E-sigaret kosten

Het roken van E-sigaretten is op den duur vaak een stuk goedkopen dan het roken van normale sigaretten. Het ligt eraan hoeveel je rookt maar bij de meeste roken die eerst sigaretten kochten en nu e-sigaretten kopen is het verschil rond de 60 %. Gaf je dus eerder 1000 euro per maand uit aan roken dan is dat met de e-sigaret ongeveer 400.

Alles is wel afhankelijk van wat je rookt en ook hoeveel. Rook je veel dan zal de besparing ook hoger zijn. Ook is er voor de aanschaf (ook wel hardware genoemd) van de e-sigaret een ruime keuze. Goede en slechte, duur en goedkoop. Ook op dit gebied wordt er van alles aangeboden.

Om de 60 % uit te leggen. Als je een pakje sigaretten per dag rookt dan ben je per maand ongeveer 30 * 6 = 180 euro kwijt. Bij een goede E-liquid heb je ongeveer 3 ml nodig per pakje sigaretten. Per maand heb je dus ongeveer 90 ml nodig wat je ongeveer 45 euro kosten (erg afhankelijk van merk en aanbiedingen, 45 euro nemen wij als een gemiddelde). Naast deze 45 euro ben je ongeveer 10 euro kwijt om je cartomizer af en toe te vervangen, of de coils van de clearomizer. De afschrijving voor de e-sigaret zelf houden we op 15 euro per maand. Ook dit kan anders zijn, want er zijn zoveel merken op de markt, zeer uiteenlopend in prijs.

Als we nu gaan rekenen zijn we met het normale roken 180 euro kwijt en zijn de kosten voor het roken van de e-sigaret 70 euro. Dit is een besparing van 110 euro wat neerkomt op ruim 60 procent (61,1 %).

Wil je beginnen met het roken van e-sigaretten let dan goed op waar je een starterskit haalt. Niet overal is de kwaliteit even goed. Wij kunnen je de volgende aanbieders aanraden waar regelmatig leuke aanbiedingen zijn wat het roken van de e-sigaret nog goedkoper kan maken dan in ons rekenvoorbeeld.

Rook jij e-sigaretten? Laat ons dan weten hoeveel je ongeeer kwijt bent aan het roken en hoe het bevalt. Rook je nu juist meer of gebruik je het om af te bouwen om zo uiteindelijk te stoppen met roken?

E-sigaret shops online

Let op : in e-sigaretten zit ook nicotine!

Enkele online anbieders
Roken.nl
Esigaret-kopen.nl
Rookwinkel
Premium smoking

 

Reacties

Geplaatst door gozer op 28/01/2016 - 18:04

Lid sinds 28 jan 2016

1 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Heb ook de Esmoker gebruikt na het stoppen van sigaretten te roken. Na 2 week zat ik bij de huisarts en had een flinke allergische reactie in de keel van de vloeistof voor de esmoker. Had een complete blokade in de keel. Inmiddels een stuk makkelijker maar de esmoker ligt in de ton en wil ik nooit meer gebruiken.

Geplaatst door Arjan-dirk op 12/01/2016 - 20:46

Lid sinds 12 jan 2016

Ik heb de esigaret aangeschaft om wat minder te gaan roken dagelijks rook ik de esigaret op feestjes of tijdens een borrel neem ik een normale sigaret is toch al stuk goedkoper hehe

Reactie toevoegen