hoofd krijgt en het plezier in je leven weer terugkrijgt. Misschien kun je opschrijven voor jezelf wát een sigaret nou eigenlijk leuker maakte, en waarom dat dan zo was. Hopelijk geeft dat je inzicht over dat dingen leuk zijn of niet leuk door de gedachte die je erover hebt, en door hoe jij dingen beleeft. Hoe kan een stinkstok die je geld kost, die je je gezondheid kost, die je een slaaf maakt, dat nu allemaal voor elkaar krijgen dan?? antwoord = dat kan hij niet.

spreek je later, hou je goedkiss

Geplaatst door Tesje op 03/09/2017 - 18:55

Lid sinds 31 aug 2017

Neem al antidepresiva maar sowieso als je hier al gevoelig voor bent is het nog eens dubbel zo moeilijk om te stoppen. Mijn pschycoloog zegt als je wil huilen huil dan zoveel je wilt is inderdaad rouwproces hoe gek het ook wel lijkt. Mijn vriend is ook gestopt en mist de sigaret dan weer niet.gelukkig steunt hij mij enorm en heeft begrip dat het voor mj zo moeilijk is

afbeelding van musti

Geplaatst door musti op 03/09/2017 - 21:57

Lid sinds 04 aug 2017

5 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

ja dat zal het zeker extra moeilijk maken. Wel super dat je vriend ook gestopt is en je steunt. Hij kan helaas niet indenken hoe jij je voelt omdat hij het makkelijk doorstaat, en hij de sigaret niet zo mist als jij. Maar het kan al zoveel helpen dat hij er voor je is.  Succes, slaap lekker straks!

Geplaatst door Tesje op 09/09/2017 - 18:28

Lid sinds 31 aug 2017

Hallo. Er is bij mij depressie geconstateerd en ik moet even in opname.mits ik champix gebruikte en antidepresiva is het een totale chaos geworden in mijn hoofd. Bedoel hier niet mee dat ik gek ben geworden maar dit maakt het stoppen heel zwaar. Dus echt nodig dat de ne fixatie herzien wordt. Heb me ondertussen een e sigaret aangeschaft om het toch vol te houden.

Geplaatst door Hannaha op 14/09/2017 - 16:55

Lid sinds 11 mrt 2012

5 jaar 9 maanden geleden gestopt met Champix.

Heel veel sterkte en succes Tesje!!!!

afbeelding van musti

Geplaatst door musti op 14/09/2017 - 21:28

Lid sinds 04 aug 2017

5 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

He Tes, super  dat je er nog bent, en het niet roken vohoudt! Ben zoblij voor je dat ze er nu achter zijn waardoorje je zo rotvoelde smiley Ik hoop dat het nu, met de aanpassing van je medicijnen, een stuk beter gaat. Bevalt de E sigaret je tot nu toe? 

Geplaatst door Tesje op 15/09/2017 - 10:52

Lid sinds 31 aug 2017

Hoi Musti, ben terug thuis ondertussen, combinatie champix en antidepressiva was dus voor mij geen hoogvlieger. ben ondertussen weer op mijn positieve aan het komen jongens toch wat een mens kan meemaken. De e sigaret is nu wel even een goede oplossing en totaal niet te vergelijken met de analoge sigaret. Dat jij het cold turkey doet vindt ik zo knap. Hoe loopt het bij jou ondertussen met het stoppen? ik vandaag op vijf weken maar moet toch nog met regelmaat aan de sigaret denken, duivel in het hoofd is moeilijk te verslaan.

 

 

Geplaatst door Matroos 1 (niet gecontroleerd) op 23/06/2018 - 09:33

Lid sinds

Vandaag 3 weken gestopt met roken. Wel cold turkey gestopt. Moet er wel vaak aan denken maar versla die duivelse Nico en Tine tot nu toe keer op keer. Wel veel last van slijm in de ochtend is mischien omdat je longen zich gaan reinigen heb ik ooit is ergens gelezen.

Reactie toevoegen