Eindelijk de stap gezet,, joepie!!

Geplaatst door Annemmiekke op 10/08/2013 - 18:17

Lid sinds 10 aug 2013

10 jaar 1 maand geleden gestopt

Hou, ik ben Annemieke en ben sinds vorige zondag gestopt. Met behulp van nicotinepleisters weliswaar, en het lukt aardig. Ik ben nu 43j, heb van mijn 13e tot mijn 30e vrij zwaar gerookt. Toen ben ik gedurende 7j gestopt om toch weer te hervallen, en ben nu weer 6jaar bezig.... Ik heb dus eigenlijk meer dan de helft van mijn leven gerookt en ik wil er deze keer definitief vanaf! Ten eerste voor mijn gezondheid, ik wil niet eindigen met een kapot gerookt stel longen, een kapotte keel, vergeelde tanden.... Maar ook om mijn vriend plezier te doen, hij heeft nooit gerookt. En ook al heeft hij er nooit een probleem van gemaakt dat ik opnieuw begon 6jaar geleden, ik weet dat hij veel liever zou hebben dat ik er vanaf blijf.

Ik ben nu een week "clean" en ik voel me daar behoorlijk goed bij. Door de pleisters heb ik geen enkele last van ontwenning, ik slaap goed, ben totaal niet prikkelbaar, en het lukt me zelfs om ook op mijn voeding te letten. Ik heb natuurlijk wel meer trek in tussendoortjes, maar ik eet dan vooral fruit, yoghurt en vezelkoekjes. Alleen ben ik zo ongelooflijk moe overdag, ik heb liters koffie nodig om de dag door te komen, en das dan ook weer niet zo gezond.

Ik ben in elk geval wel vastbesloten om het vol te houden, en deze keer niet meer te hervallen!! Hopelijk lukt me dat ook smiley

afbeelding van Astrid_J

Geplaatst door Astrid_J op 10/08/2013 - 19:40

Lid sinds 06 jul 2013

10 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Annemiek,

Heel goed dat je ons hier gevonden hebt hoor. Persoonlijk vind ik dat je hier de respons krijgt waar je op zit te wachten. Zo nu en dan een schouder om op uit te huilen en dan weer iemand die je een schop onder je kont geeft.

Maar helemaal super dat je de knop omgedraaid hebt. Hoop dat je het niet alleen voor je vriend doet maar vooral voor jezelf. Dat van die vriend herken ik namelijk heel erg. Ik heb er ook zo een. Maar mij lukte het niet alleen voor hem te stoppen ook al wist ik hoe graag hij dat wilde.

Al een week verder. Helemaal super. Kom gewoon zo vaak mogelijk hier kijken en lezen. Persoonlijk heb ik daar heel veel aangehad. En niet dat ik er al ben hoor - is ook nog maar 6 weken dus helemaal nog niet zo ver maar heel trots op me zelf. En als jij zo door gaat wordt je dat ook.

Groetjes en heel prettig rookvrij weekend

Astrid

Reactie toevoegen